Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

Apple Watch Ultra 2 test

Den svære toer! Det er, hvad Apple Watch Ultra 2 er. Vi har jo allerede i etteren set, hvad denne store model kan. Derfor er der minimalt med overraskelser.

I forhold til de almindelige Apple Watch-ure er Ultra 2 større og tungere. Enten er du vild med dens voldsomme udtryk, eller også er du ikke. Jeg har mødt flere, der mod min forventning roste designet.

Jeg medgiver, at det kan noget. Rammen i titanium giver det kant, og i øvrigt er der benyttet 95 procent genanvendt titanium. De store orange markerede knapper understreger, at Ultra ikke er som de andre – men noget for sig selv.

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Nødhyl i naturen

Bemærk her den orange signalfarve på den venstre sideknap, som er unik for Apple Watch Ultra-modellerne. Her kan du starte en træning eller pause træningen undervejs. Knappen kan også ændres til andre funktioner som f.eks. stopur.

Knappen gemmer desuden på en nødsirene, der kan hyle med 86 dB i flere timer. Sirenen kan, ifølge Apple, høres op til 180 meter væk, men min afprøvning viser, at det er i åbne landskaber med vinden i ryggen.

Jeg synes i øvrigt, det er smart, at kompasset kan bruges til at udlægge ‘brødkrummer’, når du er ’alene i vildmarken’ som i eventyret Hans & Grete. Fordi GPS-funktionen er væsentligt mere nøjagtig end på almindelige Apple Watch-modeller, kan du faktisk alene ved kompas- og GPS-brug blive ført tilbage, hvor du kom fra.

Ultra 2 er desuden vandtæt, så du både kan svømme, dyrke vandsport eller dykke med det. Med appen Oceanic+ får du tilmed et dykkerur. Om dette rammer ‘ægte’ fritidsdykkere, kan jeg være i tvivl om. Har denne målgruppe ikke allerede et ægte dedikeret dykkerur?

Strutter af sundhed

På sundhedsdelen minder Apple Watch Ultra 2 om de andre, billigere modeller.

Du finder også her måling af EKG, puls og blodets iltmætning. Der laves søvnmålinger, registrering af motion samt, hvor mange skridt du har gået, og din forbrænding.

I appen Sundhed på iPhone samles alle data fra uret, og det er efterhånden en ret omfattende datamængde. F.eks. er der en del data om ens gang – om man går asymmetrisk, støtter for meget på den ene fod og meget andet.

Det er ikke på grund af sundheds- og motionsfunktioner, at du skal vælge den store Ultra-model. Her kan du klare sig med en af de mindre og billigere modeller.

Ikke den store opgradering

I forhold til den første udgave af Apple Watch Ultra er der kommet et nyt chipset kaldet S9 SiP. Udover kraftigere ydelse er der kommet en ny funktion, hvor du kan tappe pege- og tommelfinger mod hinanden for at besvare/afslutte et opkald, pause musik eller snooze alarmen.

Dette er en lille og praktisk funktion, der også findes i Apple Watch Series 9.

Lysstyrken var ikke dårlig i den gamle udgave, men er i Apple Watch Ultra 2 blevet 50 procent kraftigere – dermed endnu bedre mulighed for at aflæse displayet i kraftigt solskin.

Konklusion: Skal du købe Apple Watch Ultra 2?

I forhold til et almindeligt Apple Watch, der skal oplades hver dag, er Apple Watch Ultra bedre. Her kan du gå to dage uden problemer. Det er genialt og meget vanedannende.

Hvis du VIL have et Apple Watch, så er det Ultra, du skal gå efter, hvis du ønsker den bedste batteritid.

Det er også Apple Watch Ultra, du skal købe, hvis du svømmer, dykker eller dyrker mere motion end de fleste. Den mere præcise GPS er en fed egenskab her, men det er det også, hvis du bevæger dig rundt i den rå natur langt væk fra civilisationen.

Nu er vi der, hvor du skal afgøre, om 7.199 kroner (vejledende) er det værd for dig. Det er temmelig pebret, men du får også et unikt produkt. Faktisk så unikt, at dette er det bedste Apple Watch, du kan købe.

Jeg er nok der, hvor jeg vil anbefale dig at købe Apple Watch Ultra (2022) – og ikke Apple Watch Ultra 2. Ifølge Pricerunner kan 2022-modellen findes til omkring 5.600 kroner. Du kan roligt købe forgængeren, da det trods alt er begrænset med nyheder, medmindre du er teknologientusiast.

Karakteren ender på 5 ud af 6 stjerner.

Læs også min anmeldelse af Apple Watch Ultra fra 2022.

Aktuelle priser på Apple Watch Ultra 2

Herunder kan du se dagspriserne på Apple Watch Ultra 2.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Specielt design – ramme i titanium
 • Lang batteritid og hurtig opladning
 • Solidt bygget
 • Svømme- og dykkesikret
 • Måler vanddybde og temperatur
 • Nødfunktioner og mere præcis GPS
 • Stor og lysstærk skærm
 • Fysisk funktionsknap (actionknap)

Lidt at tænke over

 • Smalle håndled bliver udfordret
 • Kun én version (Wi-Fi only udgave er ikke tilgængelig)
 • Har du brug for de funktioner som kun er på ultramodellen?
 • Garmin- og sportsurs-entusiaster har ikke nok batteritid
 • Fungerer udelukkende med iPhones
 • Begrænset med nyheder ift. Apple Watch Ultra (2022)

Mere til historien

Hvis du er ligeglad med de ekstra nyheder som ultraserien byder på, så er det almindelige Apple Watch også et kig værd. Se min test af Apple Watch Series 9.

Apple Watch Ultra 2
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Dette fortæller sælgeren og elbils-ejere ikke

MIN FØRSTE ELBIL: Her er de største hemmeligheder, som jeg sjældent hører bilsælgere og elbils-ejere fortælle om.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram