Episode #58: Frygt for Huawei bygger på uvidenhed

15

Hvad er fakta om frygten for Huawei? En ekspert, der er internationalt anerkend, retter i denne episode de værste misforståelser.

Blandt flere regeringer og teleoperatører i den vestlige verden er der frygt for, at Huawei kan spionere på vestlige interesser via mobilnettet. Særligt de kommende 5G-net nævnes igen og igen.

Nervøsiteten giver overvejelser om hvorvidt Huawei skal udelukkes fra at være med i opbygningen af 5G-net eller helt fjernes som netværksleverandør.

Frygten fra eksempelvis politikere bygger på uvidenhed, mener John Strand, direktør og indehaver af Strand Consult, der rådgiver teleoperatører og regeringer verden over i komplicerede spørgsmål som disse.

Eksempelvis er 5G-nettet en evolution af 4G. I korte træk opgraderes 4G, i nogle tilfælde via software, til at håndtere 5G. Der er tale om ét samlet netværk og ikke forskellige netværk til henholdsvis 2G, 3G, 4G og 5G, lyder det blandt andet fra John Strand.

Derfor kan man ikke bare tage 5G ud som en selvstændig del. Sådan fungerer teknologien ikke.

HVIS kineserne virkelig vil overvåge os, så er der mange andre muligheder end mobilnettet.

BAGGRUND: I disse danske telenet har Huawei udstyr

John Strand fortæller i episoden, at frygten for kineserne ofte bunder i vestens frygt for, at vi bliver teknologisk afhængige af kinesisk teknologi og patenter.

De senere år er vi i vesten blevet dårligere og dårligere til at udvikle nyt. Kineserne stormer frem, og vi kan ikke følge med.

– ”I Vesteuropa er vi blevet en flok selvfede tosser, som render rundt og har alle mulige meninger. Men på mange områder er vi blevet hægtet af,” siger teleekspert John Strand blandt andet i tech-podcasten fra MereMobil.dk.

Lyt med og bliv meget klogere på hvad der er op og ned i sagen om Huawei.

Hør også Apple fortælle hvor mange iPhones der netop nu er i brug på verdensplan, og så følger jeg op på udviklingen hos en af de små mobilproducenter.

Lyt med: Dansk tech-podcast

Episode #58 af tech-podcasten fra MereMobil.dk optaget live-on-tape tirsdag den 12. februar 2019.

Du læser netop nu shownotes. I toppen af teksten finder du afspilleren, så du kan lytte direkte i browseren.

I din favorit podcast-app til Android, samt i iTunes og Apples podcast app kan du lytte til alle episoderne.

Du kan også lytte med på Spotify.

Tech-podcasten kan desuden høres på Næstved Lokal Radio og Radio Freja. Dette kan lade sig gøre fordi vi stiller udsendelserne gratis til rådighed. Hvis du vil distribuere tech-podcasten så skriv endelig til mig.

Om episode 58

Tidligere episoder af tech-podcasten

SÆSON 4

SÆSON 3

SÆSON 2

Mere til historien

Hvis du har gode idéer til gæster, emner eller blot input til podcasten, så skriv til mig på [email protected]

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer