Vælg mobilnetværk i EU manuelt og få højere datahastighed

TIP: Ved selv at skifte til et andet netværk, når du roamer i EU, kan du måske få en hurtigere og bedre forbindelse. Læs hvordan du bruger manuel roaming.

Som vi på MereMobil.dk tidligere har skrevet om, så er der stor forskel på f.eks. datahastighed og dækning, når man bruger sin smartphone i udlandet. Når man er i et EU-land, så roamer mobiltelefonen normalt automatisk, men det mobilnetværk, som mobiltelefonen automatisk kobler sig på, er ikke altid det bedste.

Derfor kan man ofte med fordel manuelt vælge et andet mobilnetværk.

Sådan undgår du elendige datahastigheder i EU

Hvis man roamer indenfor EU’s grænser, så er manuel roaming omkostningsfrit, da man frit kan vælge mellem alle tilgængelig mobilnetværk, såfremt disse mobilnetværk er hjemmehørende i EU.

Men hvordan gør man så? Vi har her lavet en guide til manuelt roamingvalg på Apple iOS og Android.

Android

I en Android telefon ligger roaming typisk under Indstillinger -> Mobilnetværk -> Mobiloperatør.

Husk også at have tilkoblet “dataroaming” under mobilnetværk, da du ellers ikke kan benytte data i udlandet.

Under Mobiloperatør står indstillingen normalt til “automatisk”. Hvis man fravælger automatisk, så søger mobiltelefonen efter alle tilgængelige mobilnetværk. Herefter kan man vælge mellem de tilgængelige mobilnetværk.

iOS (iPhone)

På iOS skal man under Indstillinger -> Mobilnetværk huske at have koblet mobildata til samt have tilkoblet dataroaming under Indstillinger til data.

På iOS kan man manuelt vælge teleselskab under Indstillinger -> Operatør. Her fravælger man “automatisk” hvorefter telefonen søger efter alle tilgængelige mobilnetværk. Efter et lille stykke tid ses en liste over alle tilgængelig mobilnetværk, og så skal man bare vælge et.

Automatisk valg af net ved roaming på iOS (Foto: MereMobil.dk) Manuel valg af net ved roaming på iOS (Foto: MereMobil.dk)

 – EU-roaming: Hvor er der 4G-speed, og hvor får du sneglefart?

Tips til valg af netværk

Når man skal vælge hvilket mobilnetværk man vil roame på, så kan man opleve, at teleselskabets navn står flere gange på listen med indikationer af henholdsvis 2G, 3G og 4G.

Det er lige meget om man vælger 2G, 3G eller 4G da mobiltelefonen og mobilnetværket selv finder ud af at skifte mellem de forskellige netværksteknologier.

Vælger man f.eks. WIND GR 2G, så skifter mobilen selv til WIND GR 4G i løbet af nogle minutter. Dette skifte foregår normalt kun når mobiltelefonen ikke benyttes. Hvis man slukker for skærmen og venter 3-4 minutter, så skiftes altså automatisk til 4G netværket.

Bemærk også, at man skal vælge et mobilnetværk, der har hjemmehørende i det land, som man befinder sig i. Som man kan se på billederne, så kunne mobiltelefonen fange både græske og albanske mobilnetværk.

Mere til historien

Husk at du skal have et abonnement med roaming, for at kunne ringe fra udlandet. Hvis du har et såkaldt “DK-abonnement”, så har du ikke mulighed for at bruge din telefon i udlandet.

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Oister er ferieklar med billig 3LikeHome lignende løsning

3LikeHome er kommet til Oister i en lille, men vigtig, version med 20 GB udlandsdata.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram