Huawei Nova 5T test | fed mobil med en trist baggrund

TEST: Unfair konkurrence-tricks har tvunget Huawei Nova 5T på markedet. Mobilen er ”okay”, men grundlaget er trist. Her er min vurdering af Nova 5T.

Nova 5T test
Huawei Nova 5T hed Honor 20 da den blev født i maj måned (Foto: Huawei)

I maj kom Honor 20 til salg. Det var lige før handelskrigen mellem USA og Kina brød ud. Hen over sommeren kom mobilen i Malaysia. Europa kom med i november. Ved den europæiske lancering skiftede navnet fra Honor 20 til Huawei Nova 5T.

Uanset hvordan Huawei navngiver telefonen, er det ikke en ny telefon men en genudgivelse, som jeg tilmed synes er højt prissat - omstændighederne taget i betragtning. Dagsprisen er, ifølge %%%% Pricerunner, omkring 3.700 kroner.

Til sammenligning blev Huawei P30, der deler processor med Nova 5T, meldt ud til 5.299 kroner i foråret 2018. Denne koster nu omkring 4.000 kroner. Altså en topmodel til næsten samme pris som en mellemklassemobil nu koster.

Huawei har i øvrigt teaset så hårdt for Nova 5T, at adskillige følgere på deres officielle Facebook-side var temmelig skuffede, da mobilen endelig blev officiel. Det er ulempen ved at skrue forventningerne i vejret.

Nu er mellemklassetelefonen så i butikkerne. Grundlaget er trist; USA vs. Kina-handelskrigen. Havde krigen ikke eksisteret, var Nova 5T sandsynligvis slet ikke kommer på markedet herhjemme – i hvert fald ikke med det tryk, som Huawei har lagt denne gang.

Huawei: Vi kan blive nummer #1 uden Google

Kommer med Android 9 og Googles apps

Netop fordi Nova 5T ligger før handelskrigen, så har Huawei licens til at lancere sammen med Google. Nova 5T har derfor alle Googles services. Du skal altså IKKE undvære Gmail, YouTube, Maps, Google Play eller andre af Googles vedkendte tjenester.

Lige nu er sikkerhedsniveauet ”1. september 2019”, mens platformen er Android 9 med EMUI 9.1.0.

Der foreligger ikke oplysninger fra Huawei om planerne for fremtidige opdateringer af henholdsvis Android-platformen og sikkerhedsdelen. Jeg kan dog konstatere, at Honor 20 er meldt ud til at få Android 10. Om det så også gælder Nova 5T er uvist, men dog ret sandsynligt.

Hurtig og flot

Huawei Nova 5T (Foto: Huawei)
Huawei Nova 5T (Foto: Huawei)

På allround-ydelse scorer Nova 5T stort set de samme point, som Huawei P30 Pro, men den yder markant dårligere på 3D-grafik.

Eftersom Huawei P30 Pro og Nova 5T deler chipset (CPU og GPU) samt at begge kommer med 6 GB RAM, så er det overraskende, at de ikke også scorer det samme pointtal på grafikken.

I dagligt brug er telefonen hurtig. Du vil ikke føle du mangler noget med mindre du måler på det.

  Antutu Benchmark 3D Mark
Huawei Nova 5T 320.082 2.454
Huawei P30 Pro 315.748 4.320

Billeder er ikke på P30-niveau

Taget med Huawei Nova 5T, ultra vidvinkel
Ultra vidvinkel-billede taget med Huawei Nova 5T (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har smidt intet mindre end fem kameralinser i telefonen, men trods de mange linser så placerer det kun telefonen i midterfeltet. Du får her et kamera på niveau med Samsung Galaxy S10+ og OnePlus 7 Pro, men lidt ringere end Huawei P30 Pro, ifølge tests fra DxOMark.

Hovedkameraet har en opløsning på 48 megapixels (f/1.8).

Du får desuden et 16 megapixels ultra vidvinkelkamera (f/2.2) og en dedikeret makrooptik på 2 megapixels, samt 2 megapixels dybdesensor til bokeh-billeder.

Makrooptikken gør det muligt at tage makrobilleder med en afstand på 4 centimeter. Her minder jeg om, at konkurrenterne OnePlus 7T og OnePlus 7T Pro kommer med en makrofunktion kaldet ”super-makro”, der skyder billeder på en afstand af 2,5 centimeter.

Dette skal du ikke forvente

Jeg oplever Nova 5T som en glimrende smartphone, der tilmed (i den lilla version) har en bagside som virkelig er flot, og som virkelige lyser op i landskabet. Den er imponerende!

Ved opstarten måtte jeg dog sande et par irritationsmomenter. For det første kører den Android 9 og Huaweis egen brugerflade EMUI 9.1. Du får ikke Dark Mode som en del af systemsoftwaren og du må leve med et par bloatware-apps som Booking.com og Amazon Shopping. Derudover er EMUI fyldt med en kæmpe stak af Huaweis egne apps.

Du skal i øvrigt ikke forvente 3,5 mm. jackstik eller mulighed for udvidelse af hukommelsen med MicroSD-kort.

Det du til gengæld kan glæde dig over er fingeraftrykslæseren. Den er fysisk og sidder på højre side som en del af powerknappen. Den spiller bare max.

Salgspakken indeholder desuden en 22 watts hurtigoplader, der tilsluttes med USB-C kabel.

Konklusion: Jeg er der ikke

Nova 5T føles ikke rigtig for mig. Det er en fin telefon, der hverken overrasker eller fejler. Den bringer heller ikke noget til bordet, som ikke allerede er på markedet.

Det her føles SÅ meget som en feberredning; Huawei er nødt til at finde på noget , da de jo fortsat ikke må lancere telefoner med Googles tjenester. Derfor må tidligere produkter fra forskellige steder i verden hives frem, re-navngives og søsættes igen.

Om kort tid løber kilden tør. Tidligere topmodeller når ”end-of life-cycle” og før salget for alvor dykker i det vestlige marked, så skal der nyt ind. Det er Nova 5T et eksempel på.

Jeg vil langt hellere købe Huawei P30 Pro. Dette var en telefon som Huawei virkelig mente med hud og hår. Nova 5T er et skal produkt.

ANMELDELSE: Huawei P30 Pro har alt det du forventer

Som sagt er Nova 5T en fin telefon, men konkurrencen er benhård. Nokia, OnePlus og særligt Motorola har gode bud. Eksempelvis Motorola One Vision der kun koster det halve. Læs eventuelt min anmeldelse af Moto One Vision.

På en trist baggrund: 4 ud af 6 stjerner.

Huawei fortsat tavs om Mate 30 Pro-lancering i Danmark

Se min anmeldelse af Huawei Nova 5T her

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Stor skærm i god kvalitet
  • Hurtig processor
  • Stor hukommelse (128 GB)
  • Bagsiden er rigtig flot og giver meget opmærksomhed
  • Lang batteritid og hurtigopladning

Lidt at tænke over

  • 3D-ydelsen er højere på Huawei P30 Pro
  • Ingen udmelding fra Huawei om fremtidige opdateringer
  • Har ikke 3,5 mm jackstik eller MicroSD-kort mulighed
  • Er et ”gammelt” produkt der er relanceret under andet navn
  • Markedet byder på mange alternativer

Mere til historien

Jeg ønsker ikke noget dårligt for Huawei. Faktisk synes jeg det er synd, at de er taget som gidsel i handelskrigen. Produkterne er blandt verdens bedste. Når gamle telefoner hives frem fra andre markeder og relanceres, bliver jeg grundlæggende trist. Det er ikke fair konkurrence.

Huawei Nova 5T
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
Jabra Evolve2 Buds test | Kan du bruge et in-ear headset på job?

TEST: Telefonsamtalerne lyder bedre i Jabra Evolve2 Buds vs f.eks. AirPods Pro. Læs om kompromisserne i min Evolve2 Buds test.

(mere…)
Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram