Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

en elbil holder i en carport
Temperaturudsving kan påvirke batteriets ydeevne og levetid. (Foto: Tesla/PR)

Hvis din elbil skal holde stille i en længere periode, så er der flere ting du skal være opmærksom på.

Modsat fossilbiler, så skal man nemlig især være opmærksom på batteriet, så det for eksempel ikke klapper sammen. Sker det, kan det blive en yderst bekostelig affære.

Det er således vigtigt, at batteriet er opladet til mellem 20 og 80 procent. Det slider ganske simpelt mindst på batteriet. For høj opladning kan skade batteriets evne til at holde på strømmen, mens det er ved for lidt strøm, at der er risiko for at batteriet klapper sammen – altså ødelægges.

Her skal man så huske at begrænse opladningen til 80 procent, hvis bilen står og lader, mens man for eksempel er taget på et par ugers ferie.

Man skal selvfølgelig i det hele taget huske, at tjekke anbefalinger fra det enkelte bilmærke.

Under alle omstændigheder er en god idé, at tjekke batteriet et par gange om ugen, hvis man har mulighed for det.

Desuden er mange elbiler udstyret med batterisparefunktioner, der kan aktiveres, når bilen står stille i længere tid. Disse funktioner kan hjælpe med at bevare batteriniveauet.

Er batteriet “dødt? Gå ikke i panik

Virksomheden Verdo, som udvikler grønne energianlæg til industri og forsyning, gør opmærksom på, at når man vender tilbage til sin bil efter den har stået stille i en rum tid, så kan batteriet virke “dødt”.

Men der er formentlig ingen grund til bekymring. Det er ofte det mindre 12V-batteri, der er afladet. Du kan derfor kontakte vejhjælp for at genstarte det mindre batteri, så din elbil kan komme i gang igen.

I det hele taget er der god grund til ikke, at være urolig, hvis man følger ovenstående. Ifølge Verdo taber en elbil typisk ikke meget strøm ved at stå stille.

– “En elbil kan stå stille i flere uger eller endda måneder uden at blive brugt, afhængigt af batteriets kapacitet, temperatur og andre faktorer”, skriver virksomheden, som et svar på spørgsmålet “Hvor længe må en elbil stå stille?”.

Moderne elbiler er designet til at minimere batteriafladning, når de er parkeret og inaktive, og de har batteristyringssystemer, der sikrer, at batteriet ikke tømmes unødigt, skriver Verdo videre.

Verdo tilføjer, at man skal undgå at parkere sin elbil i ekstremt kolde eller varme omgivelser, da temperaturudsving kan påvirke batteriets ydeevne og levetid.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Vidste du, at du “spilder” strøm, når du lader din elbil? Du betaler selv for det. Læs mere om det her

Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank
(mere…)
Pas på med brug af Android Auto og Apple CarPlay

Mobilen er farlig under kørsel, men det kan brug af Android Auto eller Apple CarPlay også være, ifølge en ny undersøgelse.

(mere…)
Volkwagen klar med ny og billigere ID.3 Pure

En ny basisvariant af Volkswagens ID.3 Pure er klar – og den er markant billigere. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Skoda Elroq lanceres senere i år

En ny elbils-model er på vej fra Skoda senere i år, som et billigere og mindre alternativ end Skoda Enyaq.

(mere…)
Samarbejde skal skaffe flere ellastbiler på de danske veje

Norlys og DFDS vil sammen sikre nye ladestationer til den tunge transport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram