Apple Watch Series 8 test | én nyhed er meget vigtig

TEST: Apple Watch kommer i år med én meget vigtig nyhed, som gør Apple Watch Series 8 værd at købe – for nogen.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8 ligner sig selv på ydersiden, men indvendigt findes årets nyheder (Foto: MereMobil.dk)

Apple Watch er det bedste og mest relevante smartwatch på markedet, har jeg tidligere sagt. Sådan er det stadig.

For konkurrencens skyld er det dog fedt, at Samsung er kommet godt med. Samsung Galaxy Watch5 Pro er det bedste smartwatch til Android-platformen, som jeg har prøvet. Du kan læse min test af Galaxy Watch5 Pro her.

Når du står med Apple Watch Series 8 kontra Series 7, skal du se godt efter, hvis du skal spotte forskellene. Det er på indersiden, at det hele sker.

Designet ligner sig selv på godt og ondt. Det ser i øvrigt lækkert ud, at skærmkanterne kun er 1,7 mm. tynde. Apple Watch SE (2rd gen) har 3 mm. kanter.

Årets nyhed er vigtig og stor

Jeg er vild med, at Apple har udvidet detektering af pludselige fald med Car Crash Detection, registrering af ulykke.

Med de indbyggede sensorer, hvor gyroskopet er forbedret fra sidste års model, samt et nyt accelerometer, kan uret fastslå, om du befinder dig i et alvorligt biluheld. Sensorerne får hjælp af mikrofonen til at fastslå, om der rent faktisk er tale om en ulykke, som kræver hjælp. Barometret registrerer desuden trykforskelle og kan måle om airbaggen er udløst.

Det er  sejt, at teknologi som allerede er på kroppen kan bruges til noget så vigtigt som dette.

Hvis der registreres en ulykke, ringer uret selv til alarmcentralen, afgiver din placering og sender en besked til dine nødkontakter. Det er en sikkerhedsfunktion ud over det sædvanlige.

Selvom jeg synes, at sikkerhedsfunktionen er godt tænkt, så er den ikke fejlfri. Som du kan se i nedenstående video fra Wall Street Journal, skal en række faktorer være opfyldt, inden Crash Detection bliver udløst. Vi kommer dog ikke uden om, at når funktionen virker, så kan den potentielt redde liv.

Funktionen findes også i Apple Watch SE (2rd gen) og iPhone 14-serien.

VIDEO: Kom tæt på iPhone 14 Pro – se før du køber

Fokus på sund livsstil

Apple fortsætter med at fokusere på en sundere livsstil og hvor bevægelse, måling af iltniveauet i blodet, registrering af uregelmæssig puls og meget andet, kan bidrage med interessante data om ens helbred – og potentielt give en notifikation hvis noget er uregelmæssigt.

Apple Watch Series 8 kan stadig give advarsler, hvis du befinder dig for længe i omgivelser, der kan skade din hørelse og hjælpe dig i forbindelse med gå-, løbe- og cykeltræning for blot at nævne nogle af de vigtigste træningsprogrammer.

Kvinder, som bærer et Series 8-ur, får via temperaturmålinger informationer om ægløsning. Uret måler ikke ens kropstemperatur, men afvigelser fra ens normale kropstemperatur og det sker kun om natten.

Det skal her siges, at temperaturforandringer generelt giver et praj om ændringer i ens sundhedstilstand – og er således ikke udelukkende relevant for kvinder.

Jeg er godt tilfreds med de udvidede muligheder i sundhedskategorien. Nu er det bare op til mig selv at gøre noget aktivt, så mine tal bliver bedre. Alle data samles i appen Sundhed og krypteres end-to-end, ifølge Apple.

Find vejen hjem

Apple Watch Series 8
Kompasfunktion i Apple Watch Series 8 (Foto: MereMobil.dk)

Apple Watch har (stadig) indbygget kompas og nu med en ret cool funktion. Hvis du f.eks. befinder dig i et naturområde – måske en ukendt skov – så kan du på parkeringspladsen markere et rutepunkt.

Nu kan du, hvis du farer vild, via kompasfunktionen finde vejen tilbage. Det er smart!

Kompasfunktionen er tilgængelig i Apple Watch Series 7, Series 8 og SE (2rd gen).

BILLIGE REMME: Apple Watch-remme er utroligt dyre. Op til næsten 1.000 kroner hos Apple, men der findes mange billigere alternativer. Tjek eksempelvis dette udvalg af billigere remme til Apple Watch Sponseret link

Batteritiden halter stadig

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8 kan, ifølge Apple, køre op til 36 timer med Low Power Mode aktiveret (Foto: MereMobil.dk)

Apple har fortsat et kæmpe problem med batteritiden. Du skal oplade Apple Watch cirka en gang i døgnet. Det er irriterende!

Apple Watch Series 8 og det nye Series SE har ”Energisparende funktion” – Low Power Mode. 

På Series 8 lover Apple strøm i op til 36 timer, hvis du bruger strømsparefunktionen, men så går du også glip af realtidsnotifikationer og en lang række af sensorerne deaktiveres. Desuden slukkes Always-on tilstand.

Reelt mister uret sin pointe, når rigtigt meget ikke længere fungerer. Desuden er det bare et dække over, at uret grundlæggende har problemer med at holde strøm i lang tid.

Hvis du er på arbejde hele dagen og til natten gerne vil registrere søvn, så er det bøvlet at finde et godt vindue, hvor uret kan oplades. Her skal Apple virkelig forbedre sig. Til sammenligning har Samsung bedre styr på det. Galaxy Watch5 Pro har markant bedre strømtid end Apple Watch.

Opladningshastigheden er den samme som på Series 7, der fik 33 procent hurtigere opladning, sammenlignet med tidligere modeller. Ifølge specifikationerne når du 80 procent kapacitet på tre kvarter.

Du opnår kun dette resultat, hvis du anvender den nedfølgende opladebrik og minimum en 5 watt oplader, der ikke ligger i kassen.

Konklusion: Stadig relevant – men ikke en udskiftning værd

Apple Watch Series 7 og Series 8
Apple Watch Series 7 (til venstre) Apple Watch Series 8 (til højre) (Foto: MereMobil.dk)

Den største nyhed i år er uden tvivl Crash Detection. Har du et Series 7-ur skal du opgradere, hvis denne funktion er vigtig for dig. Ellers skal du beholde det ur, at du har.

Series 7 er udgået, men kan stadig findes i butikker, som har et restlager. Det kan give god mening, at købe Series 7, hvis ikke de nyeste funktioner er nødvendige for dig. Apple Watch Series 7 koster ned til omkring 3.400 kroner (45mm), ifølge Pricerunner.

Apple Watch Series 8 (45mm) koster omkring 4.200 kroner. I begge tilfælde er det Wi-Fi versionerne.

Apple leverer det bedste og mest gennemarbejdede smartwatch, hvor det fortsat er ærgerligt at det kun fungerer med iPhones og at det holder så dårligt på strømmen, men jeg er imponeret over Apples evne til hele tiden at holde uret relevant.

Jeg synes Crash Detection er en vigtig funktion, som godt kunne få mig til at overveje at købe Apple Watch Series 8.

Jeg giver 5 ud af 6 stjerner til Apple Watch Series 8.

Hvis du har en iPhone og ønsker en smartwatch, så er Apple Watch det eneste rigtige at købe!

Læs også vores test af Apple Watch SE (2. generation).

Aktuelle priser på Apple Watch Series 8

Herunder kan du se dagspriserne på Apple Watch Series 8.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Høj produktkvalitet
  • God og lysstærk skærm
  • Kraftig processor og enkelt interface
  • Mange indbyggede sundheds- og motionsfunktioner
  • Car Crash Detection med automatisk alarmopkald
  • Stort udvalg af apps og funktioner
  • Modtage opkald og notifikationer på uret
  • Mulighed for offline lytning af musik

Lidt at tænke over

  • Dårlig batteritid; oplades hvert døgn
  • Få nye funktioner i denne model
  • Ligner ikke et rigtigt ur
  • Virker kun med iPhone

Mere til historien

Samsungs konkurrent Galaxy Watch5 Pro har, som Apple Watch Series 8, temperatursensor. Denne er I Samsungs tilfælde ikke aktiveret i den nordiske variant.

Apple Watch Series 8
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram