Apple Watch Ultra test | Garmin skal ikke frygte noget

TEST: Apple Watch Ultra er ikke som andre ure fra Apple. Det er sejt og lækkert på sin egen måde, men Garmin skal ikke frygte Ultra.

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra har en actionknap i farven “international orange” (Foto: MereMobil.dk)

Jeg var noget skeptisk, da jeg tog Apple Watch Ultra i brug. Kampvægten er 61,3 gram og urstørrelsen er 49 mm.

Efter en måneds tid med Apple Watch Ultra på armen, kan jeg konstatere, at der er en verden til forskel på tidligere Apple Watch-modeller og det nye.

Jo det er en gigantisk klods, hvor spinkle arme kommer til kort, men uret er også  meget federe på alle punkter. Jeg skiftede på et tidspunkt tilbage til Apple Watch Series 8 (anmeldelse). Det kan jeg ikke anbefale; du kan ikke gå tilbage, når først du har brugt ultramodellen et stykke tid.

Endelig! Bedre batteritid

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra har en lysstyrke op på til 2.000 nits. Det er dobbelt lysstyrke i forhold til f.eks. Apple Watch Series 8 (Foto: MereMobil.dk)

Hvor Apple Watch Series 8 (og tidligere modeller) helst skal i nærheden af en oplader hvert døgn, så Apple Watch Ultra kører uden problemer to døgn. Du kan oplade cirka 20 procent på omkring 10 minutter. Dette er ret fint.

Apple Watch Ultra vil gerne være et sportsur, men også et traditionelt smartwatch, hvilket gør det uinteressant for tilhængere af f.eks. Garmins sportsure, hvor strømtiden er markant længere.

Jeg er ikke sportstypen, men jeg så anmeldelsen fra Computerworld, hvor Lars Jacobsen kørte mountainbike i 50 minutter og løb i 24 minutter. Han havde stadig 28 procent batteri tilbage efter 30 timers brug.

Apple lover op til 60 timers brug, hvis du sætter uret i energisparetilstand. Fint nok… Men så lukker du jo også ned for rigtigt mange funktioner. Jeg kan også få min telefon til at køre i mange dage, hvis bare jeg sætter den i flytilstand. Det er ikke en holdbar løsning. I hvert fald ikke som salgsargument.

Apple Watch 8 og Apple Watch Ultra
Apple Watch 8 og Apple Watch Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Svøm og dyk med Apple Watch Ultra

Urets lysstyrke er den dobbelte af, hvad andre aktuelle Apple Watch-modeller kan tilbyde (op til 2.000 nits), men du kan med et enkelt drej på ”Digital Crown” skifte til nedtonet rødt skærmlys, så du ikke bliver blændet på et orienteringsløb om natten.

Du kan svømme med uret, da det er svømme- og dykkesikret ned til 40 meter. Så snart uret kommer under vand – f.eks. i svømmehallen – skiftes straks til visning af dybden. Det er virkelig cool. Endda er angivelsen af dybden ret præcis

Du kan også købe appen Oceanic+, som forvandler Apple Watch Ultra til et fritidsdykkerur. Jeg dykker ikke, men jeg gætter på, at dem som går rigtigt op i dykning nok vil sværge til en ægte dykkercomputer fremfor Apples multigadget.APPLE WATCH ULTRA

 • Iltniveau i blodet
 • EKG-måling
 • Notifikationer om høj/lav puls
 • Notifikationer om uregelmæssigt hjerterytme
 • Notifikationer om kredsløbskondition
 • Højdemåler
 • Temperaturmålinger (udsving)
 • Detektering af biluheld

Forsvind i vildmarken

På rygsækturen i vildmarken kan du i kompas-appen sætte markeringer (af f.eks. lejren) og finde tilbage af via dine skridt (som i eventyret Hans & Grete). Dette kan du også på f.eks. Apple Watch Series 8 og SE, men GPS-dataene er langt mere præcis i Ultra.

Når jeg sammenligner mine løbeture fra Apple Watch Ultra med tidligere modeller, kan jeg se, at Ultra kan angive, hvilken side af vejen jeg løber i. Så forbedringen kan rent faktisk ses.

På venstre side sidder en actionknap, som du kan ændre til forskellige funktioner. Standarden er træning. Smart nok, men jeg glemmer at bruge den.

Bliver du væk, så kan du aktivere en sirene med en lydstyrke på 86db. Under optimale forhold kan lyden høres op til 180 meter væk.

EKSKLUSIVE FUNKTIONER PÅ APPLE WATCH ULTRA: Dybdemåler med temperatursensor, EN13319-certificering, dykning ned til 40 meter, sirene på 86db, mere præcis GPS, kraftigste skærmlys, actionknap.

Se testen af Apple Watch Ultra

Konklusion: Bedre og federe

Apple Watch Ultra
Kanten af hævet lidt over skærmen på Apple Watch Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Apple Watch Ultra er ikke kun for dig, der lever i vildmarken med en rygsæk og en mountainbike.

Det er også for dig, hvor det giver en særlig følelse at have noget på armen, som ikke alle har. Alene prisen på små 8.000 kroner vil sortere køberne.

Det markante design får uret til at løfte sig væk fra de efterhånden kedelige Apple Watch designs. Titanium løfter i øvrigt kvalitetsfølelsen opad i forhold til den klassiske alu-urkasse.

Hvis du er glad for dit Garmin sportur, så er jeg ikke sikker på, at du bliver glad for Apple Watch Ultra. Batteritiden er uden tvivl en kæmpe dealbreaker. Garmin har altså ikke noget at frygte.

Dermed ender Apple med et produkt, som ikke er for de ægte motionister og sportsfolk. De rammer dem, som dyrker sport og bevæger sig i naturen ind i mellem, men hvor det ikke er en passion at bo i shelter og telt langt væk fra civilisationen.

Personligt er jeg vild med designet og størrelsen. Funktionsmæssigt er vi langt over, hvad jeg personligt har brug for, men det er det sejeste ur, at Apple hidtil har lavet.

5 ud af 6 stjerner

Aktuelle priser på PRODUKT

Herunder kan du se dagspriserne på PRODUKT.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Specielt design som vækker opsigt – titanium
 • Lang batteritid og hurtig opladning
 • Solidt bygget
 • Svømme- og dykkesikret
 • Måler vanddybde og temperatur
 • Nødfunktioner og mere præcis GPS
 • Stor og lysstærk skærm
 • Fysisk funktionsknap (actionknap)

Lidt at tænke over

 • Smalle håndled bliver udfordret
 • Kun én version (Wi-Fi only udgave er ikke tilgængelig)
 • Har du brug for de funktioner som kun er på ultramodellen?
 • Garmin- og sportsurs-entusiaster har ikke nok batteritid
 • Fungerer udelukkende med iPhones

Mere til historien

Vær opmærksom på hvilken rem du køber sammen med Apple Watch Ultra. Det er altafgørende for hvordan det sidder på armen. Prøv i en butik inden du køber.

Apple Watch Ultra
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram