Her er Danmarks bedste internetudbyder

Hvor god er din internetudbyder og har du landets bedste? YouSee fejler undersøgelsen mens Hiper klarer sig betydeligt bedre. Og vinderen er…

Ethernet internet
Waoo er Danmark bedste internetudbyder, men danskerne har ikke frit internetvalg. Læs min mening nederst i artiklen (Foto: Michael Schwarzenberger)

Hvem er Danmarks bedste internetudbyder? Det er Waoo. I hvert fald ifølge konsulenthuset Loyalty Group, der har udsendt resultaterne af deres kundeundersøgelser på internetmarkedet.

Private internetkunder er blevet spurgt om deres holdninger til internetudbyderens image, produkt- og servicekvalitet, værdi for pengene, klagehåndtering og flere andre parametre.

Waoo blev nummer ét og vinder undersøgelsen for niende år i træk.

TJEK SELV: Her kan du tjekke priserne på internetudbydere på din adresse %%%%

Waoo er et fælles markedsføringsnavn for en række energi- og fibernetselskaber i Danmark. I ejerkredsen er blandt andet Energi Fyn, NEF-Fonden, Eniig, Fibia, Nord Energi og flere andre.

På pladserne under Waoo ligger det Hiper (ejes af Nuuday / TDC), Stofa, Telenor og Telia.

Hiper får 55 point i undersøgelsen mens Waoo fik 66 point. Gennemsnittet for undersøgelsen er 54 point, oplyser Loyalty Group.

YouSee ligger på en sidsteplads kun ét point efter Telia. Det interessante er, at YouSee, der også er en del af TDC-koncernen, klarer sig vildt dårligt mens Hiper fra samme familie er at finde på andenpladsen.

TIP: Så let kan du dele din Wi-Fi adgangskode

HITLISTE OVER INTERNETUDBYDERE

1. Waoo (66 point)
2. Hiper (55 point)
3. Stofa (55 point)
4. Telenor (50 point)
5. Telia (47 point)
6. YouSee (46 point)

Kilde: Loyalty Group, 2020

Jeg mener: Kunder er stavnsbundet

Tillykke til Waoo. Det er altid flot at vinde en kundeundersøgelse. Når det er sagt, så er det svært for kunderne at bruge resultatet til ret meget.

I Danmark er mange nemlig stavnsbundet til deres internetudbyder. Reelt har de ikke frit valg på adressen.

Jeg et konkret eksempel fra mit lokalområde i udkanten af Odense. På en given adresse kan du enten vælge NEF (Waoo) eller Glenten (en lokal antenneforening) som udbyder. På den modsatte side af vejen regerer YouSee gennem en anden lokal antenneforening som så ikke er en mulighed på den pågældende adresse.

Borgere i dette område som er trætte af fiberforbindelsen fra NEF, kan altså ikke bare skifte til YouSee – eller omvendt. Sådan er det uden tvivl også i mange andre områder af landet. Naturligvis kan man stadig få internet via telefonstikket, men det er både langsomt og dyrt.

Omkring hjørnet venter 5G og tilhørende trådløse routere, der i hvert fald på papiret, kan levere en trådløs fiberforbindelse.

Kommer der stærke produkter via 5G-internet til hussstandene så skal de gamle kablede udbydere nok til at overveje en model, hvor kunderne reelt får et frit valg på kablerne. Ellers tror jeg, at rigtigt mange vil vinke farvel til det kablede internet, så snart de får muligheden.

Hvad tænker du?

LÆS OGSÅ: 5G er en trussel mod fiber

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I efteråret 2019 så vi nærmere på et abonnement fra Waoo, der måske solgte gigabit-hastigheder på kant med reglerne.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram