Fastspeed: Det er en ære at blive kopieret

Telenors indtog i priskrigen på bredbåndsmarkedet med 1.000 Mbit/s download bekymrer ikke Fastspeed. ”Det er en ære,” lyder det fra formanden.

Telenor tilbyder 1.000 Mbit/s download til 249 kroner om måneden. Præcis det samme gør Fastspeed, der dog kom først med tilbuddet. Det sket i maj 2019 da Fastspeed åbnede.

Telenor har med andre ord lanceret et bredbåndsprodukt, der fuldstændigt ligner Fastspeeds.

LÆS OGSÅ: Endelig kom der priskrig på bredbånd

De to selskaber er nu fælles om at ruske op i de høje priser, der stadig præger markedet for bredbånd.

Konkurrencen fra Telenor bekymrer imidlertid ikke Fastspeeds medstifter og bestyrelsesformand Peter Mægbæk.

- ”Det er en ære når nogle kopierer ens produkt, og jeg synes det er fint med konkurrence,” siger Peter Mægbæk til MereMobil.dk.

Når det er sagt så er Fastspeed ikke nervøse over Telenors nyeste tiltag og prissætning.

 - ”Der er ikke sket så meget på internet hos Telenor i mange år. Så det er fint, at der sker noget. Det er et udtryk for, at vi har en succes med vores forretning, og succeser kopieres ude i Kina men tilsyneladende også i Telenor. Vi kan sagtens slå dem,” lyder det fortrøstningsfuldt fra Peter Mægbæk. Han henviser desuden til Fastspeeds positive placering på Trustpilot som bevis for deres glade kunder.

Aktuelt har Fastspeed en score på 4,8 ud af 6 mulige på Trustpilot. Det er baseret på 2.595 anmeldelser.

Peter Mægbæk er ikke hvem som helst i telebranchen. Han har blandt andet stået bag Fullrate og Plenti, som han og partnerne solgte til TDC for et anseligt beløb.

Konkurrence på fiber?

Udover indtoget på kabel-tv nettet så arbejder Telenor desuden på at få deres internetprodukt ud på fibernettene forskellige steder i Danmark.

Telenor har lige nu adgang til 200.000 husstande på TDCs fibernet i København. Desuden er der indgået serviceprovideraftaler med Eniig og Nord Energi. Fremadrettet vil fortsætte dialogen med flere fiberselskaber med henblik på at lukke flere aftaler, oplyser de til MereMobil.dk.

Den strategi vil Fastspeed ikke nødvendigvis følge.

- ”Vi er bedre købmænd end Telenor. Vi vil kun tilbyde vores produkt på fiber, hvor det giver økonomisk mening for os. Engrospriserne i elsektoren er ikke ret konkurrence dygtige på nuværende tidspunkt. Det er dog et område vi holder øje med, ” slutter snakken med bestyrelsesformanden for Fastspeed.

LÆS OGSÅ: 5G-nettet bliver en trussel mod fiber

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Boxer tilbyder også bredbånd via kabel-tvstikket. Her er prisen 239 kroner om måneden for 200 Mbit/s download og 25 Mbit/s upload.

30 år siden: Sonofon brød telefonmonopolet

Kort efter hele Danmark havde jublet med på EM-sejren i fodbold satte Sonofon stikket i og brød telefonmonopolet.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram