TDC køber Plenti: Alt fortsætter som før

20

TDC Group opkøber mobilselskabet Plenti og de 90.000 kunder, men abonnementerne ændrer sig ikke, lover TDC.

TDC
Plenti kan nu sætte ‘en del af TDC Group’ ved siden af deres logo (Foto: TDC)

Mandag morgen kunne TDC Group meddele, at virksomheden har overtaget mobilselskabet Plenti.

TDC Group har for 74 millioner kroner købt 100 procent af aktierne i Plenti, og det glæder koncerndirektør Michael Moyell Juul fra TDC Group:

– “Det er en solid virksomhed med et stærkt team, der inden for en kort periode har fået rigtig mange kunder. Overordnet er opkøbet attraktivt både fra en finansiel og strategisk vinkel,” siger Michael Moyell Juul i en pressemeddelelse.

Opkøbet kommer på trods af, at det seneste regnskab fra Plenti havde røde tal.

Ifølge TDC Group kommer ejerskiftet ikke til at betyde nogen ændringer for selskabets cirka 90.000 kunder, der alle fortsætter på deres nuværende abonnementer. TDC skriver dog, at som landets største indholdsleverandør vil man se på, om TDC kan styrke Plentis produkter.

– “Vores primære fokus her og nu er, sammen med Plentis dygtige folk, at sikre, at alle kunder får en smidig overgang til TDC Groups mobilnet. Vi går derfor nu i gang med planlægningen af den del som det første,” fortæller Michael Moyell Juul.

Det TDC-ejede TELMORE har tidligere kritiseret Plenti for, at kopiere deres koncept, og nu blev løsningen for TDC altså et opkøb af kunderne.

I dag lejer Plenti sig ind på mobiloperatøren 3’s netværk, men TDC Group vil indlede en dialog med 3 om muligheden for at flytte kunderne over på TDC Groups mobilnet snarest muligt.

Det måtte jo ske

Plenti åbnede den 14. marts 2016 med konceptet “Ét abonnement. Alt inkluderet”. Ved åbningen udtalte stifterne Morten Strunge og Peter Mægbæk, at Plenti ikke bare er endnu et mobileventyr med frasalg for øje. Det ville være en storspiller i en årrække for at give branchen et skub fremad.

Allerede dengang udtalte John G. Pedersen, chefredaktør her på MereMobil.dk: “Morten Strunge og Peter Mægbæk forsøger lige nu, at tysse snak om frasalg ned, men det ligger under naturligvis overfladen. Jeg tænker ikke de bliver pensioneret i Plenti. Med idéen bag Plenti får teleselskaberne (opkøbs-interesserede, red.)  ‘proof of concept’ så de kan se, om konceptet er værd at overtage og eventuelt implementere på den ene eller anden måde“.

Mere til historien

Plenti har 90 medarbejdere på kontoret i København NV, og alle ansatte fortsætter på uændrede vilkår. Købet skal ikke godkendes af Konkurrencestyrelsen og træder derfor i kraft pr. dags dato.

Fakta om Plenti

Selskabet Plenti blev stiftet i september 2015. I marts 2016 gik selskabet i luften.

Plenti blev skabt af to kendinge fra branchen: Morten Strunge, som grundlagde mobilselskabet Onfone, og Peter Mægbæk, der var med til at grundlægge bredbåndsudbyderen Fullrate. Både Onfone og Fullrate blev købt af TDC.

Morten Strunge skabte desuden e-bogstjenesten Mofibo. Mofibo blev i foråret 2016 solgt til svenske Storytel for 100 millioner kroner.

Kilder: Ritzau, Plenti 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer