Så let kan du dele din Wi-Fi adgangskode

TIP: Ét tap og du er online. Slut med at huske de bøvlede koder. Wifi Porter deler adgangskoden til dit trådløse netværk helt vildt simpelt.

Wifi Porter
Wifi Porter indeholder oplysninger om dit netværksnavn og kode. Ved at holde en Android telefonen ved blokken, kommer telefonen online med ét tryk (Foto: MereMobil.dk)

– ”Hvad er koden til dit trådløse netværk?”. Svaret er ofte en lang og kompliceret kode bestående af tal, tegn og bogstaver. Umulig at huske og umulig at indtaste rigtigt i første forsøg.

Jeg er stødt på et utroligt smart produkt, der løser problemet med et trylleslag. Det fungerer for alle Wi-Fi netværk, som blot kræver en adgangskode indtastet i en boks på smartphonen. Android-telefoner og iOS-enheder (iPhone) er understøttet.

Produktet hedder Wifi Porter.

Wifi Porter er en lille træplade med en smule NFC-baseret elektronik inden i. Via en simpel, men velfungerede app, ”programmeres” ens netværksnavn (SSID) og password ind i Wifi Porter. 

FAKTA: De fleste private netværk logges der på med en adgangskode i en boks på telefonen, ens tablet eller computer. I mange virksomheder, hoteller, mødelokaler, DSB-tog og caféer benyttes en anden loginmetode. Typisk sendes brugeren her til en login-side i en browser. Metoden gør det lettere at administrere brugerne på netværket, men er desværre også ind i mellem noget bøvl for slutbrugerne. Denne type login understøtter Wifi Porter ikke.

Perfekt på Android – iPhone driller

Wifi Porter
Bagsiden af Wifi Porter har en QR-kode som en iPhone kan læse via kameraet. Så snart koden ses af telefonen, kræver det blot ét tryk at komme på nettet. Ikke alle Android telefoner understøtter QR-koder i kameraet. (Foto: MereMobil.dk)

Når Wifi Porter er konfigureret starter alt det sjove.

Nu kan Android-telefoner få adgangskoden til netværket udvekslet blot ved at holde mobilen et par centimeter fra træpladen. På smartphonen accepteres forbindelsen hvorefter netværket gemmes – og vupti så har du forbindelse til internettet.

Dette gøres muligt af NFC-teknologi.

Brug af NFC er ikke understøttet på iPhones fra før 2018. Derfor kan iPhones ikke forbindes lige så let som Android telefoner.

Ten One Design har løst dette ved at genere en QR-kode, som du selv printer ud, og placerer bag et stykke gennemsigtigt plastik på bagsiden af enheden. QR-koden scannes med kameraet på iPhonen, hvorefter du er online på et øjeblik.

iPhones nyere end 2018 kan læse NFC-tagget, men brugeren skal gemme og aktivere en konfigurationsbeskrivelse på telefonen. Det er noget bøvl. Brug QR-koden i stedet. Det fungerer hver eneste gang.

Stilfuld og genial

Wifi Porter er vældig intuitiv og samtidigt flot designet. Dens største problem er, at smartphone-brugerne, der møder den, skal forstå hvad den kan. Alternativt skal værten i virksomheden (eller privatboligen) selv forklare simpelheden.

Jeg kunne godt have tænkt mig, at Wifi Porter var magnetisk, så den kunne hænge på f.eks. køleskabet.

Wifi Porter koster $39.95 plus $10.00 i forsendelse til Danmark fra den officielle webshop wifiporter.com. Det svarer til godt 335 kroner.

Wifi Porter kræver ingen batterier eller opladning. Den får strøm via induktionen fra NFC-udvekslingen.

Første kig på Wifi Porter

Do It Yourself udgaven

Der findes et alternativ til Wifi Porter. DIY-udgaven er, at du via en webtjeneste, som QiFi, opretter din egen QR-kode med netværksinformationerne, som du printer ud og hænger relevante steder i boligen.

Alle iPhones og iPads kan (via kameraet) læse og benytte QR-koden. På Android er det mere besværligt. Langt fra alle Android telefoner kan læse QR-koder i kameraet. Her kræves en QR-kodescanner app.

Skærmbilleder fra Wifi Porter

Mere til historien

Ten One Design har uden beregning, og på MereMobil.dks forespørgsel, sendt Wifi Porter til brug for denne artikel.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram