Bredbånd

Bredbånd

Hurtigt internet. Det er, hvad de fleste tænker, når du hører ordet bredbånd.

Der er ingen fastlåst definition på, hvornår internethastigheden er bredbånd. I dag kan bredbånd komme via kabel-tv stikket (COAX), telefonstikket (xDSL), fiber eller via mobilnettet. Så kaldes det mobilt bredbånd.

Det er vigtigt, at du har en stabil bredbåndsforbindelse og et stærkt Wi-Fi i hjemmet, hvis du er afhængig af streaming, gaming og onlinemøder.

Lynhurtigt bredbånd er ikke altid det samme som en god bredbåndsforbindelse. Stabilitet og driftssikkerhed er altid vigtigere end hvor hurtig bredbåndsforbindelsen er.

Er bredbånd hurtigt internet?

Ordet “bredbånd” bruges i flæng, når internetudbydere skal markedsføre internetforbindelser. Bredbånd lyder bare af mere – bredere internet.

Hvis én udbyder skriver “super hurtigt bredbånd” og en andet “vildt hurtig internet” er det sandsynligvis to sider af samme sag.

Ofte hører man i medierne om bredbåndsdækningen i udkantsområder, men det er altså blot et udtryk for internet, der er så hurtigt, at man kan holde onlinemøder, game og streame via forbindelsen.

Bredbånd: Følg bredbåndsudviklingen herunder

Anmeldelser
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet. 5G internet fra Telia

Læs mere
Nyheder
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

Læs mere
Nyheder
Har du det bedst mulige bredbånd på din adresse?

Tjek om du har det bedst mulige bredbånd på adressen, så du både får det bedste produkt men også den bedste pris på bredbånd.

Læs mere
Nyheder
Det skal være lettere at skifte internetudbyder

Energistyrelsen arbejder nu på nye regler, der skal gøre det lettere at skifte internetudbyder. Nye regler kan måske træde i kraft ved årsskiftet. 

Læs mere
Nyheder
God mobildækning og stabilt bredbånd blev vigtigere end prisen

Stabilt bredbånd og et godt mobilnet var førsteprioritet for mange under pandemien. Prisen kom i baggrunden, viser en ny undersøgelse.

Læs mere
Tips
Tjek din pris på bredbånd – betaler du for meget?

PRISGUIDE: Min pris på bredbånd var for høj – måske betaler du også for meget?

Læs mere
Anmeldelser
YouSee internet via 5G-bredbånd | min første test

TEST: Jeg har testet trådløst 5G-bredbånd fra YouSee som erstatning for mit kablede internet. YouSee 5G-bredbånd

Læs mere
Tips
Her er 3 ting du selv kan gøre for at få bedre internet derhjemme

GUIDE: Hakker dine Teams-opkald, indlæser dine mails langsomt og hakker Netflix? Her er 3 ting du selv kan gøre, for få bedre internet på hjemmearbejdspladsen.

Læs mere
Nyheder
Risiko for markant prisstigning på bredbånd

Bredbånd til private kunder bliver en del dyrere, hvis et prisudspil går igennem.

Læs mere
Bredbånd
Bredbånds-udkast kan blive en gave for TDC

Erhvervsstyrelsen vil regulere bredbåndsmarkedet, så der bliver plads til flere selskaber landet over. Det kan gavne TDC.

Læs mere
Nyheder
YouSee dumpes af mobil- og internetkunder

Mindre mobilselskaber scorer højt i ny undersøgelse blandt bredbånds- og mobilkunder, men YouSee dumper.

Læs mere
Bredbånd
Hiper taber igen millioner: “Det går som forventet”

Millionerne fosser ud af bagdøren mens nye kunder træder ind af hoveddøren. Det er helt som forventet, lyder det fra Hiper.

Læs mere
Nyheder
Teleselskab: Streaming vil presse din internetforbindelse

Internetforbruget i de første uger af sommerferien er steget med intet mindre end 30 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Læs mere
Nyheder
Højhastighedsinternet: Danmark er tættere på fuld dækning

10 kommuner er tæt på at 100 procents dækning højhastighedsinternet i både privatboliger og hos virksomheder, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Læs mere
Nyheder
Her bor de mest utilfredse tele- og bredbåndkunder

Der er store geografiske forskelle på danskernes tilfredshed med deres teleleverandører. Læs her hvor utilfredsheden er størst.

Læs mere
Tips
Mobilt bredbånd til hjemmet – så billigt kan det gøres

GUIDE: Klip kablet til din ADSL-eller COAX-forbindelse. Fremtiden er internetforbindelser leveret af mobilnettet. Se her hvad det koster.

Læs mere
Bredbånd
Over 100.000 danskere har 100 Mbit/s download

Danskerne henter mere og mere over nettet og de gør det hurtigere og hurtigere, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Læs mere
Nyheder
Fastspeed runder 30.000 kunder – nyt mål

Fastspeed vil være blandt de tre største udbydere af højhastighedsbredbånd om “få år”. Selskabet går efter 40.000 kunder ved udgangen af i år.

Læs mere
Nyheder
Fastspeed: Det er en ære at blive kopieret

Telenors indtog i priskrigen på bredbåndsmarkedet med 1.000 Mbit/s download bekymrer ikke Fastspeed. ”Det er en ære,” lyder det fra formanden.

Læs mere
Bredbånd
Endelig kommer der priskrig på bredbånd

Telenor tilbyder nu i lighed med Fastspeed internet med 1.000 Mbit/s download på kabel-tv fra YouSee. Telenor har kopieret Fastspeeds tilbud.

Læs mere
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram