Huawei uden Android kan udgøre en sikkerhedstrussel

Google argumenter for, at begrænsningen af Huaweis adgang til Android kan ende med at blive en sikkerhedstrussel for USA.

Donald Trump avis
(Foto: Gerd Altmann)

Handelskrigen med USA og Kina har tvunget amerikanske firmaer til at blokere Huaweis adgang til deres produkter. Det betyder blandt andet, at Huawei ikke længere har adgang til at benytte Android fra Google. Det skal understreges, at Google fortsat understøtter de Huawei telefoner, som allerede er i handlen.

Det ser ud til, at Google nu kaster en redningskrans ud til Huawei.
The Verge skriver, at i en ny rapport argumenterer Google for, at blokaden af Huawei kan ende med at udgøre en sikkerhedsrisiko for USA.

Huawei telefoner vil ikke have Facebook

Det kan muligvis virke mærkeligt, at det skulle være tilfældet, da Huawei-telefoner ikke må sælges i landet. Rapporten nævner dog heller ikke noget om, hvad Googles argument er.

Dog spekulerer The Verge i, at sikkerhedstruslen kan foregå på følgende måde:

Trin 1: Huawei bruger en udgave af Android, som ikke indeholder Googles tjenester. De fleste Android-brugere benytter Google Play til at installere apps fra. En af fordelene ved at benytte den officielle Google Play butik er, at sikkerheden er større end i de fleste andre app-butikker. En af de andre vigtige tjenester er Google Play Protect, som automatisk scanner for virus og malware.

Trin 2: Huaweis telefoner bliver fortsat solgt verden over. Uden Googles tjenester er de mere sårbare overfor virus og hackerangreb.

Trin 3: En amerikaner sender følsomme oplysninger fra sin egen telefon til en hacket Huawei. Selvom samtalen er krypteret er der stadig en risiko for, at en hacker kan stjæle oplysninger fra den hackede telefon.

Trin 4: USA's nationale sikkerhed er kompromitteret.

Mere til historien

Om Googles argumenter er stærke nok til at overbevise Trump-administrationen vil tiden vise. Vi følger løbende udviklingen her på MereMobil.dk

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram