Huawei: Hullerne i vores appbutik er lukkede om 1-2 år

14

Om 1-2 år er Huawei AppGallery på højde med Google Play. Her vil hullerne være lukkede, lyder det fra Huaweis mobilchef.

Huawei har fuldt fokus på nødplanen. Denne indebærer at opbygge deres egen appbutik, der fuldt ud kan konkurrere med Google Play og App Store. Huaweis appbutik hedder AppGallery.

APPGALLERY, HVORFOR? Det handler naturligvis om konflikten mellem Kina og USA, hvor Huawei er blevet taget som gidsel. Amerikanerne har forhindret Google og andre amerikanske virksomheder i at handle med Huawei. Dermed kan Google ikke levere tjenester som Google Play og andre af Googles services til Huawei. Derfor er Huawei nødt til at opbygge et alternativ. Det er blevet til AppGallery.

Udfordringen for enhver ny appbutik er apps og udviklerne. Huawei skal have overbevist appudviklerne og firmaerne bag de store apps om, at netop deres appbutik er et essentielt sted at være tilstede.

Hvis en appbutik skal være interessant, så kræver det en kritisk masse af brugere. For køberne af Huaweis telefoner kræves der også en kritisk masse – af apps. Hvis en Huawei-køber skal undvære Googles apps og services, så er det vigtigt, at alle ens dagligdags apps kan findes på telefonerne og bruges i dagligdagen.

For udviklerne er det ikke altid blot at uploade en apk-fil med en given app til AppGallery. I mange tilfælde kræver det tilpasninger i koden, før den fungerer i Huaweis appunivers.

Udfordringerne kan blandt andet være, at en given app benytter Google-services – noget brugeren ikke lægger mærke til. Det kunne være integration af Chromecast-funktionen eller kortdata, der hentes fra Google Maps. Dette er blot to eksempler på apps, der giver udviklerne ekstra arbejde.

Dertil kommer en lang række andre Google services som Google Drive, Fit, Mobile Ads, Pay, Analytics osv., der kan ligge integreret i en app.

Huawei P40 Pro – en topmodel uden Google

Huawei vil have Google tilbage

Wired har haft mulighed for at tale med Huaweis mobiltopchef Richard Yu om blandt andet AppGallery.

Spørgsmålet til Richard Yu fra Wired var: Hvornår vil AppGallery have alt det som mobilbrugerne i Storbritannien og Europa forventer at finde?

Richard Yu gjorde det klart, at Huawei Mobile Services og AppGallery er udviklet meget hurtigt og hele bliver tiden bliver bedre.

— “Der kommer flere og flere populære apps i AppGallery, men ja. Vi har helt sikkert nogle huller. Over tid er jeg sikker på, at disse bliver fyldt ud. Vi skal bruge 1-2 år,” lyder det blandt andet fra Richard Yu i interviewet med Wired.

I det samme interview afviser Richard Yu ikke en fortsættelse af samarbejdet med Google, hvis amerikanerne tillader det på et tidspunkt ude i fremtiden. Tonen er ret tydelig. Huawei vil rigtigt gerne have samarbejdet tilbage på sporet.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Huaweis seneste telefoner P40 Lite, P40, P40 Pro og P40 Pro+ kommer alle fire uden Google services. I stedet skal brugerne benytte AppGallery eller hente deres apps via alternative appstores.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer