Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

Hastighed, speedtest, 3G, 4G
I 2022 siger Telia og Telenor farvel til 3G(Foto: MereMobil.dk)

Der var engang, at 3G var det "nye" og det absolut mest banebrydende netværk, men sådan er det ikke mere.

Faktisk er 3G-netværket er snart fortid. 2022 bliver året, hvor der siges farvel til 3G-netværket efter knapt tyve år. Det skriver Telenor i en pressemeddelelse. 

Telenor og Telia har kørt 3G de seneste år på 900 og 2100 MHz-frekvensbåndene, men allerede sidste år (2021) stoppede man på 2100 MHz. Dette var for at optimere kapaciteten i netværket, så ressourcerne kunne udnyttes bedst muligt. Det gælder hele TT-netværket, som er ejet af Telia og Telenor.

I slutningen af sommeren 2022 starter nedlukningen af 3G på 900 MHz-båndet. Dette skal nemlig fremover bruges til 5G.

Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Der er ingen store overraskelser i denne udmelding og da telefoner i dag understøtter 4G-netværket, er det reelt ikke et problem.

Telenor oplyser, at de i de seneste år har orienteret kunderne omkring processen.

En 3G-telefon kan stadig ringe

Skulle man have en telefon, som kunder understøtter 3G, er krisen dog ikke større end, at man blot ikke kan benytte data på telefonen. Det vil fortsat være muligt at sende SMS og ringe.

-”Selv om vi lukker ned for 3G, vil man stadig kunne ringe og sms’e med en 3G-telefon. Men det vil ikke længere være muligt at bruge data,” forklarer Jesper Mølbak fra Telenor. 

Mere til historien

Det er ikke kun TT-netværket, som siger farvel til 3G-nettet. TDC har tidligere i år også meldt ud, at de gør det forbi senest ved udgangen af 2022.

Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Her stiger tv-pakken med op mod 66 procent

Tv via Telia stiger voldsomt til maj. Blandt andet stiger den billige tv-pakke med gratiskanaler fra DR og TV 2 med ét slag 100 kroner om måneden.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram