Fastspeed: Det er en ære at blive kopieret

5

Telenors indtog i priskrigen på bredbåndsmarkedet med 1.000 Mbit/s download bekymrer ikke Fastspeed. ”Det er en ære,” lyder det fra formanden.

Telenor tilbyder 1.000 Mbit/s download til 249 kroner om måneden. Præcis det samme gør Fastspeed, der dog kom først med tilbuddet. Det sket i maj 2019 da Fastspeed åbnede.

Telenor har med andre ord lanceret et bredbåndsprodukt, der fuldstændigt ligner Fastspeeds.

LÆS OGSÅ: Endelig kom der priskrig på bredbånd

De to selskaber er nu fælles om at ruske op i de høje priser, der stadig præger markedet for bredbånd.

Konkurrencen fra Telenor bekymrer imidlertid ikke Fastspeeds medstifter og bestyrelsesformand Peter Mægbæk.

– ”Det er en ære når nogle kopierer ens produkt, og jeg synes det er fint med konkurrence,” siger Peter Mægbæk til MereMobil.dk.

Når det er sagt så er Fastspeed ikke nervøse over Telenors nyeste tiltag og prissætning.

 – ”Der er ikke sket så meget på internet hos Telenor i mange år. Så det er fint, at der sker noget. Det er et udtryk for, at vi har en succes med vores forretning, og succeser kopieres ude i Kina men tilsyneladende også i Telenor. Vi kan sagtens slå dem,” lyder det fortrøstningsfuldt fra Peter Mægbæk. Han henviser desuden til Fastspeeds positive placering på Trustpilot som bevis for deres glade kunder.

Aktuelt har Fastspeed en score på 4,8 ud af 6 mulige på Trustpilot. Det er baseret på 2.595 anmeldelser.

Peter Mægbæk er ikke hvem som helst i telebranchen. Han har blandt andet stået bag Fullrate og Plenti, som han og partnerne solgte til TDC for et anseligt beløb.

Konkurrence på fiber?

Udover indtoget på kabel-tv nettet så arbejder Telenor desuden på at få deres internetprodukt ud på fibernettene forskellige steder i Danmark.

Telenor har lige nu adgang til 200.000 husstande på TDCs fibernet i København. Desuden er der indgået serviceprovideraftaler med Eniig og Nord Energi. Fremadrettet vil fortsætte dialogen med flere fiberselskaber med henblik på at lukke flere aftaler, oplyser de til MereMobil.dk.

Den strategi vil Fastspeed ikke nødvendigvis følge.

– ”Vi er bedre købmænd end Telenor. Vi vil kun tilbyde vores produkt på fiber, hvor det giver økonomisk mening for os. Engrospriserne i elsektoren er ikke ret konkurrence dygtige på nuværende tidspunkt. Det er dog et område vi holder øje med, ” slutter snakken med bestyrelsesformanden for Fastspeed.

LÆS OGSÅ: 5G-nettet bliver en trussel mod fiber

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Boxer tilbyder også bredbånd via kabel-tvstikket. Her er prisen 239 kroner om måneden for 200 Mbit/s download og 25 Mbit/s upload.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer