Over 100.000 danskere har 100 Mbit/s download

Danskerne henter mere og mere over nettet og de gør det hurtigere og hurtigere, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Fiberkabel
De danske husstande der har mere end 100 Mbit/s dowload får deres internet via et fiberkabel (Foto: MereMobil.dk)

Da 2019 skiftede til 2020 var antallet af fiberabonnenter med en 100 Mbit/s download-forbindelse eller mere i Danmark rundet de 100.000.

Ifølge Energistyrelsens netop offentliggjorte statistikker var antallet oppe på 103.000 100 Mbit/s-forbindelser. Det er en stigning på 30 procent i forhold til 2018.

Således sluttede 2019 med, at hele 42 procent af danske alle bredbåndsabonnenter havde mindst 100 Mbit/s download.

Af dem hentede godt tre ud af fire deres internet ind via en fiberforbindelse. Resten er ligeligt fordelt mellem bredbånd via kabel-tv-nettet og LAN-forbindelserne i boligforeninger.

Det er dog fortsat bredbånd via kabel-tv-nettet, som med en andel på 44 procent udgør den største del af de abonnementer, der har mindst 100 Mbit/s i downloadhastighed.

Fiberabonnementernes andel steg til 41 procent i slutningen af 2019 mod 36 procent året før, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Største tilvækst nogensinde

Samtidig kan det konstateres at danskernes up- og download af data over mobilnettet det senste år steg med 33 procent til 898.000 TB (terabyte). Det er den største tilvækst nogensinde.

Datatrafikken fra bredbånd via fastnet steg med 19 procent til 6,9 millioner TB. 

Dermed steg den gennemsnitlige månedlige mobile datatrafik pr. abonnement fra 7,5 GB i 2018 til 9,5 GB i 2019, skriver Energistyrelsen.

Her er Danmarks bedste internetudbyder

En husstand eller virksomhed med fastnet bredbåndsabonnement up- og downloadede i gennemsnit 205 GB data pr. måned i 2018, mens forbruget i 2019 steg til 243 GB.

Vi har tidligere skrevet, at de nye 5G-mobilnetværk potentielt kan underminere økonomien i fibernetværkene, fordi mobilselskaberne med 5G kan levere forbindelser med høj kapacitet og lav latency til en meget konkurrencedygtig pris.

Mere til historien

Energistyrelsens tal over datatrafikken er opgjort, før coronavirussen covid-19 ramte Danmark. Eventuelle udsving relateret hertil vil først vise sig i tallene for første halvår 2020, der udkommer til efteråret. Tallene i rapporten er opgjort for andet halvår 2019 samt hele året 2019.

Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram