Huawei P30 test | den bedste i P30 serien

I skyggen af handelskrigen rammer Huawei P30. Hardware og pris balancerer. Det gør P30 til det allerbedste køb i P30-serien – men købet skal overvejes nøje.

Huawei P30 test

Når en telefon bliver storpolitik

Denne anmeldelse starter lidt anderledes end normalt.

I mine hænder har jeg Huawei P30, som efter min mening rammer en noget nær perfekt balance mellem hardware og pris. Jeg har svært ved at finde fejl ved telefonen, og vil super gerne give den mine varmeste anbefalinger.

Med en pris som er godt 1.200 kroner billigere end P30 Pro, så vil jeg faktisk mene, at den er et bedre køb en Pro-udgaven. For du kommer faktisk ret tæt på Pro’en blot for færre penge. Medmindre du vil have flagskibsmodellen, ja, så synes jeg, at P30 er mere attraktiv.

Denne anmeldelse er dog skrevet i skyggen af handelskrigen mellem USA og Kina. For med et forbud for amerikanske firmaer mod at handle med Huawei, er de kinesiske telefoner blevet storpolitik. Derfor giver det også mening, at skrive lidt om den nuværende situation inden, at vi dykker ned i selve anmeldelsen.

Sagen udvikler sig hele tiden, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Som det er lige nu, så har Huawei mistet retten til at bruge Googles udgave af Android med de tilhørende Google tjenester. Da Android er Open Source, vil Huawei fortsat kunne benytte andre udgaver af Android, men det vil være uden støtte og sikkerhedsrettelser fra Google og uden Google tjenester.

Huawei-telefoner i handlen understøttes fortsat af Google

Google har meldt ud, at de fortsat vil understøtte alle de telefoner, som allerede er i handlen. Det betyder, at hvis du køber en Huawei P30, så er den fuldt understøttet af Google, og du vil have adgang til f.eks. Google Play og sikkerhedsopdateringer.

Huawei har meldt ud, at de arbejder på deres helt eget styresystem. Dette vil naturligvis gøre dem uafhængige af Google, men vi ved endnu ikke ret meget om, hvad det kommer til at betyde, for de telefoner, som allerede er tilgængelige i handlen.

Der er ingen tvivl om, at den nuværende situation skaber problemer for Huawei. Omvendt har Google været ude og sige, at Huawei telefoner uden Android kan ende med at udgøre en sikkerhedsrisiko for amerikanerne.

Det tyder på, at Google vil forsøge at presse den amerikanske regering til en løsning. Men der intet, som er givet på forhånd, og derfor ved vil heller ikke om Google eller andre kan rykke ved den amerikanske regerings beslutning om at sortliste Huawei.

Som forbruger er det vigtigt at kende til disse ting inden du træffer dit valg om en ny mobil.

Huawei P30 specifikationer

  • Skærm: 6.1″ – OLED
  • Opløsning: 1080 x 2340 pixels (19.5:9 format) (422 PPI)
  • Processor: HiSilicon Kirin 980 Octa Core
  • RAM: 6 GB
  • Lagringsplads intern: 128 GB
  • Udvidelse: Op til 256 GB
  • Dual-SIM: Ja
  • Kamera: Trippel kamera: 40 megapixels vidvinkel (f/1.8), 16 megapixels ultravidvinkel (f/2.2) og 8 megapixels telefoto (f/2.4 ,OIS)
  • Frontkamera: 32 megapixels  (f/2.0)
  • 3,5 mm. jackstik: Ja
  • Biometrisk: 2D ansigtsgenkendelse
  • Batteri: 3.650 mAh
  • IP beskyttelse: IP53 – modstandsdygtig overfor stænk, vand og støv
  • Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, hotspot
  • Bluetooth: Bluetooth 5.0, A2DP, aptX HD, LE
  • GPS: dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
  • Vægt: 165 g
  • Mål: 149.1 x 71.4 x 7.6 mm
  • Android 9 + EMUI 9.0.1

Lækkert og enkelt design

Det kan være svært at kende de forskellige telefoner i P30-serien fra hinanden. Jeg har tidligere anmeldt Huawei P30 Lite, og der roste jeg for det flotte og enkle design. Det samme gør sig gældende med P30. Det er en smagssag, om man kan lide den farveskiftende Peacock Blue.

Jeg synes, at det tilfører telefonen noget iøjenfaldendende, og det ser ganske godt ud. Du må forvente, at den er en magnet for fingeraftryk, så hvis det generer dig, må du forvente at skulle frem med pudsekluden ofte.

Det vil dog næsten være synd at gemme den flotte farve væk. Et kompromis kunne være et gennemsigtigt cover.

Selvom skærmen er på hele 6,1 tommer, følte jeg ikke, at den var uhandy. Du kan nemlig godt blive træt af en telefon, som ikke ligger godt i hånden, men det gør P30 heldigvis.

ANMELDELSE: Huawei P30 Lite – God mobil til en attraktiv pris

Masser af power

Huawei P30 er med sine 6 GB RAM er hurtig, og jeg oplevede ikke, at styresystemet eller programmer hakkede eller var langsomme. Det hele fungerer smidigt og uden problemer.

Sammen med Huaweis egen Kirin 980 Octa Core processor, er der altså masser af power at gøre godt med. Krævende spil som Asphalt kører helt uden problemer.

Det er da også her, du mærker, at du er kommet et skridt op af rangstigen i forhold til P30 Lite, som ikke har samme kraftige processor som P30.

Selvom du får mere ydelse end du muligvis har behov for med P30, så skulle det gerne gøre, at din telefon føles “frisk” i længere tid.

Huawei kører med deres eget EMUI-system oven på Android, selvom det er en af de mere krævende udgaver af Android, så kører det smidigt og hurtigt på Huawei P30.

Skærmbilleder fra Huawei P30

Rigtigt godt trippel kamera

Når det kommer til mobilkameraer, er jeg plug-and-play typen, som ikke gider at rode alt for meget med indstillingerne. Jeg vil helst bare kunne tage mobilen frem og skyde gode billeder.

Det lever P30’eren meget godt op til.

Selvfølgelig kan du ikke sammenligne dit mobilkamera med et dedikeret digitalkamera, men jeg er alligevel imponeret over, hvor gode billeder telefonen kan tage.

Jeg havde taget test-telefonen med til Lenny Kravitz koncert i Horsens. Aften-koncerter er nemlig en ganske god stress-test af telefonens kamera.

Belysningen er lav, der er meget modlys og ofte er der langt op til motivet. Alt i alt synes jeg, at jeg kom hjem med nogle hæderlige billeder. Her kom telefonens zoom til sin ret, da jeg stod et godt stykke fra scenen.

Telefonens AI er ret god til at genkende det, som du vil tage billeder af. Den spottede med det samme, at jeg forsøgte at tage billeder ved en koncert, og valgte selv indstillingen sceneoptræden for mig.

Hvis du sammenligner med P30 Lite, så er det helt tydeligt, at P30 har et bedre kamera. Billederne er mere naturtro, og den røde farve er mere under kontrol end på P30 Lite.

Telefonen har også et 32 megapixels selfiekamera, som ligeledes tager gode billeder. Her er det muligt at lege med forskellige indstillinger, hvor baggrunden bliver sort, så motivet træder frem. Dette er også noget, som kendes fra Apples telefoner.

Er kameraet alt for godt?

Som research til denne anmeldelse undrede det mig, at det ikke var til at finde en score for Huawei P30 på kamera-testsiden DxOMARK.

Flagskibet Huawei P30 Pro er pt. topscore på siden med 112 point. Huawei er kommet med denne lidt mystiske forklaring, at scoren for P30 ligner meget P30 Pro, og der derfor ikke er nogen grund til at offentliggøre den.

Dette forstærker blot mit argument om, at Huawei P30 er det bedre køb end P30 Pro. For man kunne godt komme til at spekulere i, at Huawei har udeladt scoren for P30 fordi, at de er bange for, at det kunne påvirke salget af Pro-udgaven negativt.

ANMELDELSE: ASUS Zenfone 6 – her er verdens vildeste selfie-kamera

Billeder taget med Huawei P30

Lækker skærm

Huawei P30 byder på en virkelig lækker skærm, hvor farverne står klart. OLED skærmen er god at se f.eks. Netflix på, og der er aldrig noget, som står uklart på den.

Skærmen lider ikke af samme problem som Lite-udgaven, hvor billedet kan virke lidt uklart, når du bladre rundt på hjemmesider eller Facebook.

Huawei P30 har en notch i toppen af skærmen, men den er diskret nok til ikke at være irriterende. Mit bud er dog, at notch’en lige så stille begynder at forsvinde igen.

Vi har allerede set, at både Oneplus og Asus har formået at lave telefoner uden notch. Det er kun et spørgsmål om tid før, de andre følger trop.

Skærmarealet er stort på P30, og med en kun lille kant rundt om, får du altså masser af plads til spil og film.

Huawei P30 har fingeraftrykslæser i skærmen, og det fungerer faktisk ganske fornuftigt. Det er en smule langsommere end ved en normal fingeraftrykslæser, men det fungerer efter hensigten. Der har kun været enkelte gange, hvor den ikke har kunne genkende mit fingeraftryk. Heldigvis har Huawei en super hurtig ansigtsgenkendelse, så det er aldrig et problem at låse telefonen op.

Bemærk at ansigtsgenkendelse ikke er lige så sikker som fingeraftryk eller en kode.

Batteriet holder omkring en dag

Telefonens batteri er på 3.650 mAh, og selvom det ikke er imponerende stort, så kunne telefonen sagtens holde til en hel dag med mit forbrug. Du skal dog forvente at lade den op hver aften.

Som det efterhånden er standard på de fleste mobiler, så kommer Huawei P30 også med en strømstyringsfunktion, som kan hjælpe dig med at optimere dit strømforbrug og lukke ned for de mest strømslugende apps. Det er en ganske fin funktion at have.

Der er ikke mulighed for trådløs opladning, her skal du et nummer op i P30-familien – nemlig til pro-udgaven for at få den funktion.

Batteriet understøtter hurtigopladning, og du kan oplade et helt tomt batteri på omkring en time.

Konklusion: Det her er den bedste i P30-familien

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil have en telefon i Huawei P30-familien, ja så er det P30 jeg vil vælge. For du kommer så tæt på Pro-udgaven, at med en pris der ligger omkring 1.200 kr. under Huawei P30 Pro, ja, så er den i min verden langt mere attraktiv.

Med en pris på omkring 5.000 kroner uden abonnement, så rammer den en noget nær perfekt balance mellem hardware og pris.

Der er naturligvis forskelle mellem P30 og P30 Pro, men spørgsmålet er, om de små marginaler er så afgørende, at du er villig til at spendere godt 6.200 kroner for Pro udgaven? Mit bud er, at de fleste ikke vil mærke den store forskel i dagligdagen mellem P30 og P30 Pro. Derfor er P30 det bedste køb.

Jeg har derfor virkelig lyst til at anbefale denne telefon, for det er en god telefon. Den er dog bare fanget midt i handelskrigen. Det besværliggør jo min anmeldelse noget.

For telefonen fortjener 6 ud af 6 stjerner, men mit bedste råd er dog at vente og se tiden an. Selvom Google lover, at de vil understøtte alle de telefoner, som allerede er produceret, med sikkerhedsopdateringer, så kan det sagtens ændre sig. Ikke at jeg personligt tror, at det vil ændre sig, men når det drejer sig om politik, er der ikke noget, som er sikkert.

Med til historien hører også, at Google lover sikkerhedsopdateringer – IKKE opdateringer af Andorid-platformen. Derfor skal du ikke forvente at få Android Q på Huawei P30.

Selvom jeg giver 6 stjerner så må jeg konstatere, at jeg ikke kan anbefale dig at købe Huawei P30 eller andre Huawei-modeller. Du skal vente og se hvordan handelskrigen udvikler sig. Men en fed telefon, det ER det.

ANMELDELSE: Huawei P30 Pro er alt det du forventer

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Godt trippel-kamera
  • Godt selfie-kamera
  • Gode specifikationer til prisen
  • Hurtig processor og 6 GB RAM
  • Det bedste køb i P30-familien

Lidt at tænke over

  • Ingen kender fremtiden ifht. Huaweis adgang til Googles services
  • Ingen trådløs opladning
  • Jævn batterilevetid
  • IP53-certificeret men det beskytter kun mod støv og vandstænk – er ikke støv- og vandtæt

Mere til historien

Vi følger naturligvis løbende udviklingen i sagen omkring U.S.A’s sortlistning af Huawei her på MereMobil.dk

Huawei P30
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram