Huawei uden Android kan udgøre en sikkerhedstrussel

11

Google argumenter for, at begrænsningen af Huaweis adgang til Android kan ende med at blive en sikkerhedstrussel for USA.

Donald Trump avis
(Foto: Gerd Altmann)

Handelskrigen med USA og Kina har tvunget amerikanske firmaer til at blokere Huaweis adgang til deres produkter. Det betyder blandt andet, at Huawei ikke længere har adgang til at benytte Android fra Google. Det skal understreges, at Google fortsat understøtter de Huawei telefoner, som allerede er i handlen.

Det ser ud til, at Google nu kaster en redningskrans ud til Huawei.
The Verge skriver, at i en ny rapport argumenterer Google for, at blokaden af Huawei kan ende med at udgøre en sikkerhedsrisiko for USA.

Huawei telefoner vil ikke have Facebook

Det kan muligvis virke mærkeligt, at det skulle være tilfældet, da Huawei-telefoner ikke må sælges i landet. Rapporten nævner dog heller ikke noget om, hvad Googles argument er.

Dog spekulerer The Verge i, at sikkerhedstruslen kan foregå på følgende måde:

Trin 1: Huawei bruger en udgave af Android, som ikke indeholder Googles tjenester. De fleste Android-brugere benytter Google Play til at installere apps fra. En af fordelene ved at benytte den officielle Google Play butik er, at sikkerheden er større end i de fleste andre app-butikker. En af de andre vigtige tjenester er Google Play Protect, som automatisk scanner for virus og malware.

Trin 2: Huaweis telefoner bliver fortsat solgt verden over. Uden Googles tjenester er de mere sårbare overfor virus og hackerangreb.

Trin 3: En amerikaner sender følsomme oplysninger fra sin egen telefon til en hacket Huawei. Selvom samtalen er krypteret er der stadig en risiko for, at en hacker kan stjæle oplysninger fra den hackede telefon.

Trin 4: USA’s nationale sikkerhed er kompromitteret.

Mere til historien

Om Googles argumenter er stærke nok til at overbevise Trump-administrationen vil tiden vise. Vi følger løbende udviklingen her på MereMobil.dk

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer