Lynvækst for Fastspeed

10.000 kunder vil have 1000 Mbit/s. Det er status for bredbånds-udfordreren Fastspeed efter kort tid på markedet.

På kun fem måneder har 10.000 kunder sat stikket i til internet fra Fastspeed.

 – ”Jeg er ret imponeret over, at vi nu har rundet 10.000 kunder så hurtigt og samtidig har formået at sætte en ny agenda på det danske bredbåndsmarked. Vi har tydeligvis ramt noget, som kunderne vil have,” fortæller Jens Raith, adm. direktør i Fastspeed, til Berlingske.

Han bemærker, at YouSee, Fullrate og Hiper, efter Fastspeeds ankomst, har sat priserne ned med henholdsvis 100 og 50 kroner om måneden.

Fastspeed lejer sig ind på det TDC-ejede COAX-kabelnet, der i daglig tale kendes som YouSee. Det er altså kabel-tvkunder med YouSee i stikket, der kan få adgang til Fastspeed.

Kunder, der ønsker Fastspeed, kan i udgangspunktet sætte stikket i en ny router alle steder, hvor YouSees COAX-net er tilgængeligt.

Hvis en lokal antenne- eller boligforening samarbejder med YouSee, kan tilslutningen være udfordret. Ikke på grund af teknikken, men fordi nogle foreninger er bekymrede for deres fremtidige samarbejde YouSee / TDC.

Ifølge dokumenter, som MereMobil.dk har haft adgang til, er bekymringen dog ubegrundet.

YouSee tilbyder netop nu adgang til 1000/100 Mbit/s for 399 kroner om måneden. Hos Fastspeed er prisen, for det samme produkt, 249 kroner om måneden. YouSees billigste bredbåndsprodukt er en 50/10 Mbit/s forbindelse til 279 kroner.

Priserne er indhentet den 6. november 2019 via selskabernes hjemmesider.

3 er klar med ny mobil bredbåndsløsning

Sure antenneforeninger

Markedet for bredbåndsforbindelser er i opbrud. I Trekantsområdet har TDC fået produkter fra Hiper og TDC Erhverv ind på Ewiis fibernet i området.

I blandt andet Odense-forstaden Søhus presser TDC sig på med et tilbud om fiberforbindelser helt ind til husstandene, uden noget krav om tilslutning og i øvrigt med gratis oprettelse.

Tiltaget har skabt vrede hos den lokale antenneforening.

Uanset hvilken holdning man må have, så går TV- og bredbåndsmarkedet i retning af mere åbenhed og større valgfrihed for kunderne. På TV-delen ses det tydeligst. Her dropper flere TV-pakkerne og vælger selv en sammensætning af streaming TV-tjenester.

ANMELDELSE: Stor test af bredbånd med udendørs antenne

Sideløbende med de kablede internetforbindelser ses også et marked for helt trådløse forbindelser. Dette emne har jeg fokuseret på i en episode af min tech-podcast.

Mere til historien

Fastspeed har tidligere sat 20.000 kunder inden for to år som et mål. Bag Fastspeed står Jens Raith, Peter Mægbæk og Morten Boe Andersen. Drengene har prøvet det før at starte fra bunden. Peter Mægbæk stod eksempelvis bag Fullrate og Plenti.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram