Så meget koster streaming på elregningen

TIP: Se her hvordan du streamer dine serier og film på den billigste måde.

Nokia Streaming Box 8000
Det er temmelig dyrt at streame via en Playstation. Bruger du apps i tv’et eller en Chromecast er det betydeligt billigere (Foto: MereMobil.dk)

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du streamer dine yndlingsserier fra TV 2 Play, Netflix, DR TV, HBO eller andre streamingtjenester. Det viser en gennemgang, som Videncentret Bolius har lavet.

Faktisk kan der være himmelvid forskel på, om du henter serier og film ned til din skærm via for eksempel en Chromecast eller en spillekonsol som Playstation.

Specielt spillekonsoler som Xbox og Playstation er de syndere, når elregningen skrives ud.

Playstation bruger vildt meget strøm

Playstation 5 er den enhed, som boner mest ud. Ifølge Bolius’ udregninger bruger Playstation 55,6 watt under streaming af videoindhold.

Ved et dagligt forbrug på tre timer giver det på årsbasis en elregning på 152 kroner.

Så kan man diskutere om 152 kroner om året er mange penge, men set i lyset af de seneste mange måneders stigende priser på blandt andet el, så er streaming via Playstation bare endnu et pres på en elregning, der for mange er eksploderet med trecifrede procenter.

Bolius har i dets udregninger brugt tre timers daglig streaming af videoindhold som parameter for sammenligning, og mens Playstation 5 koster 152 kroner om året, så koster det 90 kroner om året med en Xbox One.

SÅDAN ER PRISEN UDREGNET: Udgangspunktet er en pris på 2,5 kWh inkl. afgifter og transport. Det vil siges, at for PlayStation 5 bliver det 0,0556 x 3 timer x 365 dage x 2,5 kroner = 152 kroner på ét år, at have PlayStation 5 kørende som streamingenhed.

Chromecast er billigst til streaming

Vil du bringe de årlige omkostningerne på streaming ned til en pris, der svarer til et rundstykke hos bageren, så skal du fokusere på, at caste signalet.

Et Apple TV 4K koster 8 kroner om året, mens en Chromecast Model NC2-6A5 koster 7 kroner.

Ifølge Bolius er den absolut billigste måde at streame på via tv-apps. Her er man helt nede på en omkostning der ligger mellem 12 og 20 gange mindre end en spillekonsols forbrug.

LÆS OGSÅ: Ekspert forudser stort udskiftning af streamingtjenester

En anden mulighed er blot at bruge de indbyggede streamingapps i smarttv-skærmen, uden at starte eksterne streamingbokse op.

Bolius noterer også, at der udledes mindre CO2, hvis der streames via wi-fi i forhold til 4G mobilnetværk. Mobilnetværk kræver fire gange så meget energi for at holde netværksforbindelsen.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Ifølge energiselskabet OK, så står tv, computere og spillekonsoller for intet mindre end 35 procent af den gennemsnitlige danskers årlige strømforbrug. Årsagen er blandt andet, at både tv og spillekonsoller bruger strøm, selv når de er slukkede. For at mindske strømforbruget fra disse underholdningsapparater skal du sørge for, at de er helt slukkede ved at afbryde for strømmen på stikkontakten.

Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram