USA vs. Huawei: Handelsforbuddet forlænget til maj 2021

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har forlænget handelsforbuddet mod kinesiske virksomheder frem til maj 2021.

Huawei P40 Pro
Der er ikke noget håb i sigte for Google-tjenester til Huawei P40 Pro. Trump-administrationen har forlænget handelsforbud (Foto: Huawei)

Maj 2021. Det er datoen for, hvor længe Donald Trump nu har forlænget handelsforbuddet med kinesiske virksomheder. Dermed kan amerikanske virksomheder ikke sælge teknologi til kinesiske virksomheder det næste år. Det skriver Reuters

I Danmark mærker vi det særligt ved, at Huawei ikke kan benytte sig af Googles tjenester på deres Android smartphones.

LÆS OGSÅ: Huawei har sendt ‘desperate’ breve med truende ordlyd til dansk statsminister

Handelsforbuddet startede i maj 2019 og har derfor blandt andet betydet, at Huawei Mate 30-serien og Huawei P40-serien er uden Googles tjenester. Det er smartphones, hvor forgængerne har solgt rigtigt godt blandt andet på det danske marked. Men eksempelvis er Huawei Mate 30 Pro slet ikke lanceret herhjemme.

Huawei P40 Pro er derimod sendt på markedet herhjemme. Men eftersom vi i de europæiske lande gør brug af Googles tjenester, som Gmail, Google Maps og Play Store – ja, så er det altså begrænset hvilket udbytte, at man får af telefonen. P40 Pro er af DxOMark netop nu udnævnt til, at være den smartphone som har det bedste kamera.

ANMELDELSE: Huawei P40 Pro – bedst og dårligst på samme tid

Siden handelsforbuddet trådte i kraft, har Huawei kunne udsende nye versioner af eksisterende modeller for at fastholde licensen til Googles tjenester. Senest har de lanceret telefonen Huawei P30 Pro New Edition. Dette er sidste års model, men med mere RAM og hukommelse.

Huawei har, for at kompensere for den manglende adgang til Googles tjenester, forsøgt, at give brugerne deres eget AppGallery. Men det er langt fra muligt, at få samme udvalg af apps. Huawei har dog tidligere meldt ud, at de tror de kan blive verdens største smartphoneproducent uden Google.

Huawei: Hullerne i vores appbutik er lukkede om 1-2 år

Det er i skrivende stund uvist, om Huawei og Microsoft fortsat kan handle. Microsoft fik licens i november, som betød de kunne genoptage samarbejdet.

Desuden er det ret spændende at se om tingene ændrer sig, hvis Donald Trump ikke fortsætter som præsident efter valget sidst på året.

Mere til historien

Gennem det seneste år har handelsforbuddet været udsat flere gange, men det er altså første gang, at det nu udsættes et helt år.

Læs også:
Huawei har fremvist flot 2019-regnskab

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram