Ny drejning: I disse mobilnet har Huawei udstyr

Frygter du spionage via mobilnettet, så sover du dårligere om natten, når du læser dette. Ingen danske mobilkunder kan undgå Huaweis udstyr.

I forbindelse med Huawei-sagen hvor teleselskaber i flere lande frygter spionage, og derfor vil udelukke den kinesiske techgigant Huawei fra deres netværk, har Ingeniøren kigget på udbredelsen af Huawei-udstyr i de danske mobilnetværk. Det skriver IT-Watch.

TDC har været i fokus omkring dækningen af Huawei-sagen, fordi det er Huawei som opbygger og vedligeholder TDC’s netværk. Nu viser det sig, at kunder som frygter overvågning via mobilnettet, ikke kan sove roligt om natten. Det er nemlig ikke kun i TDC's netværk, at Huawei har udstyr.

Faktisk anvender alle de danske selskaber i et eller andet omfang udstyr fra Huawei i deres netværk.

  • 3 benytter Huaweis udstyr i RAN-delen af 4G-nettet, samt i deres core-netværk til 3G og 4G.
  • I TDC’s netværk anvendes Huawei-udstyr i RAN - altså udstyret ude i mobilmasterne – antenner og basestationer. Mens Ericsson leverer udstyret til TDC's core-netværk.
  • Telia og Telenor, der kører det fælles netværk TT-Netværket, har antenner leveret af Huawei på RAN-niveau. I TT-netværket er Ericsson leverandør af udstyr til core-delen.

Core-netværket er det perfekte sted at have adgang for fremmede magters efterretningstjenester, skriver Version2.

I core-netværket samles og behandles den kommunikation, der sendes og modtages gennem RAN-nettet. Det er også i core-delen, at godkendelsen af brugerne foregår.

Om de danske mobilforbrugere, eller virksomheder, stadig skal være bekymrede for overvågning eller spionage, er op til den enkelte at afgøre. Et faktum er dog, at Huaweis udstyr er overalt.

Når alt dette er sagt så har Huawei selv gang på gang nedtonet og afvist frygt og spekulation omkring spionage. Huawei er heller aldrig blevet taget med fingrene i kagedåsen. Der er ikke beviser for, at Huawei har spioneret eller vil gøre det.

Mere til historien

For en uge siden blev en Huawei-ansat i Polen anholdt for spionage. Huawei i Danmark refererer til kontoret i Polen. Huawei har efterfølgende fyret medarbejderen. ”Han handlede på egen hånd,” forlød det.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram