Større sikkerhed i kommende iPhone-opdatering

Vi har afprøvet en kommende sikkerhedsfunktion på iPhone, der sikrer din telefon bedre, hvis den bliver stjålet.

iOS 17.3

Kort tid efter iOS 17.2 kom ud til forbrugerne, så var Apple allerede klar med første beta af iOS 17.3. Den bringer for nuværende ikke en masse nyheder, men til gengæld nogle nyttige funktioner.

‘Beskyttelse af stjålet enhed’ er Apples nyeste sikkerhedstiltag, der fokuserer på biometrisk sikkerhed.

Hvis du får afluret din adgangskode og derefter stjålet din iPhone, kan du nemlig være i store problemer.

LÆS MERE: Her er nyhederne i iOS 17.2 til din iPhone

Det har tidligere i 2023 været oppe at vende, at hvis man får afluret pinkode og stjålet iPhone, så kan det gå rigtig galt.

Med ens pinkode kan man nemlig skifte adgangskoden til Apple ID. Derfra udelukker man den forurettede fra at kunne registrere sin iPhone som mistet ved hjælp af Find. Derfra kan man begyndte at stjæle oplysninger såsom adgangskoder og også lave økonomisk svindel.

Funktionen, der sandsynligvis kommer med iOS 17.3, vil sætte en stopklods for dette. Eller i hvert fald gøre det rigtig svært.

Sikkerhed, iOS 17.3, Beskyttelse af stjålet enhed
Beskyttelse af stjålet enhed (Foto: MereMobil.dk)

Sådan fungerer det

Sikkerhed, iOS 17.3, Beskyttelse af stjålet enhed
Beskyttelse af stjålet enhed (Foto: MereMobil.dk)

Med “Beskyttelse af stjålet enhed”, så vil den tage udgangspunkt i to lokationer. Nemlig dit hjem og eventuelt arbejde. Her virker alt som det plejer, og du kan både bruge din pinkode og biometrisk for at bruge din iPhone.

Udenfor de to lokationer sikre lokationer, så træder andre foranstaltninger ind. Her vil du kun kunne bruge biometrisk-metode for visse sikkerhedsfunktioner. Det kan være:

  • Vise eller bruge gemte adgangskoder fra iCloud Nøglering
  • Slå Beskyttelse af stjålet enhed, fra
  • Nulstille telefonen
  • Bruge betalingsmetoder fra Safari
  • Sætte telefonen op med en anden iPhone

Yderlige funktioner kræver udover biometrisk-metode også en times ventetid, før det kan gøres:

  • Skifte adgangskode på Apple ID
  • Opdatere sikkerhedsindstillinger såsom at fjerne godkendte enheder, telefonnumre eller genskabelseskontakter
  • Skifte adgangskode på iPhone
  • Tilføje eller fjerne biometrisk-metode
  • Slå Find fra

Jeg har testet funktionen lidt, og hvis jeg er i hjemmet, så er der ingen problemer i at tilgå ting som iCloud Nøglering eller forsøge og skifte Apple ID ved hjælp af pinkode.

Hvis jeg derimod befinder mig udenfor hjemmet, så bliver jeg mødt af en blokering, når jeg eksempelvis vil skifte adgangskode til mit Apple ID ved hjælp af pinkode.

LÆS MERE: Nu kan du købe USB-C etui som tilbehør til AirPods Pro

Funktionen må derfor siges at virke, men skaber dog et vigtigt issue. Hvis man på en eller anden måde, ikke er i stand til at bruge Face ID eller Touch ID, så SKAL du være i hjemmet eller en anden godkendt lokalitet.

Det var ikke muligt for mig eksempelvis at deaktivere “Beskyttelse af stjålet enhed” uden minimum at have mit Face ID. Her blev forsøget blokeret og jeg kunne heller ikke blot vente en time. Det kræver altså derfor at du som minimum bruger biometrisk-metode udenfor hjemmet.

Hvad skal du bruge det til?

Formålet med funktionen er, at hvis uheldet er ude, så har du tid til at stoppe skaden. Hvor du førhen måske ikke havde en chance, hvis din pinkode blev afluret og din iPhone stjålet – så har du tid nu.

Skulle dette en dag ske for dig, så vil skaderne være yderst begrænsede, da en biometrisk-metode bare ikke kan bruges til særlig meget for en tyv.

Det er muligt at deaktivere funktionen på en sikker lokation, men så kræver det også at tyven ved hvor man skal tage hen. I den tid kan du selv nå at registrere telefonen som mistet, og derved undgå en skade.

Mere til historien

Det ventes at iOS 17.3 officielt bliver udgivet i slutningen af januar 2024.

iPhone-alarmen volder problemer

Har du en iPhone og bruger den til vækkeur, så har du måske været ramt af, at den ikke har ringet de sidste dage? Apple arbejder på fix.

(mere…)
Ny kalender-mulighed fra den næste store iPhone-opdatering

Når iOS 18 lander, bliver det med en længe ventet mulighed i kalenderen.

(mere…)
Apple går efter Google-ansatte til nyt AI-lab

Apple er ved at opbygge et laboratorium i Schweiz, hvor de særligt går efter at ansætte Google-eksperter i generativ intelligens.

(mere…)
Advarsel mod iPhone-oplader er igen i omløb

Har du en ældre oplader til din iPhone, så kan den være farlig. Gammel historie har fået nyt liv.

(mere…)
Apple endelig på vej med lommeregner-app til iPad

KORT NYT: Apple planlægger angiveligt at komme med en lommeregner-app til iPad senere i år.

(mere…)
Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram