Huawei får tre måneder mere

Huawei må fortsat handle med amerikanerne i yderligere 3 måneder. Desværre er Huawei stadig stærkt begrænset. Android er fortsat ikke muligt på nye mobiler.

Trump-administrationen har besluttet aT forlænge Huaweis midlertidige licens til handel med amerikanske virksomheder i yderligere 90 dage.

Uden forlængelsen ville Huawei have ramt en total udelukkelse for al handel med amerikanerne. De 90 dage giver dermed Huawei endnu en mulighed for at finde løsninger.

Det giver også teleoperatører, der er afhængige af produkter fra Huawei, tid til at finde andre leverandører, skriver Reuters.. 

Huawei i Danmark oplyser til MereMobil.dk, at “Tingene er uforandret. Situationen i dag er den samme som den var i går”.

Huawei får dermed ikke mulighed for at benytte Googles tjenester på eksempelvis Huawei Mate 30 Pro eller Mate 30, som er de seneste topmodeller, der er lanceret fra den kinesiske virksomhed.

Eksisterende telefoner. Her i blandt Huawei P30-serien og Mate 20-serien, kan fortsat vedligeholdes og fortsætter med at kunne benytte Googles tjenester.

Den nye midlertidige forlængelse fra det amerikanske handelsministerium udløber den 16. februar 2020. Efter denne dato vil Huawei blive totalt udelukket fra handel med amerikanerne, med mindre, der sker noget nyt fra amerikansk siden inden da.

Huawei har senest sendt mellemklassetelefonen Huawei Nova 5T på markedet i blandet andet Danmark. Denne kommer med Googles tjenester - også kendt som GMS (Google Mobile Services).  Når det kan lade sig gøre, at lancere en telefon med Googles tjenester midt i handelskrigen, så er det fordi, at Nova 5T i virkeligheden er en gammel telefon.

Huawei Nova 5T er en genudgivelse af Honor 20, som Huawei lancerede maj 2019. Det er før handelskrigen brød ud. Derfor er Nova 5T (og Honor 20) ikke omfattet af handelskrigen.


HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.


Mere til historien

Handelskrigen brød ud i slutningen af maj 2019. Amerikanske virksomheder kunne ikke længere handle med Huawei, fordi Huawei blev set som en sikkerhedstrussel. Dagen efter et totalt handelsforbud kom den amerikanske handelsminister Wilbur Ross med en udsættelse på tre måneder. Denne blev efterfølgende forlænget yderligere én gang.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram