Apple afviser ikke længere iPhones med uoriginale batterier

Hvis din iPhone har et uoriginalt batteri, bliver du ikke længere nægtet service hos Apple.

Reparation af iPhone 6S (Foto: iFixit.com)
Her ses batteriet på en iPhone 6S (Foto: iFixit.com)

Apple tillader nu, at medarbejderne i de såkaldte Genius Bars i Apple Stores, må tage iPhones ind til reparation som er serviceret andre steder end i Apples eget reparations-system. Det skriver blandt andet iGeneration og MacRumors, der har fået supportdokumenterne tilsendt fra troværdige kilder.

Kunder som har fået skiftet batteriet på et uautoriseret værksted, kan nu få løst andre fejl hos en autoriseret Apple reparatør.

Det kræver, at fejlen kunden henvender sig med ikkerelaterer sig til batteriet. Det kan eksempelvis være hvis højttaleren eller skærmen skal skiftes.

Hvis servicesagen er relateret til det uautoriserede batteri, så kan værkstedet tilbyde udskiftning til et originalt batteri, som er godkendt af Apple, mod at betale prisen for det nye batteri og servicen generelt.

Kan tilbyde et originalt batteri

Såfremt tapperne på batteriet (til at løfte batteriet fri med) er ødelagte, eller der er brugt for meget klæbemiddel, så kan Apple tilbyde en erstatning af hele telefonen. Omkostningen vil være prisen for en batteriudskiftning – dog er dette fuldstændigt Apples egen beslutning, forlyder det fra MacRumors.

I min optik lyder det som en meget udstrakt service, der næsten er "for god til at være sand".

Tidligere har Genius Bar i Apple Stores samt Apples autoriserede servicepartere (Apple Authorized Service Providers) været instrueret i at afvise al service af iPhones, der har fået foretaget en uautoriseret udskiftning af batteriet. Afvisningen er sket uanset, hvad der ellers har været i vejen med telefonen.

MereMobil.dk har forespurgt Apple om en kommentar til sagen. Vi vil gerne kende de yderligere detaljer i sagen og betingelserne, men Apple oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke har en kommentar.

I Danmark er der lige nu ingen ændringer i servicepolitikkerne. Derfor vil telefoner under garanti stadig blive afvist af Apple, hvis de har været serviceret af andre.

Mere til historien

Tilbage i 2017 holdt Apple op med at afvise kunder som kom ind med en iPhone, hvor skærmen var blevet udskiftet uautoriseret. Det skrev MacRumors i 2017. Dermed kunne iPhone-ejerne godt få skiftet en knap eller et batteri hos Apple, selvom skærmen ikke var udskiftet i Apples eget serviceled.

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
Er dette Samsung Galaxy S23 Ultra?

Nye billeder er dukket op af det, som måske er den kommende Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram