Huawei uden Android kan udgøre en sikkerhedstrussel

Google argumenter for, at begrænsningen af Huaweis adgang til Android kan ende med at blive en sikkerhedstrussel for USA.

Donald Trump avis
(Foto: Gerd Altmann)

Handelskrigen med USA og Kina har tvunget amerikanske firmaer til at blokere Huaweis adgang til deres produkter. Det betyder blandt andet, at Huawei ikke længere har adgang til at benytte Android fra Google. Det skal understreges, at Google fortsat understøtter de Huawei telefoner, som allerede er i handlen.

Det ser ud til, at Google nu kaster en redningskrans ud til Huawei.
The Verge skriver, at i en ny rapport argumenterer Google for, at blokaden af Huawei kan ende med at udgøre en sikkerhedsrisiko for USA.

Huawei telefoner vil ikke have Facebook

Det kan muligvis virke mærkeligt, at det skulle være tilfældet, da Huawei-telefoner ikke må sælges i landet. Rapporten nævner dog heller ikke noget om, hvad Googles argument er.

Dog spekulerer The Verge i, at sikkerhedstruslen kan foregå på følgende måde:

Trin 1: Huawei bruger en udgave af Android, som ikke indeholder Googles tjenester. De fleste Android-brugere benytter Google Play til at installere apps fra. En af fordelene ved at benytte den officielle Google Play butik er, at sikkerheden er større end i de fleste andre app-butikker. En af de andre vigtige tjenester er Google Play Protect, som automatisk scanner for virus og malware.

Trin 2: Huaweis telefoner bliver fortsat solgt verden over. Uden Googles tjenester er de mere sårbare overfor virus og hackerangreb.

Trin 3: En amerikaner sender følsomme oplysninger fra sin egen telefon til en hacket Huawei. Selvom samtalen er krypteret er der stadig en risiko for, at en hacker kan stjæle oplysninger fra den hackede telefon.

Trin 4: USA’s nationale sikkerhed er kompromitteret.

Mere til historien

Om Googles argumenter er stærke nok til at overbevise Trump-administrationen vil tiden vise. Vi følger løbende udviklingen her på MereMobil.dk

Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Google går all-in på AI

Google annoncerede forbindelse med Google I/O 2024 deres store satsning på kunstig intelligens. Få overblikket her.

(mere…)
Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram