Apple afviser ikke længere iPhones med uoriginale batterier

Hvis din iPhone har et uoriginalt batteri, bliver du ikke længere nægtet service hos Apple.

Reparation af iPhone 6S (Foto: iFixit.com)
Her ses batteriet på en iPhone 6S (Foto: iFixit.com)

Apple tillader nu, at medarbejderne i de såkaldte Genius Bars i Apple Stores, må tage iPhones ind til reparation som er serviceret andre steder end i Apples eget reparations-system. Det skriver blandt andet iGeneration og MacRumors, der har fået supportdokumenterne tilsendt fra troværdige kilder.

Kunder som har fået skiftet batteriet på et uautoriseret værksted, kan nu få løst andre fejl hos en autoriseret Apple reparatør.

Det kræver, at fejlen kunden henvender sig med ikkerelaterer sig til batteriet. Det kan eksempelvis være hvis højttaleren eller skærmen skal skiftes.

Hvis servicesagen er relateret til det uautoriserede batteri, så kan værkstedet tilbyde udskiftning til et originalt batteri, som er godkendt af Apple, mod at betale prisen for det nye batteri og servicen generelt.

Kan tilbyde et originalt batteri

Såfremt tapperne på batteriet (til at løfte batteriet fri med) er ødelagte, eller der er brugt for meget klæbemiddel, så kan Apple tilbyde en erstatning af hele telefonen. Omkostningen vil være prisen for en batteriudskiftning – dog er dette fuldstændigt Apples egen beslutning, forlyder det fra MacRumors.

I min optik lyder det som en meget udstrakt service, der næsten er "for god til at være sand".

Tidligere har Genius Bar i Apple Stores samt Apples autoriserede servicepartere (Apple Authorized Service Providers) været instrueret i at afvise al service af iPhones, der har fået foretaget en uautoriseret udskiftning af batteriet. Afvisningen er sket uanset, hvad der ellers har været i vejen med telefonen.

MereMobil.dk har forespurgt Apple om en kommentar til sagen. Vi vil gerne kende de yderligere detaljer i sagen og betingelserne, men Apple oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke har en kommentar.

I Danmark er der lige nu ingen ændringer i servicepolitikkerne. Derfor vil telefoner under garanti stadig blive afvist af Apple, hvis de har været serviceret af andre.

Mere til historien

Tilbage i 2017 holdt Apple op med at afvise kunder som kom ind med en iPhone, hvor skærmen var blevet udskiftet uautoriseret. Det skrev MacRumors i 2017. Dermed kunne iPhone-ejerne godt få skiftet en knap eller et batteri hos Apple, selvom skærmen ikke var udskiftet i Apples eget serviceled.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram