Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

Ericsson 5G mobilsite
Streaminggiganterne bidrager ikke til udviklingen af mobilnetværkene – men bruger dem flittigt (Foto: Ericsson)

Teleselskaberne står for størstedelen af udgifterne til udviklingen af mobilnetværkene, mens streaminggiganter (Big Tech) som Netflix, TikTok, YouTube, Meta (Facebook, Instagram og WhatsApp) kan benytte dem – næsten gratis. Sådan er virkeligheden netop nu. Det skriver Streamingmedia.com.

Det er urimeligt og skal ændres lovgivningsmæssigt, hvis det står til de store teleselskaber Telefonica (Spanien), Deutsche Telekom (Tyskland) og Orange (Frankrig).

Fortsætter det, som det er nu, så kan det være et spørgsmål om tid før teleselskaberne ikke kan overleve. Sådan lød det fra Christel Heydemann, som er administrerende direktør for Orange, i en keynote på Mobile World Congress 2023.

GUIDE: Vælg mobilnetværk i EU manuelt og få højere datahastighed


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Dystre udsigter

Christel Heydemann malede et dystert billede af krisen, som mobiloperaørerne i Europa oplever netop nu. Det forventes, at de kan klare den stigende trafik, som særligt kommer fra ”Big Tech”-virksomhederne, men prisen skal holdes nede.

I keynoten refererede Christel Heydemann til en undersøgelse, som PriceWaterhouseCoopers har foretaget, der viser, at 46 procent af telekommunikationsdirektørerne mener, at deres virksomheder ikke kan klare sig i et årti yderligere. Grunden er, at de massive netværksinvesteringer er svære at tjene penge på.

Det er ikke kun Christel Heydemann, der er bekymret. Også hos Telefonica og Deutche Telekom er de enige.

-“Hvorfor kan streamerne og hyperscalerne ikke bidrage en lille smule til den indsats og infrastruktur, som vi bygger her i Europa? En fair share-diskussion er en, som vi bør have åbent blandt alle spillere,” har Deutsche Telekoms administrerende direktør Tim Hoettges udtalt.

Og administrerende direktør i Telefonica er af samme holdning.

-“Industrien, big tech og udviklere skal sammen skabe den digitale fremtid,” lyder det fra Jose Maria Alvarez Pallete, som er formand og adm. Direktør for Telefonica, er enig.

TIP: Så meget koster streaming på elregningen

Mere til historien

Tal fra Deutsche Telekom viser, at de europæiske operatører brugte 55 milliarder euro i 2022 på netværksinfrastruktur i Europa og ”hyperscalere” (Alphabet, Google, Amazon, Microsoft og Apple) brugte 19 milliarder euro på det europæiske kontinent. Det var dog kun milliarder euro, som var på forbindelse, mens de 18 milliarder euro var på datacentre.

Læs også:
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Max: Her er priserne i Danmark

I næste måned sættes stikket i til Max. Her er priserne på abonnementerne. Læs mere om dem her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram