Fibernet

Fibernet

Fibernet er et netværk af lyslederkabler, som er i stand til at transportere meget store datamængder via lys. Kablerne ligger i jorden.

Nogle hussstande har fibernet direkte ind i boligen, hvor de afsluttes i en særlig medieboks, der håndterer internet- og tv-signaler. Via fibernettet kan der nemlig også sendes tv-kanaler, som data vel at mærke.

Fiberkabler bruges også som internetmotorvej mellem internetudbydernes centraler. Mange vil modtage internet via fiber ind til den nærmeste lokale central, hvorfra signalet så distribueres via xDSL (telefonstik) eller COAX (kabel-tv).

Mobilselskaberne anvender også fibernet til datakommunikation ud til mobilmasterne.

Fibernet er ikke nødvendigvis hurtigere end andre typer af internetforbindelser. Yousee er en af de udbydere, der tilbyder op til 2,5 Gbit/s i downloadhastighed.

Kan du få fibernet?

Fibernet er tilgængelig mange steder i Danmark. Uden for de store byer, er der gravet rigtigt mange kilometer fiberkabler ned.

Om du kan få fibernet ind i hjemmet afhænger af, om fiberkablerne er tilgængelige tæt på din bolig. Det kan f.eks. være i fortorv eller vejen. Hvis fibernettet ligger i jorden, er det forholdsvis let at grave fiber ind til huset.

I nybyggerområder ligger der tomrør fra skellet og ind til huset. Fiber kan let trækkes ind gennem tomrøret. Der afsluttes med en fiberboks eller medieboks inde i boligen.

Hvad koster fibernet?

I mange områder er det gratis at blive tilsluttet fibernet. Nogle steder skal du betale lidt selv. Andre steder er der ingen rabat på fiber.

Du skal ikke kun se på etableringen. Det handler i høj grad også om den løbende pris på internetforbindelsen via fiber.

Fiberadgang er ikke nødvendigvis det billigste eller det bedste. I nogle boligområder ligger kabel-tv-internet side om side med fiber. Her kan COAX-forbindelsen sagtens være billigere. Mærker du en forskel? Nej ofte ikke.

Nyeste artikler om fibernet

Internet
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

Læs mere
Fibernet
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst”.

Læs mere
Fibernet
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

Læs mere
Fibernet
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3’s direktør.

Læs mere
Fibernet
Skal øboere have statsstøttet fibernet?

DEBAT: Skal øboere har statsstøtte til bredbånd, når de allerede har mulighed for hurtig internet?

Læs mere
Fibernet
Ekstra turbo på fiber – op til 2.5 Gbit/s

Fibernet fra TDC NET bliver nu opgraderet til en vanvittig teoretisk hastighed på 2.500/2.500 Mbit/s.

Læs mere
Fibernet
5G er en trussel mod fiber

Fiberselskaberne springer måske ud som mobilselskaber og satser på 5G.

Læs mere
Fibernet
Fiber på vej til københavnerne – TDC har fundet gravemaskinerne frem

Langt om længe begynder TDC for alvor at graver fiber ned til privatkunder. Tilslutningen er gratis, og du kan selv vælge udbyder.

Læs mere
Fibernet
Nye TDC-ejere satser på 5G og fiber

KORT NYT: Udrulning af fibernet og 5G er fokusområder for TDC’s nye ejere. En ekspert er skeptisk.

Læs mere
Fibernet
DR påstår: Virksomheder mangler fiberbredbånd – vi tjekker

Mangler danske virksomheder virkelig fiberbredbånd? Det påstår DR i et tv-program. MereMobil.dk faktatjekker og følger spændt med.

Læs mere
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram