iPhone leverer mindre omsætning til Apple

23

Salgstallene for iPhones er nu hemmelige, men omsætningen er offentlig. I det vigtige julekvartal måtte Apple notere et betydeligt mindre iPhone-salg.

iPhone X vinter frost kulde
Apple fortæller ikke længere hvor mange iPhones, der er blevet solgt (Foto: MereMobil.dk)

Apple fik i det seneste kvartalsregnskab, Q1 2019, mindre omsætning ind fra salget af iPhones. Omsætningen faldt med 15 procent, når der sammenlignes med den samme periode for et år siden.

Q1 2019 dækker perioden fra oktober til december 2018, og dermed også det vigtige julesalg

Apple henter dog det tabte ind på salget af andre produkter og services. Faktisk så voksede omsætningen i alle andre kategorier med 19 procent.

Alene kategorien ”Services” hentede en omsætning ind til Apple på 10,9 milliarder dollars. Services har haft en fremgang på 19 procent – sammenlignet med Q1 2018.

Omsætningen fra iPad voksede med 17 procent, oplyser Apple i regnskabet.

– “Vores base af aktive enheder har nået en ny rekord med 1,4 milliarder enheder i Q1 2019,” sagde Tim Cook, CEO, Apple.

Omsætningen faldt

Apple samlede omsætning i Q1 2019 blev 84,31 milliarder dollars. Det svarer til 550,5 milliarder kroner.

Selvom tallene ser voldsomme ud så er det faktisk et fald på 5 procent, når der sammenlignes med det tilsvarende kvartal året forinden.

I kvartalet, der sluttede den 29. december 2018, leverede Apple et overskud på 19,96 milliarder dollars – svarende til 130,3 milliarder kroner.

Apple henter 62 procent af omsætningen uden for hjemmemarkedet USA.

Nu er salgstallene hemmelige

Apple er stoppet med at offentliggøre styksalget på deres produkter.

Sammen med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet for Q1 2019 fik vi altså ikke en udmelding om hvor mange iPhones, iPads eller Mac-computere, at Apple har solgt.

Det sidst kendte salgstal for iPhone er fra Q4 2018. Her solgte Apple 46,8 millioner iPhones. Ifølge de fire 2018-regnskaber solgte Apple således 217,7 millioner iPhones.

Fremover er salgstallene hemmelige.

-”Jeg var chokeret, men det giver mening. Apple ønsker, at investorer skal fokusere mindre på iPhone-enheder og mere på den samlede Apple-forretning. Det kommer til at tage et par kvartaler for Apple at vinde investorernes tillid med denne nye måde at analysere Apples historie på,” sagde Gene Munster, en garvet Apple-analytiker hos Loup Ventures til Bloomberg efter fremlæggelsen af regnskabet i november 2019

Mere til historien

Det var forventningen, at Apple skulle omsætte for mellem 89 og 93 milliarder dollars i julekvartalet (Q1 2019 – dækker oktober til december 2018). Men i et officielt brev nedjusterede Apples topchef Tim Cook tallet til 84 milliarder dollars. Dette skete i begyndelsen af januar.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer