Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

Christiansborg var stedet, hvor kong Frederik kom ud og talte til folket efter statsminister Mette Frederiksen havde udråbt de nye regent (Foto: MereMobil.dk)
Christiansborg var stedet, hvor kong Frederik kom ud og talte til folket efter statsminister Mette Frederiksen havde udråbt de nye regent (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne fik sig noget af en overraskelse i Dronningens nytårstale den 31. december 2023. Hvor hun annoncerede sin abdikation.

I går var så den store dag, hvor Dronningen abdicerede og Danmark fik et nyt regentpar i kong Frederik og Dronning Mary.

Du fulgte måske også med i fjernsynet eller var til stede i København, da Kong Frederik X trådte ud på balkonen på Christiansborg, så har du nok også tænkt, hvor mange mennesker der mon var.

Første bud på, hvor mange danskere der var mødt op, er klar. Det er teleselskabet 3, som vurderer at der på Christiansborg Slotsplads var omkring 174.000 mennesker, da kong Frederik kom ud på balkonen. Det viser tal fra 3insight.

Tallene stammer fra anonymiserede mobildata fra de mastepositioner, som er i området af Christiansborg Slot, Kongens Nytorv og Amalienborg.

3 oplyser også, at de tal er ret præcise til at vise, hvor mange danskere, som har været ved slotspladsen eller området ved Slotsholmen.

Tallene fra 3 viser også, at der i alt mødte omkring 300.000 mennesker op i København for at fejre den nye regent.

Der blev også brugt masser af data i løbet af dagen – også i den store folkemængde.

-”Den mængde data, der blev brugt foran Christiansborgs Slotsplads, svarer til de tal, vi ser på Roskilde Festival fredag aften, hvor der er flest mennesker foran Orange Scene. Det er helt vilde tal, og vi er glade for, at vi ikke havde nogen nedbrud, selvom der var spidsbelastning på netværket,” siger Stefan Ring Støhrmann, Head of Network Operations i 3.

3 har indsamlet data i tidsrummet klokken 14.00-15.00 søndag den 14. januar 2024. Her har de set på, hvor mange mobiltelefoner, der var til stede på pladserne for at give et estimat af, hvor mange mennesker, der var en del af fejringen.

Mere til historien

Teleselskabet 3 giver også lidt viden om, hvor mange flere, at der altså var til stede i går på Christiansborgs Slotsplads end på en almindelig søndag. Der var omkring 370 procent flere mennesker forbi.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram