Streaming Box 8000 er smart, hurtig, billig og en vinder

12

TEST: Streaming Box 8000 fra Nokia er en avanceret Chromecast med fjernbetjening, der genopliver et gammelt TV. Streaming Box 8000 er et ret fedt produkt.

Nokia Streaming Box 8000
Nokia Streaming Box 8000 omdanner dit gamle TV til et moderne smart-TV (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har aldrig haft problemer med at betjene Chromecast. Den lille dongle til HDMI-porten i ens TV-skærm, har altid været en let måde at få smart-TV-funktioner ind på selv ældre skærme. At slippe for endnu en fjernbetjening er tilmed et ekstra plus.

Efter et par måneder med Nokia Streaming Box 8000 i huset må jeg dog erkende, at den gammeldags fjernbetjening stadig kan noget, særligt når vi taler om en boks som denne, der indeholder Chromecast såvel som en hel smart-TV-platform.

Du køber Streaming Box 8000, hvis du er dødtræt af smart-TV-platformen i dit TV, der er langsom, hvor apps ikke virker eller hvor apps måske mangler. Du er samtidigt typen, der ikke gider investere i en ny TV-skærm. Det er jo ikke hardwaren i din skærm, der fejler noget. Det er softwaren!

Enkelt og lige til

Alle kan komme i gang med denne boks. Strøm og HDMI-kabel er alt der kræves. Efter opstart og det obligatoriske login i ens Google-konto, er du i gang.

Som nævnt kører Streaming Box 8000 på Android TV-platformen fra Google. Det er den samme platform, der findes i mange smart-TV. Forskellen er her, at der ikke er ændret i softwaren fra producenten. Der er således ikke tilføjet ekstra apps eller “fiflet” med koden.

Det betyder et smidigt og hurtig interface, som du let og elegant betjener, men det betyder også, at det bliver lettere at opdatere softwaren i boksen fremadrettet for producenten.

Med fjernbetjeningen styrer du de mange apps, som kan hentes ned til boksen. Alle store kendte streamingtjenester er tilgængelige. Det vil sige alt fra DR TV og TV 2 Play over Discovery+ til YouSee, Disney+ og YouTube samt tusindvis af andre.

Den eneste store danske udbyder jeg ikke har kunne finde er Waoo, der ikke har en app til Android TV.

Klar til fremtidens TV

Nokia Streaming Box 8000
Nokia Streaming Box 8000 har fjernbetjening, der letter betjeningen (Foto: MereMobil.dk)

Eftersom dette er en streamingboks, er der ikke inputs til antennekabler fra kabel- eller satellit-tv. Alt kører som apps. Med Nokia Streaming Box 8000 er du således klar til fremtidens TV, der uden tvivl bliver leveret til husstanden over internettet.

I praksis skal du bruge live-tv-funktionen i apps som DR TV og TV 2 Play, hvis du skal udnytte denne boks til sit fulde potentiale, men du kan selvfølgelig også bruge den til at kombinere streamingtjenester og kabel-tv – hvor gammeldags flow-kanaler ses via TV’ets tuner.

Boksen understøtter billedopløsninger op til 4K, men billedkvaliteten i Full HD (1080p) er bestemt også god. 4K betyder blot, at hvis du har abonnement på en tjeneste, der har 4K-materiale, kan boksen vise det.

Er også en Chromecast

Ikke nok med at du kan droppe en eventuelt settop-boks fra din TV-distributør, så kan du også trække Chromecast-donglen ud af skærmen, hvis du har en sådan.

Nokia Streaming Box 8000 har nemlig Chromecast-funktion indbygget. Dermed kan du også streame direkte til TV’et gennem boksen fra enhver smartphone (Android og iPhone) eller tablet – Android såvel som iPad.

Som nævnt kræver boksen HDMI-kabel til skærmen og strøm, men en internetforbindelse er naturligvis også påkrævet. Enten trådløst eller kablet.

Nokia Streaming Box 8000 – specifikationer

 • Mål: 112x112x24 mm
 • Vægt: 250 gram
 • Processor: Amlogic S905X3, Quad-Core Cortex-A55
 • Grafikprocessor: ARM Mali-G31 MP2
 • RAM: 2 GB DDR3
 • Lagerplads: 8 GB
 • Forbindelser: Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, HDMI,USB-A 3.0 (5 V, max. 900mA), Digital lyd (optical), AV (3.5 mm), USB-C (5 V, max. 1 A), Ethernet LAN, DC IN (12 V, 1 A)
 • Video og lyd: 4K Ultra HD, Dolby Digital Plus, Chromecast
 • System: Android 10 (uden ændringer fra producenten)

Konklusion: Nokia-streamingboksen er et godt køb

Dette er et ”lige ud ad landevejen”-produkt. Der er ikke så meget, der kan gå galt.

Den eneste fejl jeg har oplevet er, at YouSees TV- og film-app indimellem kan finde på at stoppe afspilningen. Jeg tænker YouSee har ansvaret for fejlen i deres app, da andre apps har fungeret fint i testperioden.

Nokia Streaming Box 8000 er for dig, som ikke vil udskifte dit TV blot fordi softwaren er langsom eller apps mangler. Det er også for dig, som er prisbevidst.

Hvis du overvejer en Chromecast Ultra, den Chromecast som har 4K-mulighed, bør du i stedet købe Nokia Streaming Box 8000 og få mere med i posen. Der er en forskel på cirka 150 kroner. Streamingboksen fra Nokia koster omkring 760 kroner.

6 ud af 6 stjerner. Denne boks er alle pengene værd.

ANMELDELSE: Dette smart-TV fra Nokia river pengepungen i stykker

MereMobil.dk Anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Nokia Streaming Box 8000

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Opgraderer et ældre TV til et moderne smart-TV
 • Nem tilslutning og konfigurationer
 • Hurtig at betjene – brugerflade og apps reagerer hurtigt
 • Android TV uden ændringer

Lidt at tænke over

 • Har du et nyere TV er dette måske ikke boksen for dig
 • Understøtter ikke traditionelt kabel-TV
 • Er dit Wi-Fi signal kraftigt nok der hvor du placerer boksen?

Mere til historien

Nokia Streaming Box 8000 er produceret af StreamView på licens, men det er stadig Nokia i Finland der certificerer og godkender produkterne.

Nokia Streaming Box 8000

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer