Ny drejning: I disse mobilnet har Huawei udstyr

Frygter du spionage via mobilnettet, så sover du dårligere om natten, når du læser dette. Ingen danske mobilkunder kan undgå Huaweis udstyr.

I forbindelse med Huawei-sagen hvor teleselskaber i flere lande frygter spionage, og derfor vil udelukke den kinesiske techgigant Huawei fra deres netværk, har Ingeniøren kigget på udbredelsen af Huawei-udstyr i de danske mobilnetværk. Det skriver IT-Watch.

TDC har været i fokus omkring dækningen af Huawei-sagen, fordi det er Huawei som opbygger og vedligeholder TDC’s netværk. Nu viser det sig, at kunder som frygter overvågning via mobilnettet, ikke kan sove roligt om natten. Det er nemlig ikke kun i TDC's netværk, at Huawei har udstyr.

Faktisk anvender alle de danske selskaber i et eller andet omfang udstyr fra Huawei i deres netværk.

  • 3 benytter Huaweis udstyr i RAN-delen af 4G-nettet, samt i deres core-netværk til 3G og 4G.
  • I TDC’s netværk anvendes Huawei-udstyr i RAN - altså udstyret ude i mobilmasterne – antenner og basestationer. Mens Ericsson leverer udstyret til TDC's core-netværk.
  • Telia og Telenor, der kører det fælles netværk TT-Netværket, har antenner leveret af Huawei på RAN-niveau. I TT-netværket er Ericsson leverandør af udstyr til core-delen.

Core-netværket er det perfekte sted at have adgang for fremmede magters efterretningstjenester, skriver Version2.

I core-netværket samles og behandles den kommunikation, der sendes og modtages gennem RAN-nettet. Det er også i core-delen, at godkendelsen af brugerne foregår.

Om de danske mobilforbrugere, eller virksomheder, stadig skal være bekymrede for overvågning eller spionage, er op til den enkelte at afgøre. Et faktum er dog, at Huaweis udstyr er overalt.

Når alt dette er sagt så har Huawei selv gang på gang nedtonet og afvist frygt og spekulation omkring spionage. Huawei er heller aldrig blevet taget med fingrene i kagedåsen. Der er ikke beviser for, at Huawei har spioneret eller vil gøre det.

Mere til historien

For en uge siden blev en Huawei-ansat i Polen anholdt for spionage. Huawei i Danmark refererer til kontoret i Polen. Huawei har efterfølgende fyret medarbejderen. ”Han handlede på egen hånd,” forlød det.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram