Endelig kommer der priskrig på bredbånd

12

Telenor tilbyder nu i lighed med Fastspeed internet med 1.000 Mbit/s download på kabel-tv fra YouSee. Telenor har kopieret Fastspeeds tilbud.

Du får 1.000 Mbit/s downloadhastighed for 249 kroner om måneden, uden du skal købe tv-pakker, telefonabonnementer, fastnettelefon eller andre produkter, som du ikke har lyst til eller brug for.

Hov! Det lyder da som noget vi har hørt før. Korrekt! Det er præcis det samme tilbud, som Fastspeed har slået sig op på. Efter kun seks måneder på markedet høstede Fastspeed 10.000 kunder på bredbåndsmarkedet ved aggressive priser og hastigheder.

Nu kommer Telenor ind på banen.

Telenor har lurepasset på Fastspeed, der har banet vejen for, at det kunne lade sig gøre at være serviceprovider på det TDC-ejede COAX-kabelnet.

Efter Fastspeed sparket døre ind hos TDC såvel som lokale antenne- og boligforeninger, der samarbejder med TDC / YouSee, er Telenor nu klar.

GUIDE: Sådan installerer du selv mobilt bredbånd i udkantsdanmark

Telenor vil bredt ud i 2020

Telenors tilsvarende bredbåndsprodukt hedder MaxSpeed Coax. Helt præcist 966.600 husstande i kongeriget har adgang til 1.000 Mbit/s download fra Telenor til den samme pris, som Fastspeed udbyder deres produkt til.

Uploadhastigheden vil, ifølge Telenor, lige mellem 50 og 60 Mbit/s.

Hvis du vil have internetproduktet fra Telenor, eller Fastspeed, kræver det, at du har et coax-kabel fra TDC / YouSee ind i husstanden.

– ”Vi kommer nu tilbage i kampen om bredbåndskunder. Vi har i dag en stærk mobilforretning og vi har ambitioner om også at blive en stor og seriøs spiller på bredbånd. Vi skal derfor være langt mere synlige og attraktive, og det bliver vi nu med MaxSpeed,” udtaler Tor-Arne Fosser, privatkundedirektør i Telenor til MereMobil.dk.

LÆS OGSÅ: Reaktion fra Fastspeed – “Det er en ære at blive kopieret”

TELENOR PÅ FIBER: Telenor er allerede serviceprovider på fiber. Netop nu er der indgået aftaler Eniig og Nord Energi. Desuden har Telenor adgang til 200.000 husstande via TDCs fiber-net i hovedstadsområdet. Telenor håber, at flere fiberselskaber fremadrettet vil åbne for konkurrence.

Lokale antenneforeninger kan være en udfordring

Lokale antenne- og boligforeninger som har aftaler om levering af tv-signaler eller internet fra YouSee kan også tilbyde internet til abonnenterne gennem Telenor eller Fastspeed.

Foreningerne skal dog åbne anlægget for serviceprovidere som Telenor og Fastspeed, før konkurrenterne får adgang. Desværre er det ikke altid særligt let for kunderne at komme igennem med ønsket om konkurrence overfor antenneforeningerne.

Jeg har selv oplevet, hvordan min lokale antenneforening ikke vil åbne for Fastspeed. I en besked til kunderne omtales Fastspeed i vendinger, der ikke ligefrem indbyder til et samarbejde. Kunderne har ikke interesse i Fastspeed, lød den endelige konklusion fra foreningen. Så ingen konkurrence i mit lokalområde.

Der er ingen tvivl om, at antenneforeninger såvel som YouSee og elselskaberne, skal vænne sig til yderligere konkurrence på bredbåndsområdet.

Fastspeed tager godt imod konkurrencen fra Telenor.

– ”Det er en ære, når nogen kopierer ens produkt. Jeg synes, at det er fint med konkurrence,” fortæller Peter Mægbæk, medstifter og bestyrelsesformand i Fastspeed til MereMobil.dk.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

I foråret 2018 testede jeg internet til hjemmet via 4G-nettet. Det kørte ret fornuftigt. 2020 byder på de første 5G-forbindelser. Jeg forventer, at bredbånd via 5G bliver et stor produkt.

Mere til historien

Telenor og Fastspeed ligger på 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s downloadhastighed. YouSee tager 399 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s. YouSees billigste tilbud er netop nu 279 kroner om måneden for 50 / 10 Mbit/s.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer