Huawei Nova 5T – ny Huawei-telefon med Googles apps

Huawei Nova 5T lander i Danmark med Googles apps som YouTube og Gmail. Nova 5T er baseret på samme processor som Huawei P30. Læs alt om Nova 5T her.

Huawei Nova 5T i blå
Nova 5T (Foto: Huawei)

Huawei er klar med en ny mellemklasse-telefon, der i november bliver tilgængelig på det danske marked. Telefonen hedder Nova 5T.

Nova 5T er præcis den samme telefon, som Huawei i maj lancerede på deres subbrand Honor som Honor 20.

Der er altså tale om en gammel telefon, hvilket er vigtigt for mobilkøberne i blandt andet Danmark. Honor 20 er sendt på markedet før handelskrigen mellem USA og Kina brød ud. Derfor er den ikke omfattet af forbuddet mod brug af Google Mobile Services (GMS).

GMS er alle Googles mobile tjenester som YouTube, Gmail, Maps, Google Assistant, Chrome-browsersen osv.

Huawei lancerede fornyligt Huawei Mate 30 og Mate 30 Pro. Dette er nye telefoner, som ligger efter handelskrigen trådte i kraft. Derfor har Mate 30-telefonerne ikke Googles tjenester – men det har Nova 5T altså.

Mellemklasse-kamera og P30-processor

Nova 5T kameraer
Nova 5T (Foto: Huawei)

Huawei Nova 5T (og Honor 20) kører på processoren Kirin 980 fra Huaweis egen processorfabrik HiSilicon. Den findes i udgaver med 6 eller 8 GB RAM samt 128 GB lagerplads.

Hovedkameraet har en opløsning på 48 megapixels (f/1.8). Du får desuden et 16 megapixels ultra udvinkel-kamera (f/2.2) og en dedikeret makrooptik på 2 megapixels samt 2 megapixels dybdesensor til bokeh-billeder.

Makrooptikken gør det muligt at tage makrobilleder med en afstand på 4 centimeter. Her skal vi minde om, at konkurrenterne OnePlus 7T og OnePlus 7T Pro kommer med en makrofunktion kaldet ”super-makro”, der skyder billeder på en afstand af 2.5 centimeter.

Kamerasetuppet er samlet set lidt anderledes end hvad vi så på Huawei P30. Denne model har også 16 megapixels ultra vidvinkel, men kom med 8 megapixels telefoto-linse og 40 megapixels hovedkamera.

Hul i hjørnet men ikke OLED-skærm

Nova 5T bagside i purple
Nova 5T (Foto: Huawei)

Skærmen i Nova 5T er af LCD-typen med en størrelse på 6.26 tommer (2.340 x 1.080 pixels). Du får ikke her en OLED-skærm, som særligt er kendt for mættede farver og en sort, der er helt sort.

I det venstre hjørne sidder et lille hul, hvor frontkameraet kigger ud igennem. Dette har 32 megapixels opløsning.

Selvom Nova 5T ikke er en topmodel, så klarer kameraet sig absolut fornuftigt. Det viser en kameratest fra DxOMark, der dog har testet Honor 20 Pro. Denne har et kamerasetup som minder om hvad Honor 20 har. Honor 20 Pro scorer 121 point på foto og 97 point på video. Den samlede score er 113 point.

Det svarer til kamerakvaliteten fra Samsung Galaxy S10+ og OnePlus 7 Pro. Det er lidt under kameraydelsen fra Huawei P30 Pro og et pænt stykke under Huawei Mate 30 Pro.

Nu kan testen fra Honor 20 Pro ikke helt overføres en-til-en i forhold til Honor 20 / Nova 5T, men jeg tør godt konkludere, at Nova 5T ikke ligefrem skuffer på dette punkt.

På specifikationslisten finder vi i øvrigt Bluetooth 5.0 og 22 watt hurtigopladning. På 30 minutter kan batteriet lades op til 50 procent, ifølge Huawei. Trådløs opladning er desværre ikke en mulighed.

Kommer med Android 9

Huawei Nova 5T kommer på markedet med Android 9 og Huaweis brugerflade EMUI 9.1. Den lanceres altså ikke med Android 10 og EMUI 10 sådan som vi har set på Mate 30-telefonerne.

Et forsigtigt gæt er, at Huawei inden for en overskuelig fremtid gør Android 10 tilgængelig på denne telefon. Dette er dog ikke bekræftet.

Når det er sagt, så har Huawei Central en liste med bekræftede Huawei-enheder, der bliver opdateret til Android 10. Her er Honor 20, 20 Pro, 20i og 20 Lite på som ”officielt bekræftet”. Vi skal altså nok forvente en opdatering til Nova 5T også, da det som tidligere nævnt er den samme telefon som Honor 20.

Honor 20 blev annonceret i maj 2019 og nåede butikkerne i juni på udvalgte markeder. Nova 5T blev tilgængelig i Malaysia i august og den kan fra november købes i Europa herunder Danmark.

Den europæiske pris er 399 pund og Huawei har tidligere oplyst, at telefonen i 3.499 til 3.999 kroner.

Huawei teaser for ny smartphone – uden detaljer

Huawei Nova 5T specifikationer

 • Skærm: 6.26″ – LCD
 • Opløsning: 1080 x 2340 pixels (19.5:9 format)
 • Processor: HiSilicon Kirin 980 Octa Core
 • RAM: 6 GB
 • Lagringsplads intern: 128 GB
 • Udvidelse: Nej
 • Kamera: 48 MP vidvinkel (f/1.8), 16 MP ultravid vinkel (f/2.2) og 2 MP (f2.4) makrokamera, 2 MP (f/2.4) dybde-sensor
 • Frontkamera: 32 megapixels  (f/2.0)
 • 3,5 mm. jackstik: Nej
 • Batteri: 3.750 mAh
 • Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Bluetooth: Bluetooth 5.0, A2DP, aptX HD, LE
 • GPS: dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
 • Vægt: 174 g
 • Mål: 154.3 x 74.0 x 7.8 mm.
 • Android 9 + EMUI 9.0.1

Anmeldelse af Huawei Nova 5T

I denne video kan du se min anmeldelse af Nova 5T.

Mere til historien

Huawei Nova 5T præsenteres for den danske presse torsdag den 24. oktober 2019, men er jo for længst blevet bredt tilgængelig.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram