Bredbånds-udkast kan blive en gave for TDC

Erhvervsstyrelsen vil regulere bredbåndsmarkedet, så der bliver plads til flere selskaber landet over. Det kan gavne TDC.

internet bredbånd
Nu skal også mindre udbydere åbne deres net for blandt andet TDC.

Et udkast til en ny regulering af bredbåndsmarkedet kan meget vel gå hen og blive en fordel for TDC NET.

Det er Erhvervsstyrelsen, som lægger op til at give 15 selskaber det såkaldte SMP-stempel forskellige steder i landet. Et SMP-selskab er et selskab, som har en stærk markedsposition.

Det betyder, at selskaberne skal åbne deres net for andre, hvilket vil være den omvendte verden for TDC, men også en gave, vurderer teleanalytiker John Strand overfor IT-Watch.

- "Det er lykkedes TDC at sige, at hvis man er en lille bredbåndsudbyder i et lille hjørne af Danmark, så skal man underlægges samme regulering som TDC. Så man sørger for, at TDC kan få adgang til de små selskabers infrastruktur på samme måde som små selskaber kan få adgang til giganten TDC", forklarer John Strand om "gavens" udformning.

Positiv modtagelse hos TDC

Hos TDC kan man også spore en positiv modtagelse af Erhvervsstyrelsens oplæg.

Inge Hansen, vicedirektør i den regulatoriske afdeling, skriver i et svar til IT-Watch blandt andet, at TDC anser udkastet som "et relevant og vigtigt skridt i retning af en fremtidssikret regulering, der mere præcist afspejler den faktiske konkurrencesituation, herunder de geografiske forskelle der er på markedet".

Med en ny regulering vil Erhvervsstyrelsen altså kunne pålægge SMP-selskaberne at åbne deres net for andre selskaber. Det giver forbrugerne en fordel i og med, at de kan vælge mellem flere udbydere. 

VIDEO: Dette Wi-Fi system er fantastisk

Energi Fyn åbner for TDC

Det ser man blandt andet hos Energi Fyn, som fra årsskiftet også tilbyder adgang for kunderne i Nuuday. Tidligere havde Energi Fyn kun Waoo på det fynske fibernet.

Således vil de fynske kunder fra starten af det nye år kunne tilvælge bredbåndsprodukter fra Hiper, der ejes af TDC. Senere på året vil der også blive tilbudt tv- og fiberbredbånd fra YouSee og bredbånd via fiber fra TDC Erhverv.

Erhvervsstyrelsen vil med forslaget også kunne regulere de priser, som konkurrenterne skal betale for at sælge internet gennem SMP-udbyderens infrastruktur.

John Strand peger på, at den nye regulering ikke kun vil være en gave for TDC, men også en mulighed for at kunne "smadre små selskaber".

- "Hvis jeg var TDC, ville jeg sende noget champagne til styrelsen og sige tak for godt arbejde", siger John Strand til IT-Watch.

Mens TDC ifølge John Strand kan være glade for Erhvervsstyrelsens udkast, så har flere mindre selskaber ifølge IT-Watch været kritiske i høringsfasen. 

Erhvervsstyrelsen er i gang med en opdateret SMP-vurdering.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

TEST: Skal du have Wi-Fi 6 i hjemmet der er til at betale - så læs her

Mere til historien

Ifølge IT-Watch mener Erhvervsstyrelsen, at flere små energiselskaber er blevet så dominerende, at de skal reguleres for at sikre en sund konkurrence på bredbåndsmarkedet. Men det er helt i skoven, mener selskaberne. Stik mod hensigten vil reguleringen føre til højere priser for kunderne, påpeger de.

TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram