Asus Zenfone 6 test – her er verdens vildeste selfie-kamera

TEST: Vi tog Asus Zenfone 6 med på festival for at afprøve det sjove flip-kamera og teste det store batteri. Se og læs hvordan Zenfone 6 klarer testen.

Asus Zenfone 6 test
Asus Zenfone 6 (foto: Asus)

Som anmeldere ser og oplever vi rigtigt mange telefoner. Selvom de hele tiden bliver bedre og bedre, går der alligevel længere og længere imellem, at vi ser en telefon, som stikker ud fra mængden.

Derfor har jeg da også været begejstret for at teste den nye Asus Zenfone 6, for her er en telefon, som tør at nytænke kameraet, og bestemt ikke er som de andre.

Jeg har aldrig været fan af den såkaldte notch, altså hakket i toppen på telefonen. Det er til at leve med, men bestemt ikke en elegant løsning. For nogle producenter forsøger at sælge det som en feature, er der heldigvis andre, som arbejder på at fjerne den.

På OnePlus 7 Pro kommer selfie-kameraet op af toppen på telefonen, og nu introducerer Asus deres flip-kamera.

Specifikationer: Asus Zenfone 6

 • Skærm: 6,4 tommer, IPS LCD
 • Opløsning: 2340 x 1080 (19.5:9 format)
 • Beskyttelse: Gorilla Glass 6
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 855
 • RAM: 6 GB eller 8GB
 • Hukommelse: 64 / 128 / 256 GB
 • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort op til 1 TB
 • Batteri: 5.000 mAh
 • Opladning: USB Type-C stik, 18 watt hurtigoplader medfølger
 • Kamera 1: 48 megapixels, f/1.8, 26mm (vidvinkel)
 • Kamera 2: 13 megapixels, f/2.4, 11mm (ultra vidvinkel)
 • Størrelse: 159.1 x 75.4 x 9.2 mm
 • Vægt: 190 gram
 • Fingeraftrykslæser: Bagpå
 • 802.11a/b/g/n/ac, 2*2MIMO; WiFi-Direct Bluetooth 5.0
 • Stik: USB Type-C i bunden. 3,5 mm. jackstik
 • Vand- og støvtæthed: Nej
 • Platform: Android 9.0 ZenUI 6

Zenfone 6 gør det sjovt at tage billeder

Idéen med flipkameraet er intet mindre en genial! Hvorfor ikke benytte telefonens bedste kamera på BÅDE for- og bagsiden? På Asus Zenfone 6 flipper kameraet simpelthen fra bagsiden og om på forsiden. Med det træk, har Asus skabt verdens bedste selfie-kamera.

VIDEO: OnePlus 7 Pro – det første kig

Jeg må sige, at flip-kameraet gør det sjovt at tage billeder. Da du kan styre hvor meget kameraet skal flippe rundt, indbyder det til, at du tænker kreativt og leger mere med dine billeder.

Byggekvaliteten virker god, og selvom at flipkameraet introducerer endnu en mekanisk-del, som risikerer at gå i stykker, så virker det solidt nok. Min største bekymring er nok, at der kan komme skidt ind i mekanismen.

En funktion, som også er værd at nævne er, at kameraet selv registrerer, hvis du taber telefonen mens det er flippet op. Det betyder, at skulle du være så uheldig at tabe din telefon, så kører det selv ind. Ganske godt tænkt.

Zenfone 6 med på rosé-festival

Vi tog Zenfone 6 med på Heartland-festival

Masser af batteri

Sammen med et stort batteri på hele 5.000 mAh, er der rigtigt meget, at synes godt om. Derfor var jeg da heller ikke i tvivl om, at jeg simpelthen, var nødt til at snuppe Asus Zenfone 6 med i inderlommen på min tur til Heartland festivalen på Fyn.

Selvom jeg konstant lige skulle hive telefonen frem for at benytte flip-kameraet, så havde jeg stadig masser af batteri tilbage efter et døgn. Jeg var nede på omkring 50 procents strøm, og jeg tør godt love, at jeg gav den fuld gas med at tage billeder og filme i løbet af festivalen.

Jeg kunne ikke helt trække to døgn ud af batteriet, men med et lidt mere konservativt forbrug, skulle det nok kunne lade sig gøre. Derfor kan jeg hurtigt konkludere, at det ihvertfald på batterisiden består festivaltesten.

Batterimonster – denne mobil skal oplades én gang om ugen

Du skal lige være opmærksom på, at telefonen ikke har trådløs opladning. For mig er det ikke et kæmpe problem, men det er værd, at have med i overvejelserne, hvis du er interesseret i Asus Zenfone 6.

Hurtig, smidig og masser af power

Taget med Asus Zenfone 6
Panoramabillede taget med Asus Zenfone 6 (Foto: MereMobil.dk)

Det største blikfang ved Asus Zenfone 6 er naturligvis flip-kameraet, og det er da nok også den feature, som vil lokke de fleste købere til. Telefonen har dog langt mere at byde på og derfor er den ikke det, jeg vil kalde “a-one-trick-pony” – altså ét produkt, der reélt kun har en fed funktion.

Asus Zenfone 6 lever også varen på ydelsesfronten. Testudgaven har hele 6 GB RAM og den nye Qualcomm Snapdragon 855 processor. Sammen med en næsten ren udgave af Android, får du altså en telefon, som er både hurtig og smidig i daglig brug. Der er aldrig noget som “hænger” eller føles langsomt, heller ikke, når du har mange faner eller apps åbne på én gang.

Dårlig opkaldskvalitet

Et af de punkter, hvor Asus Zenfone 6 ikke består festivaltesten er på opkaldskvaliteten.

Med en meget lille højtaler i toppen af telefonen bliver stemmerne meget metalliske, og det kan være svært at høre samtalen, hvis der er baggrundsstøj.

Billeder taget med Zenfone 6

Ingen beskyttelse mod vand

Asus Zenfone 6 (foto: Asus)

Jeg havde desværre rig mulighed for at teste telefonens manglende beskyttelse mod vand. Det regnede nemlig under en god del af Heartland festivalen, og selvom jeg var godt forberedt med regntøj og lange røjsere, var jeg en anelse bekymret for Zenfone 6 telefonen.

Den er nemlig ikke IP68-certificeret, og det betyder vi reelt ikke ved, hvor modstandsdygtig, den er overfor vand. Det kan formodentlig godt tåle lidt regn og vandstænk, men du skal altså ikke tabe den ned i cisternen i en rosé brandert – så er det nok game-over for telefonen.

Det var lidt træls, at skulle gå og være bekymret over, om telefonen nu også kunne tåle regnvejret. Mit eksemplar klarede det nu ganske fint, selvom vejret bestemt ikke var med os, men det er én af de ting, som trækker ned i anmeldelsen.

Jeg er helt med på, at du nok ikke har kunne opnå IP68-certificeringen pga. kameraets bevægelige dele, men hvor ville jeg bare ønske, at man kunne få det hele.. Suk…

Skærmen er fin uden at være prangende

Skærmen er en 6.4 tommer FHD+ IPS skærm med en opløsning på 2340 x 1080 pixels.

Medmindre at du nærstuderer den ved siden af en AMOLED-skærm, så vil du formodentlig aldrig tænke over, at det ikke er den absolut bedste skærm på markedet.

Med andre ord – den er fin nok uden at være prangende.

Konklusion: Let at holde af

Jeg er næsten ked af, at skulle sende testtelefonen tilbage til ASUS, for den har været utrolig sjov at teste.

Jeg kan ikke lade være med at smile, hver gang kameraet kører op, for det er en elegant løsning, som ASUS har valgt.

Med en virkelig skarp pris på for den mindste udgave med 6 GB RAM og 64 GB hukommelse på 3.999 kroner, er det svært ikke at holde af ASUS Zenfone 6.

Selvom der er enkelte ting, som trækker ned i bedømmelse, leverer ASUS en virkelig god telefonen, som rammer den helt rigtige balance mellem fornyelse, power og en god pris.

Jeg tøver ikke med at give fem ud af seks stjerner.

Mere til historien

ASUS Zenfone 6 får i tre udgaver:

– 6 GB RAM og 64 GB Hukommelse til 3.999 kr.
– 6 GB RAM og 128 GB Hukommelse til 4.399 kr.
– 8 GB Ram og 256 GB Hukommelse til 4.699 kr.

ASUS Zenfone 6
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram