Episode #71: Derfor er vi vilde med streaming

TV-serier og film via Netflix, HBO og ViaPlay er vildt populært. Hvorfor betaler vi flere hundrede kroner om måneden for adgang på smartphonen? Lyt med her.

Så snart muligheden byder sig rettes næsen mod smartphonens skærm, der gemmer på film og serier i høj kvalitet. At det koster 79, 99 eller 139 kroner om måneden er tilsyneladende sekundært.

I gennemsnit bruger danskerne i gennemsnit 2,3 streamservices. Målgruppen fra 18 til 39 år streamer fra hele 3,5 tjenester i gennemsnit. Det viser en ny undersøgelse af danskernes streamingvaner.

Hvorfor er vi så vilde med streaming og hvorfor slipper vi gerne et par hundrede eller tre om måneden for adgangen til tjenesterne?

– ”Det er nemt og bekvemt. Du kan se film- og serier hvor du vil og hvornår du vil på hvilken som helst platform. Sådan vil moderne mennesker have den. Man gider ikke vente til klokken syv på at biografen viser filmen. Vi vil se film når vi spontant kommer i tanke om det,” forklarer Niels Frid-Nielsen, kulturkommentator på blandt andet DR og med to årtiers erfaring i dækningen af film-, serier og kultur.

Så mens fakler og høtyve findes frem med den ene hånd, når YouSee hæver priserne, så betales der flittigt for indhold med den anden.

INFO: Disney+ er åbnet i Danmark. Tjek Disney+ ud her Sponseret link

Udover den lette adgang så handler det også om kvalitet. De førende instruktører, producere og skuespillere søger mod streaming-mediet og de originale nye film- og tv-serier.

– ”Det er så godt, at du ikke kan lade være med at se med. Og når de bedste og trendsætterne går over til streaming så vil vi også være med. Vi taler ikke om småfolk. Vi taler om helt store instruktører som Martin Scorsese. Når han går til tv-film, trækker han sine skuespillere med. Se f.eks. den aktuelle The Irisman (2019, Netflix) hvor han har tre topskuespillere; Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci er med i én og samme film,” nævner Niels Frid videre som forklaringen på begejstringen for streaming.

I denne episode af min tech-podcast på MereMobil.dk kommer du helt tæt på streaming og indholdsudviklingen, der i disse går præger vores medievaner og hvor smartphonen er omdrejningspunktet.

Telia snød 3

Du kan også møde Telias direktør Thomas Kjærsgaard. Telia snød nemlig konkurrenten 3 på målstregen ved udgangen af fjerde kvartal 2019. Alle forventede, at 3 overhalede Telia og blev det tredjestørste teleselskab i Danmark. 3’s direktør var endda ude og erklære den næste målsætning – at gå efter andenpladsen.

Da kundetallene lå klar havde Telia hentet flere kunder end mange forventede og beholdt således tredjepladsen. Telia vendte således i fjerde kvartal nærmest endeløs nedgang til fremgang.

I en ærlig samtale fortæller Thomas Kjærgaard om hans bud på den overraskende udvikling.

Jeg har optaget episode 71 (sæson 6) af podcasten den 27. februar 2020. Skriv meget gerne til mig, hvis du har idéer og inputs til podcasten. Min mail er [email protected].

Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk

Podcasten fra MereMobil.dk er tilgængelig på din smartphone, computer eller smarthøjttaler.

Du kan finde os på AndroidApple Podcasts og Spotify samt Podimo.

Nysgerrig efter mere? Her kan du bladre i arkivet af spændende podcast-episoder.

Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify
Lyt til tech-podcasten fra MereMobil.dk på Spotify

Mere til historien

Der er STORE penge i streaming. Apple har betalt omkring 300 millioner dollars for serien The Morning Show til Apple TV+. David Letterman scorede to millioner dollars per episode for My Next Guest, der blev produceret til Netflix. Der er netop nu to sæsoner af Lettermans talkshow.

Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
I dybden med OnePlus 12 og 12R

PODCAST: Jeg fortæller om OnePlus' nyeste modeller. Hør også når jeg overrasker Ida på 9 år med hendes første telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram