3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3’s direktør.

Teleselskabet mener, at det ikke er nødvendigt at grave kabler ned. detFoto: Teleselskabet 3/PR

Mens telebranchen foretager massive investeringer og med høj hastigheder ruller opgradering af den digitale infrastruktur ud, så udstikker teleselskabet 3 en ny retning.

Teleselskabet 3 vil sætte fokus på den trådløse brug af 5G-netværket.

– “Der er ingen tvivl om, at fremtidens internet er trådløst,” siger marketingdirektør hos 3, Jesper Thyssen, i en pressemeddelelse, og tilføjer:

– “Der er ingen grund til at grave kilometer og atter kilometer af den gode danske muld op for at lægge kabler derned nu, hvor vi har et reelt alternativt til hurtigt og stabilt internet til hjemmet. Behovet for hurtigere og stabilt trådløst internet stiger i takt med, at dataforbruget herhjemme fortsætter opad. Den digitale infrastruktur skal naturligvis følge med”, siger han.

Den melding gentog 3-direktør Morten Christiansen tirsdag på konferencen Tele2022.

– “Vi skal konkurrere op mod fiber, og vi sætter os ikke bagerst i kirken,” sagde Morten Christiansen ifølge IT Watch og uddybede:

– “Vi skal differentiere os fra fiber, så vi kommer ud med et produkt, hvor man ikke skal grave haven op, og der ikke kommer en tekniker. Udstyret kommer med posten, og der er ingen ventetid. Vi får ikke samme udbredelse som fiber, men vi kan levere til hundredetusindvis af husstande.”

5G TEST: I maj 2021 testede vi internet til hjemmet via 5G-netværket. Du kan læse om vores oplevelser her.

morten christiansen
Morten Christiansen, direktør, teleselskabet 3. Foto: 3/PR

Kæmpeinvesteringer i netværk

Ifølge Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur, så “buldrer” udrulningen af hurtigt bredbånd afsted.

En opgørelse offentliggjort i sommer viste, at telebranchens investeringer i 2021 var på cirka 10,8 milliarder kroner – hvilket var i omegnen af halv milliard mere end i 2020.

En væsentlig del af pengene er brugt til, at opgradere fra 4G til 5G. Det betyder, at danskere på farten har bedre mulighed for at være online og løse opgaver eller ganske simpelt brænde data af på streaming af for eksempel musik.

Med til historien om den hastige opgradering hører også, at TDC i begyndelsen af næste år siger endegyldigt farvel til 3G-netværket.

Her sagde teleselskabet 3 i slutningen af august, at man beholder i 3G-netværket i et stykke tid endnu, men at 3G skal være fortid i begyndelsen af 2023.

Mere til historien

Mens TDC vinker farvel til 3G, så vil selskabet holde liv i 2G-netværket. Det skyldes, at det ikke er alle teknologiske enheder, som understøttes af 4G og 5G – blandt andet parkeringsmaskiner, der kun har et 2G eller et 3G-modem indbygget.

Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Teleselskabet 3 oplever markant fremgang

KORT NYT: Første kvartal 2024 har været rigtigt godt, når det kommer til kundevæksten, hos teleselskabet 3.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram