Huawei uden Android kan udgøre en sikkerhedstrussel

Google argumenter for, at begrænsningen af Huaweis adgang til Android kan ende med at blive en sikkerhedstrussel for USA.

Donald Trump avis
(Foto: Gerd Altmann)

Handelskrigen med USA og Kina har tvunget amerikanske firmaer til at blokere Huaweis adgang til deres produkter. Det betyder blandt andet, at Huawei ikke længere har adgang til at benytte Android fra Google. Det skal understreges, at Google fortsat understøtter de Huawei telefoner, som allerede er i handlen.

Det ser ud til, at Google nu kaster en redningskrans ud til Huawei.
The Verge skriver, at i en ny rapport argumenterer Google for, at blokaden af Huawei kan ende med at udgøre en sikkerhedsrisiko for USA.

Huawei telefoner vil ikke have Facebook

Det kan muligvis virke mærkeligt, at det skulle være tilfældet, da Huawei-telefoner ikke må sælges i landet. Rapporten nævner dog heller ikke noget om, hvad Googles argument er.

Dog spekulerer The Verge i, at sikkerhedstruslen kan foregå på følgende måde:

Trin 1: Huawei bruger en udgave af Android, som ikke indeholder Googles tjenester. De fleste Android-brugere benytter Google Play til at installere apps fra. En af fordelene ved at benytte den officielle Google Play butik er, at sikkerheden er større end i de fleste andre app-butikker. En af de andre vigtige tjenester er Google Play Protect, som automatisk scanner for virus og malware.

Trin 2: Huaweis telefoner bliver fortsat solgt verden over. Uden Googles tjenester er de mere sårbare overfor virus og hackerangreb.

Trin 3: En amerikaner sender følsomme oplysninger fra sin egen telefon til en hacket Huawei. Selvom samtalen er krypteret er der stadig en risiko for, at en hacker kan stjæle oplysninger fra den hackede telefon.

Trin 4: USA's nationale sikkerhed er kompromitteret.

Mere til historien

Om Googles argumenter er stærke nok til at overbevise Trump-administrationen vil tiden vise. Vi følger løbende udviklingen her på MereMobil.dk

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram