Lynvækst for Fastspeed

5

10.000 kunder vil have 1000 Mbit/s. Det er status for bredbånds-udfordreren Fastspeed efter kort tid på markedet.

På kun fem måneder har 10.000 kunder sat stikket i til internet fra Fastspeed.

 – ”Jeg er ret imponeret over, at vi nu har rundet 10.000 kunder så hurtigt og samtidig har formået at sætte en ny agenda på det danske bredbåndsmarked. Vi har tydeligvis ramt noget, som kunderne vil have,” fortæller Jens Raith, adm. direktør i Fastspeed, til Berlingske.

Han bemærker, at YouSee, Fullrate og Hiper, efter Fastspeeds ankomst, har sat priserne ned med henholdsvis 100 og 50 kroner om måneden.

Fastspeed lejer sig ind på det TDC-ejede COAX-kabelnet, der i daglig tale kendes som YouSee. Det er altså kabel-tvkunder med YouSee i stikket, der kan få adgang til Fastspeed.

Kunder, der ønsker Fastspeed, kan i udgangspunktet sætte stikket i en ny router alle steder, hvor YouSees COAX-net er tilgængeligt.

Hvis en lokal antenne- eller boligforening samarbejder med YouSee, kan tilslutningen være udfordret. Ikke på grund af teknikken, men fordi nogle foreninger er bekymrede for deres fremtidige samarbejde YouSee / TDC.

Ifølge dokumenter, som MereMobil.dk har haft adgang til, er bekymringen dog ubegrundet.

YouSee tilbyder netop nu adgang til 1000/100 Mbit/s for 399 kroner om måneden. Hos Fastspeed er prisen, for det samme produkt, 249 kroner om måneden. YouSees billigste bredbåndsprodukt er en 50/10 Mbit/s forbindelse til 279 kroner.

Priserne er indhentet den 6. november 2019 via selskabernes hjemmesider.

3 er klar med ny mobil bredbåndsløsning

Sure antenneforeninger

Markedet for bredbåndsforbindelser er i opbrud. I Trekantsområdet har TDC fået produkter fra Hiper og TDC Erhverv ind på Ewiis fibernet i området.

I blandt andet Odense-forstaden Søhus presser TDC sig på med et tilbud om fiberforbindelser helt ind til husstandene, uden noget krav om tilslutning og i øvrigt med gratis oprettelse.

Tiltaget har skabt vrede hos den lokale antenneforening.

Uanset hvilken holdning man må have, så går TV- og bredbåndsmarkedet i retning af mere åbenhed og større valgfrihed for kunderne. På TV-delen ses det tydeligst. Her dropper flere TV-pakkerne og vælger selv en sammensætning af streaming TV-tjenester.

ANMELDELSE: Stor test af bredbånd med udendørs antenne

Sideløbende med de kablede internetforbindelser ses også et marked for helt trådløse forbindelser. Dette emne har jeg fokuseret på i en episode af min tech-podcast.

Mere til historien

Fastspeed har tidligere sat 20.000 kunder inden for to år som et mål. Bag Fastspeed står Jens Raith, Peter Mægbæk og Morten Boe Andersen. Drengene har prøvet det før at starte fra bunden. Peter Mægbæk stod eksempelvis bag Fullrate og Plenti.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer