Huawei er ikke længere blacklistet hos Microsoft

Det amerikanske handelsministerium har nu givet Microsoft licens til atter at handle med Huawei.

2019 har været udfordrende for Huawei på en anden måde end de ved årets begyndelse formentligt forventede. Handelskrigen mod Kina som blev iværksat af Donald Trump har i hvert fald betydet nogle ting har været anderledes end man ved første øjekast havde regnet med.

Der har måtte nytænkning til for Huawei, da de ikke længere må benytte Google Mobile Services på deres Android-telefoner. Dette har på vores marked haft stor betydning.

Huawei får tre måneder mere

Det har også betydet, at Huawei ikke kunne producere PC’er med Windows, da heller ikke Microsoft måtte sælge softwarelicenser til Huawei.

Det ser dog ud til at lysne lidt nu. Reuters har oplyst, at Microsoft atter må handle med kinesiske Huawei igen. Det betyder kort og godt, at Huawei igen må købe softwarelicenser fra Microsoft.

Særlig tilladelse

Microsoft har sammen med en række andre virksomheder (300, red.) søgt om tilladelse til at handle med Huawei. Og Microsoft har altså fået grønt lys.

Huawei opdaterer snart disse telefoner til Android 10

Microsoft er dermed et af flere selskaber, som atter må sælge produkter til Huawei. Det giver nu en ro for PC’erne, at de atter kan sælges med licens til Windows.

Huawei har i en periode ikke kunne lancere nye produkter uden disse licenser, da det også gælder licenser til Micrsofot Office. Huawei har blandt andet måtte udsætte lanceringen af deres MateBook X Pro, da den ikke kunne komme på markedet uden licens til Windows.

Om det løsner op for den resterende del af krisen, er uvis. Indtil videre er der fortsat flere selskaber, som har restriktioner mod handel med kinesiske virksomheder. Disse er blandt andet Google og Intel.

Huawei tavs om Mate 30 Pro lancering i Danmark

Det oplyses, at Google også har bedt om licens til at handle med Huawei, men der er intet nyt i den sag i skrivende stund.

MereMobil.dk holder dig opdateret, når der er nyt i sagen.

Mere til historien

Microsoft er også interesseret i et godt samarbejde med Huawei og derfor glade for, at de atter må sælge licenser til Windows og Office til kineserne. Huawei hjælper Microsoft med udviklingen af hybrid-sky-tjenesten Azure, som henvender sig til servermarkedet.  

Læs også:
Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Microsoft anklages for misbrug af skolebørns data

En sag fra Østrig om skolebørns data minder om Chromebook-sagen, og kan få betydning i Danmark.

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Xbox Series X er nu uden diskdrev

Microsoft ændrer i deres line-up, og tegner et billede af fremtiden.

(mere…)
Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram