Over 100.000 danskere har 100 Mbit/s download

Danskerne henter mere og mere over nettet og de gør det hurtigere og hurtigere, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Fiberkabel
De danske husstande der har mere end 100 Mbit/s dowload får deres internet via et fiberkabel (Foto: MereMobil.dk)

Da 2019 skiftede til 2020 var antallet af fiberabonnenter med en 100 Mbit/s download-forbindelse eller mere i Danmark rundet de 100.000.

Ifølge Energistyrelsens netop offentliggjorte statistikker var antallet oppe på 103.000 100 Mbit/s-forbindelser. Det er en stigning på 30 procent i forhold til 2018.

Således sluttede 2019 med, at hele 42 procent af danske alle bredbåndsabonnenter havde mindst 100 Mbit/s download.

Af dem hentede godt tre ud af fire deres internet ind via en fiberforbindelse. Resten er ligeligt fordelt mellem bredbånd via kabel-tv-nettet og LAN-forbindelserne i boligforeninger.

Det er dog fortsat bredbånd via kabel-tv-nettet, som med en andel på 44 procent udgør den største del af de abonnementer, der har mindst 100 Mbit/s i downloadhastighed.

Fiberabonnementernes andel steg til 41 procent i slutningen af 2019 mod 36 procent året før, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Største tilvækst nogensinde

Samtidig kan det konstateres at danskernes up- og download af data over mobilnettet det senste år steg med 33 procent til 898.000 TB (terabyte). Det er den største tilvækst nogensinde.

Datatrafikken fra bredbånd via fastnet steg med 19 procent til 6,9 millioner TB. 

Dermed steg den gennemsnitlige månedlige mobile datatrafik pr. abonnement fra 7,5 GB i 2018 til 9,5 GB i 2019, skriver Energistyrelsen.

Her er Danmarks bedste internetudbyder

En husstand eller virksomhed med fastnet bredbåndsabonnement up- og downloadede i gennemsnit 205 GB data pr. måned i 2018, mens forbruget i 2019 steg til 243 GB.

Vi har tidligere skrevet, at de nye 5G-mobilnetværk potentielt kan underminere økonomien i fibernetværkene, fordi mobilselskaberne med 5G kan levere forbindelser med høj kapacitet og lav latency til en meget konkurrencedygtig pris.

Mere til historien

Energistyrelsens tal over datatrafikken er opgjort, før coronavirussen covid-19 ramte Danmark. Eventuelle udsving relateret hertil vil først vise sig i tallene for første halvår 2020, der udkommer til efteråret. Tallene i rapporten er opgjort for andet halvår 2019 samt hele året 2019.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram