Fremgang for Huawei og Samsung – nedgang for Apple

185

Analysefirmaerne er klar med deres bud på, hvordan salget et gået i tredje kvartal på smartphonemarkedet. Se tallene her.

Analysefirmaerne er klar med deres vurderinger af, hvordan salget af smartphones er gået i tredje kvartal.

Det korte svar er, at der er fremgang at spore for Huawei og Samsung, mens der er tilbagegang for Apple.

Vi kigger nærmere ind i resultaterne herunder og har taget udgangspunkt i tallene fra analysefirmaet Canalys.

Trods handelskrigen mellem Kina og USA har Huawei igen kunne præstere flotte og positive tal. Dermed har det umiddelbart ikke påvirket det samlede salg. Så hvis salget i vores marked er gået ned, er det i hvert fald gået frem andre steder. Faktisk er salget på det kinesiske marked steget med hele 66 procent, ifølge analysefirmaet Canalys.

Analysefirmaet Canalys er klar med deres bud på, hvordan salget af smartphones er fordelt i 3. kvartal 2019 (Kilde: Canalys)
Analysefirmaet Canalys er klar med deres bud på, hvordan salget af smartphones er fordelt i 3. kvartal 2019 (Kilde: Canalys)

Huawei er fortsat den andenstørste mobilproducent i verden med 19 procent af det globale marked.

Det er stadigvæk Samsung, der indtager førstepladsen på smartphonemarkedet. Hvilket særligt skyldes salget af deres Galaxy A-serie, men også Galaxy S10 og Note 10-serierne har klaret sig godt.

Samsung har en markedsandel på 22,4 procent i årets tredje kvartal mod 20,4 procent i samme kvartal sidste år. Det viser tal fra analysefirmaet Canalys.

Mens det ser godt ud for Huawei og Samsung er det en anden sag for Apple. Ifølge analysefirmaet Canalys, så er der endnu en nedgang at spore hos Apple. De beholder tredjepladsen, men forspringet til Huawei og Samsung er blevet større.

Apple har nu kun 12,3 procent af markedet mod 13,4 procent i samme kvartal 2018. Det ventes dog, at det bliver bedre i fjerde kvartal, da salget af iPhone 11-serien angiveligt skulle gå godt. Dette salger ikke med i opgørelsen for tredje kvartal.

Det er dog ikke kun Apple, som oplever tilbagegang. Det gør Xiaomi og ”others” også. Xiaomi er gået 0,5 procent tilbage i forhold til sidste år, mens ”Others” er gået 5 procent tilbage.

Smartphonemarkedet er i vækst

Analysefirmaet Canalys er klar med deres bud på, hvordan salget af smartphones er fordelt i 3. kvartal 2019 (Kilde: Canalys)
Analysefirmaet Canalys er klar med deres bud på, hvordan salget af smartphones er fordelt i 3. kvartal 2019 (Kilde: Canalys)

Det samlede smartphonesalg er stedet fra 348,9 millioner i tredje kvartal 2018 til 352,4 millioner i tredje kvartal 2019. Analysefirmaerne er ikke helt enige, hvilket selvfølgelig gør det svært helt at vurdere.

Dog er tendenserne i fremgang og tilbage gang ens, men ikke nødvendigvis med de samme tal. Eksempelvis har Counterpointresearch det samlede smartphonesalg til at være 380 millioner i tredje kvartal 2019, mens det i tredje kvartal 2018 var 379,8 millioner. Dermed stadigvæk en fremgang, men ikke lige så stor som hos Canalys, selvom det samlede tal endda er noget større.

Alt efter hvad der sker med krisen mellem Huawei og USA, så er det spændende om det på verdensplan vil betyde noget for salget, da blandt andet Mate 30 og Mate 30 Pro kommer uden Google Mobile Services.

Herhjemme har Huawei lanceret Nova 5T, der modsat Mate 30-serien, har Google Mobile Services – altså Googles tjenester.

Huawei Nova 5T – pris og tilgængelighed

Mere til historien

Analysefirmaet Canalys meldte i sommer ud, at ligeså snart mobilnetværkene er klar, så vil salget af 5G-telefoner eksplodere. Og de spår, at der i 2023 vil blive solgt flere 5G-telefoner end 4G-telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
185 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer