Triple carrier aggregation giver 450 Mbit/s

Masser af smartphones kan downloade med 450 Mbit/s i 2019, men udviklingen tager allerede fart i 2015.

Der vil være omkring 64 millioner enheder på markedet, med understøttelse for LTE Kategori 9 eller 10 i 2019. Det viser en ny markeds undersøgelse fra ABI Research. Det skriver Cellular-news.

Mobilnet Carrier Aggregation

Mobilnet hos 3 i Danmark med Carrier Aggregation fra Huawei (Foto: MereMobil.dk)

– Hvad er carrier aggregation? Sådan bliver nettet hurtigere

Chipproducenten Qualcomm har fornyeligt løftet sløret for selskabets Gobi 9×45 modem, som gør det muligt at benytte triple carrier aggregation.

Triple carrier aggregation bundler tre forskellige frekvensområder på hver op til 20 MHz, og giver populært sagt mulighed for hastigheder på op til 450 Mbit/s download (teoretisk). Det forventes, at modemet først bliver kommercielt tilgængeligt i smartphones i tredje kvartal 2015.

Teleselskaberne skal også være klar

For at Triple CA kan komme ud til kunderne, skal teleselskaberne også være klar til det på deres 4G LTE netværk, hvilket ingen danske teleselskaber er på nuværende tidspunkt.

Triple carrier aggregation er altså stadigvæk fremtidssnak, mens dual carrier aggregation (to frekvensområder slået sammen) allerede benyttes i Danmark af 3. TDC, Telenor og Telia forventes at lancere funktionen i deres 4G netværk i 2015.

Baggrund: De danske planer for carrier aggregation

Der er dog stor forskel på, hvor i verdenen triple carrier aggregation bliver relevant. Optimal brug af triple carrier aggregagtion kræver først og fremmest, at ens teleselskab har licens til tre forskellige frekvensområder.

I f.eks. USA, der i øjeblikket er verdens største 4G LTE marked, er de forskellige frekvensområder ofte opdelt i blokke af 5 eller 10 MHz. Det er et problem, når optimal brug af triple carrier aggregation kræver 3 x 20 MHz frekvensblokke. I andre verdensdele er problemet dog mindre.

Det er også muligt at benytte andre kombinationer. Triple carrier aggregation kan f.eks. også foregå med frekvensblokke på 10+20+15, men så opnår man ikke den teoretiske maksimale hastighed på 450 Mbit/s.

Efterhånden som 2G og 3G langsomt bliver udfaset, og gamle licenser udløber, så får teleselskaberne flere muligheder for at skaffe de nødvendige frekvensblokke.

Web-TV: Se hvordan carrier aggregation fungerer

Mere til historien

Læs mere om LTE Advanced funktionerne i vores baggrundsartikel om emnet. Du kan også læse om, hvad LTE-kategorierne betyder.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram