Huawei: Vi kan blive nummer #1 uden Google

Selv uden Googles tjenester tror Huawei på, at de kan blive verdens største smartphone-producent. Meldingen kommer fra en af Huaweis grundlæggere.

Huawei Nova 5T (Foto: Huawei)
Huawei Nova 5T er lanceret i Danmark med Googles tjenester. Årsagen til at dette kunne lade sig gøre er, at det i virkeligheden er en gammel model, der har været tilgængelig i nogle markeder før handelskrigen brød ud. Dengang havde Nova 5T et andet navn (Foto: Huawei)

Krisen mellem USA og Huawei har klart ændret året for den kinesiske producent og dermed også forventningerne til deres eget salg.

I januar 2019 skrev vi, at Huawei havde en forventning om, at de i år eller senest i 2020 ville blive verdens største mobilproducent. Udtalelsen kom fra administrerende Huawei-direktør Richard Yu.

Handelskrisen med USA har uden tvivl gjort tingene sværere for Huawei. Nye Huawei-modeller må nemlig ikke lanceres med Googles tjenester. Dermed er europæiske og amerikanske mobilkøbere ikke synderligt interesserede i produkterne.

På den lange bane mener Huawei ikke, at det er et problem at lancere produkterne uden Googles tjenester og alligevel blive verdens største smartphone-producent. Det skriver Android Authority.

-”Jeg tror ikke, at det vil være et problem, men det tager bare tid,” sådan lød det fra Huawei-grundlægger Ren Zhengfei, da han af CNN blev spurgt om Huawei kan blive verdens største smartphoneproducent uden Google.

-”Når jeg siger, det tager tid, er det på de oversøiske markeder, som vi returnerer på næste år og fremadrettet,” fortæller Ren Zhengfei.

Ren Zhengfei oplyste også, at Google ikke er blevet nægtet licens fra det amerikanske handelsministerium, men de har heller ikke modtaget den endnu. Det kom for kort tid siden frem, at Microsoft havde fået licens til at samarbejde med Huawei.

Huawei er ikke længere blacklistet hos Microsoft

Mens Huawei endnu ikke ved, hvordan situationen udarter sig, så arbejder de på at gøre deres eget system og AppGallery mere klar til, hvis det skal ”stå på egne ben”. Dette har herhjemme gjort udslag ved, at eksempelvis Pling appen er blevet tilgængelig på AppGallery og andre danske apps vil følge, fortæller Huawei.

Pling app fra Aller Media tilgængelig på Huaweis AppGallery

Salget gået frem i 2019

Generelt har 2019 været et rigtig godt år salgsmæssigt for Huawei indtil videre. Det er spændende om også fjerde kvartal er positivt. Mate 30-serien har indtil videre også flotte salgstal, selvom den altså kun er lanceret på få markeder.

Fremgang for Huawei og Samsung – nedgang for Apple

Indtil videre ser det ud til, at lanceringen af Mate 30 Pro er udskudt herhjemme, hvis ikke helt droppet. Huawei er pt. tavse omkring dette, selvom meldingen tidligere var, at de ville komme med nyt i oktober.

Mere til historien

Huawei har meldt ud, hvilke modeller der vil modtage Android 10 opdateringen i slutningen af 2019 eller starten af 2020. Du kan se modellerne her.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
82 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram