Huawei får tre måneder mere

Huawei må fortsat handle med amerikanerne i yderligere 3 måneder. Desværre er Huawei stadig stærkt begrænset. Android er fortsat ikke muligt på nye mobiler.

Trump-administrationen har besluttet aT forlænge Huaweis midlertidige licens til handel med amerikanske virksomheder i yderligere 90 dage.

Uden forlængelsen ville Huawei have ramt en total udelukkelse for al handel med amerikanerne. De 90 dage giver dermed Huawei endnu en mulighed for at finde løsninger.

Det giver også teleoperatører, der er afhængige af produkter fra Huawei, tid til at finde andre leverandører, skriver Reuters.. 

Huawei i Danmark oplyser til MereMobil.dk, at “Tingene er uforandret. Situationen i dag er den samme som den var i går”.

Huawei får dermed ikke mulighed for at benytte Googles tjenester på eksempelvis Huawei Mate 30 Pro eller Mate 30, som er de seneste topmodeller, der er lanceret fra den kinesiske virksomhed.

Eksisterende telefoner. Her i blandt Huawei P30-serien og Mate 20-serien, kan fortsat vedligeholdes og fortsætter med at kunne benytte Googles tjenester.

Den nye midlertidige forlængelse fra det amerikanske handelsministerium udløber den 16. februar 2020. Efter denne dato vil Huawei blive totalt udelukket fra handel med amerikanerne, med mindre, der sker noget nyt fra amerikansk siden inden da.

Huawei har senest sendt mellemklassetelefonen Huawei Nova 5T på markedet i blandet andet Danmark. Denne kommer med Googles tjenester – også kendt som GMS (Google Mobile Services).  Når det kan lade sig gøre, at lancere en telefon med Googles tjenester midt i handelskrigen, så er det fordi, at Nova 5T i virkeligheden er en gammel telefon.

Huawei Nova 5T er en genudgivelse af Honor 20, som Huawei lancerede maj 2019. Det er før handelskrigen brød ud. Derfor er Nova 5T (og Honor 20) ikke omfattet af handelskrigen.


HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.


Mere til historien

Handelskrigen brød ud i slutningen af maj 2019. Amerikanske virksomheder kunne ikke længere handle med Huawei, fordi Huawei blev set som en sikkerhedstrussel. Dagen efter et totalt handelsforbud kom den amerikanske handelsminister Wilbur Ross med en udsættelse på tre måneder. Denne blev efterfølgende forlænget yderligere én gang.

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram