Apple fik faldende omsætning men glade investorer

Den højeste vækst i iPad-salget de seneste seks år, men salget af iPhones går fortsat tilbage. Alligevel er investorerne glade.

Apple har netop fremlagt kvartalsregnskabet for perioden januar, februar og marts 2019, der i regnskabet benævnes som Q2 2019.

Sammenlignet med den samme periode i 2018 faldet omsætningen med 5 procent. Omsætningen i 2019’s første tre måneder blev 58 milliarder dollars. Det svarer til næsten 386 milliarder danske kroner.

Salget af iPhones og Mac-computere gik lidt tilbage. 6 procents tilbagegang i smartphones og 0,26 procent i computerkategorien.

Her skal man lægge mærke til, at Q1 2019-regnskabetogså viste et omsætningsfald på iPhones. Her var faldet 15 procent – sammenlignet med Q1 2018.

Til gengæld steg omsætningen i kategorien ”wearables, Home and Accessories” fra 3,9 millioner dollars til 5,1. Også ”Services” gik havde en stor fremgang – fra 9,85 til 11,45 milliarder dollars. Det svarer til cirka 16 procent.

Services er omsætningen på blandt andet App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud.

iPhone Xr er den bedst sælgende smartphone i USA

Salget af iPads er vendt

Salget af iPads har tidligere været presset, men noget tyder på, at Apple har vendt bøtten. Der blev i årets første tre måneder solgt iPads for 4,8 milliarder dollars mod cirka 4 milliarder dollars i det sammenlignelige kvartal i 2018.

- ”Vores martskvartal viser en fortsat styrkelse af vores samlede ’installed base’ der nu er over 1,4 milliarder aktive enheder. Vi har leveret en ’all-time record’ i ’Services’ og har momentum i ’Wearables, Home and Accessories’ som sætter en ny marts-rekord. Over de seneste seks år leverer iPad i dette kvartal den højeste vækst,” udtaler Apples topchef Tim Cook i pressemeddelelsen.

Apple kom ud af kvartalet med et overskud på 11,56 milliarder dollars. Det svarer til omkring 76,8 milliarder danske kroner.

Investorerne var godt tilfredse med regnskabet. Efter fremlæggelsen gik kursen fem procent op. Omsætningen var da også bedre end analytikerne havde forudsagt.

Apple afviser ikke længere iPhones med uoriginale batterier

Mere til historien

Apple har tidligere fortalt hvor mange iPhones, iPads og Mac-computere, der blev solgt i de enkelte kvartaler. Fra Q1 2019 regnskabet blev disse tal gjort hemmelige af Apple.

Apple overvejer high-end iPhone

RYGTER: Apple overvejer en high-high-end iPhone, der skal ligge over Pro og Pro Max.

(mere…)
Gammel iPhone ventes at nå over 340.000 kroner

En iPhone fra 2007 er på auktion og vurderes til at være en ligeså sikker investering, som de toneangivende aktier.

(mere…)
Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram