Så vigtige er softwareopdateringer til din telefon

PODCAST: Skal du købe en ny telefon, hvis den gamle ikke længere opdateres? Her er svaret.

Du er glad for din telefon, som fungerer godt, men nu udsendes der ikke længere Android- og sikkerhedsopdateringer til den. Hvad gør du så?

Jeg har behandlet dette spørgsmål i min podcast, hvor jeg taler om teknologi på dansk. En afstemning blandt lytterne viste en overvægt af folk, der mente, at de ville beholde telefonen og ikke var bekymret for sikkerheden.

Jeg tænkte, om der er grund til bekymring…

Efter en samtale med Samsungs danske chef, Claus Holm, blev jeg bekræftet i, at der ikke er grund til at smide telefonen ud, selvom den ikke bliver opdateret, og i øvrigt ellers fungerer fint.

Du kan høre hele samtalen med Claus Holm og Samsung i afspilleren herover, på YouTube, eller ved at finde ‘meremobil’ i din podcastapp.

Du lever uden den nyeste Android-version

Softwareopdateringer kan deles op i følgende tre kategorier:

  1. Android-platformen
  2. Sikkerhedsdelen
  3. Apps

Styresystemet, Android, er ikke det vigtigste punkt, når det handler om sikkerhed, fortæller Claus Holm fra Samsung. Du kan nok leve uden de nyeste designændringer og softwarenyheder i Android-platformen.

Det er sikkerhedsopdateringerne, der er vigtigst. Det er her, at der typisk lappes huller af sikkerhedsmæssig karakter. Som det er lige nu, bliver de fleste telefoner sikkerhedsopdateret i længere tid (eller mindst lige så lang tid) som Android-delen.

Apps kan i sig selv være et sikkerhedsproblem. I hvert fald hvis de ikke opdateres. Derfor bør du altid holde dine apps opdateret via Google Play-butikken, og i øvrigt kun have de apps installeret, som du rent faktisk anvender.

LYT TIL PODCASTEN: Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk, hvor vi taler om teknologi på dansk, via Apple Podcasts, Spotify, Podimo samt i alle podcastapps. Søg efter ‘MereMobil‘ Se også episodeoversigten her.

Smid ikke telefonen ud!

Hvis du vil skifte telefonen som følge af manglende opdateringer, så stop lige.

Du skal ikke smide den på genbrugspladsen. I stedet bør du give telefonen nyt liv ved at sælge den f.eks. via brugtsalgsplatforme eller elektronikbutikker, som har speciale i brugt IT-udstyr, fortæller Samsung til MereMobil.dk.

Sandsynligheden taler for, at telefonen sagtens kan skifte ejer mindst én gang – eller måske to.

Sådan er meldingen også fra Asus.

– ”Vi råder ikke til, at man smider sin velfungerende telefon ud, efter at den er stoppet med at modtage sikkerhedsopdateringer, men vi ønsker at vores brugere skal være opmærksomme på, at hvis de ønsker den højeste opnåelige sikkerhed, så findes det i telefoner der stadig modtager sikkerhedsopdateringer”, siger Regnar Jakobsen, Commercial Marketing Manager, Asus Nordic til MereMobil.dk.

LÆS MERE: Fra 2025 skal din telefon opdateres i længere tid

Dette bliver et problem

Apps har en nedre grænse for, hvilke gamle Android-versioner der understøttes. Her er det særligt vigtigt for f.eks. bankapps og MitID, da disse har adgang til meget følsomme data.

Efter den 28. maj 2024 vil MitID ikke kunne fungere på Android-telefoner med Android 9 eller ældre, og på iPhone kræves der minimum iOS 15.

Dette er blot ét eksempel på, hvad der sker, når ens telefon bliver ældre.

Den aktuelle Android-version er lige nu 14. MitID vil således fint fungere på telefoner, som er både 2, 3 og 4 år gamle.

Mere til historien

Fra sommeren 2025 skal telefoner, der sælges i EU, modtage softwareopdateringer i mindst fem år, fra de er taget af markedet. Her kan du læse mere om de nye EU-krav.

Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2: Den svære to’er

PODCAST: Apple Watch Ultra 2 er et solidt ur, men det mangler wow-effekten. Hør min episode om Watch Ultra 2 her.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram