Ekspert forudser stor udskiftning af streamingtjenester

2021 kan meget vel få de danske streaming-brugere til at shoppe rundt i tjenesterne, forudser ekspert.

movie film streaming
Nogle tjenster arbejder med tidsbegrænsninger for at fastholde streaming-kunderne (Foto: Gerd Altmann)

Husalteret, tossekassen, flimmerkassen. Eller bare flimmeren. Fjernsynet er ikke, hvad det har været. 

Fysisk er det ikke bare blevet fladt. Det er også gerne blevet 60 eller 75 tommer stort eller måske bare kogt ned på tabletten og sågar på en fuldfed 21:9-skærm på smartphonen.

Men også indholdet er ikke som det plejer at være. På bare få år er flow-tv blevet et nærmest glemt begreb, mens streaming og on-demand presses ind fra nærmest alle sider.

Således kæmper de rene danske tv-udbydere som DR og TV 2 kampe med store internationale streamingtjenester, som nærmest fra måned til måned dukker op og faldbyder sig.

I gennemsnit har en dansk husstand i 2021 3,5 streamingtjenester i husholdningsbudgettet, men selvom danskernes sult efter streamingtjenester synes ustoppelig, så er der måske alligevel en grænse. 

Det mener eksperten Bo Thierry-Poulsen fra mediebureauet Dentsu Danmark godt der kan være. Og den kan være nært forestående.

Over for mediet Flatpanels peger han på, at forbrugerne prismæssigt er ved at have fået nok, og at et hårdt opgør på det danske streamingmarked er på vej.

Samtidig forventer han, at brugerne vil skifte rundt mellem streamingtjenesterne. 

ANMELDELSE: Denne streamingbox er smart, billig og en vinder

En Netflix-pause betyder ikke noget

– “Man kan tage seks måneders pause fra Netflix uden at miste noget. Det content der er kommet, mens man holder pause, ligger der også, når man kommer til tilbage. Det er nemt for en tjeneste at blive fravalgt, hvis den er rent baseret på film og serier”, siger Bo Thierry-Poulsen til Flatpanels.

Han tilføjer, at vi nok kan forvente, at der vil blive arbejdet med tidsbegrænsninger. Som eksempel nævner han, at for eksempel næste sæson af den amerikanske horror- og science fiction-serie ”Stranger Things” kun kunne være tilgængelig i en kortere periode.

– “Blot for at skabe noget ekstra call-to-action. Alternativet er, at vi ser streamingtjenesterne gå hardcore efter sportsrettighederne”.

Bo Thierry-Poulsen har desuden et andet bud på en trend og er ikke bleg for, at spå gratistjenesterne DR og Viaplay en god chance for flere brugere. Taberen i 2021 kan til gengæld blive Netflix. 

– “Den er størst og kommer for alvor til at indgå i forbrugernes shuffle, som også skal have plads til HBO MAX, Paramount+, Amazon Prime, efterhånden som de bliver stærkere og mere relevante for det danske marked”, siger Bo Thierry-Poulsen til Flatpanels.

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Ifølge Bo Thierry-Poulsen er forbrugernes budget til underholdning vokset under Corona. 

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Nu er det slut

Næste år kan du ikke se C More, der startede som FilmNet og blev til Canal+.

(mere…)
Så er Disney+ klar med reklame-abonnement i Danmark

I dag har Disney+ fået et ekstra abonnement på ”hylden”. Det er nemlig i dag, at du kan købe Disney+ med reklamer.

(mere…)
Apple sætter prisen op på Apple TV+

Brugere af Apple-tjenesterne Arcade og Apple TV+ skal af med flere penge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram