TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

3G-teknologien blev introduceret i 2003. Siden da er 4G og senest 5G blevet udbredt af TDC NET over hele Danmark. (Foto: TDC/PR)

Ligger man inde med udstyr, som maks kører på 3G-netværket, så vil det om et halvt år være stort set ubrugeligt.

TDC har nemlig meddelt, at der efter et længere tilløb vil blive slukket for det næsten 20 år gamle 3G-net i begyndelsen af 2023.

Det vil sige, at er din mobiltelefon mere end fem år gammel, så er tiden mere end moden til at anskaffe sig en mere moderne en af slagsen.

Udfasningen sker for, at give mere plads til de nyere og hurtigere netværk 4G og 5G, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

- "For TDC er det helt centralt, at vi kan tilbyde det bedst mulige mobilnet i Danmark. Der er brug for en stærk mobil infrastruktur, der kan håndtere det stigende forbrug af mobildata", siger kommerciel direktør i TDC Robert Dogonowski.

Danmark er bagud

Udfasningen af 3G blev sat i gang i 2020, og i dag udgør 3G én procent af TDC's samlede datatrafik.

Samtidig er tale over 3G-netværket faldet markant de senere år, og Danmark er faktisk bagefter i udfasningen.

I en række lande er 3G-teknologien allerede konverteret til et kapitel i historiebøgerne og herhjemme har flere teleoperatører planer om det samme.

Hos teleselskabet 3 vil 3G-nettet således også snart være historien. Her handler det om at skabe en bedre oplevelse for brugerne, der i højere grad end nogensinde før bruger data på mobiltelefonen.

- "Det handler om effektivisering, siger 3's netværksdirektør", Kim Christensen, til Ritzau.

Telenor og Telia er ligeledes i gang med at pille 3G ned. Det kan du læse mere om her.

Mere til historien

TDC skriver, at det fortsat vil være muligt at gøre brug af det endnu ældre, landsdækkende 2G-netværk til basale datatjenester og tale uanset hvilken telefon, man har.

Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
De fleste har trukket stikket til fastnettelefonen

Du kan ikke længere kræve at få en fastnettelefon-linje i Danmark.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram