Så meget koster streaming på elregningen

TIP: Se her hvordan du streamer dine serier og film på den billigste måde.

Nokia Streaming Box 8000
Det er temmelig dyrt at streame via en Playstation. Bruger du apps i tv'et eller en Chromecast er det betydeligt billigere (Foto: MereMobil.dk)

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du streamer dine yndlingsserier fra TV 2 Play, Netflix, DR TV, HBO eller andre streamingtjenester. Det viser en gennemgang, som Videncentret Bolius har lavet.

Faktisk kan der være himmelvid forskel på, om du henter serier og film ned til din skærm via for eksempel en Chromecast eller en spillekonsol som Playstation.

Specielt spillekonsoler som Xbox og Playstation er de syndere, når elregningen skrives ud.

Playstation bruger vildt meget strøm

Playstation 5 er den enhed, som boner mest ud. Ifølge Bolius' udregninger bruger Playstation 55,6 watt under streaming af videoindhold.

Ved et dagligt forbrug på tre timer giver det på årsbasis en elregning på 152 kroner.

Så kan man diskutere om 152 kroner om året er mange penge, men set i lyset af de seneste mange måneders stigende priser på blandt andet el, så er streaming via Playstation bare endnu et pres på en elregning, der for mange er eksploderet med trecifrede procenter.

Bolius har i dets udregninger brugt tre timers daglig streaming af videoindhold som parameter for sammenligning, og mens Playstation 5 koster 152 kroner om året, så koster det 90 kroner om året med en Xbox One.

SÅDAN ER PRISEN UDREGNET: Udgangspunktet er en pris på 2,5 kWh inkl. afgifter og transport. Det vil siges, at for PlayStation 5 bliver det 0,0556 x 3 timer x 365 dage x 2,5 kroner = 152 kroner på ét år, at have PlayStation 5 kørende som streamingenhed.

Chromecast er billigst til streaming

Vil du bringe de årlige omkostningerne på streaming ned til en pris, der svarer til et rundstykke hos bageren, så skal du fokusere på, at caste signalet.

Et Apple TV 4K koster 8 kroner om året, mens en Chromecast Model NC2-6A5 koster 7 kroner.

Ifølge Bolius er den absolut billigste måde at streame på via tv-apps. Her er man helt nede på en omkostning der ligger mellem 12 og 20 gange mindre end en spillekonsols forbrug.

LÆS OGSÅ: Ekspert forudser stort udskiftning af streamingtjenester

En anden mulighed er blot at bruge de indbyggede streamingapps i smarttv-skærmen, uden at starte eksterne streamingbokse op.

Bolius noterer også, at der udledes mindre CO2, hvis der streames via wi-fi i forhold til 4G mobilnetværk. Mobilnetværk kræver fire gange så meget energi for at holde netværksforbindelsen.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Ifølge energiselskabet OK, så står tv, computere og spillekonsoller for intet mindre end 35 procent af den gennemsnitlige danskers årlige strømforbrug. Årsagen er blandt andet, at både tv og spillekonsoller bruger strøm, selv når de er slukkede. For at mindske strømforbruget fra disse underholdningsapparater skal du sørge for, at de er helt slukkede ved at afbryde for strømmen på stikkontakten.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Dette skal du vide om YouSee Play

YouSee Play koster fra 299 til 599 kroner om måneden. Se her hvad du får for pengene.

(mere…)
Netflix-ambition: Nyt abonnement skal give 40 millioner nye brugere

Når Netflix som ventet lancerer et reklamefinansieret abonnement er Danmark i første omgang ikke med i puljen.

(mere…)
Netflix kommer med reklamer til november

RYGTE: Reklameversionen af Netflix kommer i starten af november.

(mere…)
Netflix er ældre end du tror – 25 år med Netflix

TILBAGEBLIK: Netflix har rundet 25 år på markedet. Du kan læse mere om, hvordan det hele startede. Husker du Netflix via DVD?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram