Ny drejning: I disse mobilnet har Huawei udstyr

Frygter du spionage via mobilnettet, så sover du dårligere om natten, når du læser dette. Ingen danske mobilkunder kan undgå Huaweis udstyr.

I forbindelse med Huawei-sagen hvor teleselskaber i flere lande frygter spionage, og derfor vil udelukke den kinesiske techgigant Huawei fra deres netværk, har Ingeniøren kigget på udbredelsen af Huawei-udstyr i de danske mobilnetværk. Det skriver IT-Watch.

TDC har været i fokus omkring dækningen af Huawei-sagen, fordi det er Huawei som opbygger og vedligeholder TDC’s netværk. Nu viser det sig, at kunder som frygter overvågning via mobilnettet, ikke kan sove roligt om natten. Det er nemlig ikke kun i TDC’s netværk, at Huawei har udstyr.

Faktisk anvender alle de danske selskaber i et eller andet omfang udstyr fra Huawei i deres netværk.

  • 3 benytter Huaweis udstyr i RAN-delen af 4G-nettet, samt i deres core-netværk til 3G og 4G.
  • I TDC’s netværk anvendes Huawei-udstyr i RAN – altså udstyret ude i mobilmasterne – antenner og basestationer. Mens Ericsson leverer udstyret til TDC’s core-netværk.
  • Telia og Telenor, der kører det fælles netværk TT-Netværket, har antenner leveret af Huawei på RAN-niveau. I TT-netværket er Ericsson leverandør af udstyr til core-delen.

Core-netværket er det perfekte sted at have adgang for fremmede magters efterretningstjenester, skriver Version2.

I core-netværket samles og behandles den kommunikation, der sendes og modtages gennem RAN-nettet. Det er også i core-delen, at godkendelsen af brugerne foregår.

Om de danske mobilforbrugere, eller virksomheder, stadig skal være bekymrede for overvågning eller spionage, er op til den enkelte at afgøre. Et faktum er dog, at Huaweis udstyr er overalt.

Når alt dette er sagt så har Huawei selv gang på gang nedtonet og afvist frygt og spekulation omkring spionage. Huawei er heller aldrig blevet taget med fingrene i kagedåsen. Der er ikke beviser for, at Huawei har spioneret eller vil gøre det.

Mere til historien

For en uge siden blev en Huawei-ansat i Polen anholdt for spionage. Huawei i Danmark refererer til kontoret i Polen. Huawei har efterfølgende fyret medarbejderen. ”Han handlede på egen hånd,” forlød det.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram