Huawei får tre måneder mere

0

Huawei må fortsat handle med amerikanerne i yderligere 3 måneder. Desværre er Huawei stadig stærkt begrænset. Android er fortsat ikke muligt på nye mobiler.

Trump-administrationen har besluttet aT forlænge Huaweis midlertidige licens til handel med amerikanske virksomheder i yderligere 90 dage.

Uden forlængelsen ville Huawei have ramt en total udelukkelse for al handel med amerikanerne. De 90 dage giver dermed Huawei endnu en mulighed for at finde løsninger.

Det giver også teleoperatører, der er afhængige af produkter fra Huawei, tid til at finde andre leverandører, skriver Reuters.. 

Huawei i Danmark oplyser til MereMobil.dk, at “Tingene er uforandret. Situationen i dag er den samme som den var i går”.

Huawei får dermed ikke mulighed for at benytte Googles tjenester på eksempelvis Huawei Mate 30 Pro eller Mate 30, som er de seneste topmodeller, der er lanceret fra den kinesiske virksomhed.

Eksisterende telefoner. Her i blandt Huawei P30-serien og Mate 20-serien, kan fortsat vedligeholdes og fortsætter med at kunne benytte Googles tjenester.

Den nye midlertidige forlængelse fra det amerikanske handelsministerium udløber den 16. februar 2020. Efter denne dato vil Huawei blive totalt udelukket fra handel med amerikanerne, med mindre, der sker noget nyt fra amerikansk siden inden da.

Huawei har senest sendt mellemklassetelefonen Huawei Nova 5T på markedet i blandet andet Danmark. Denne kommer med Googles tjenester – også kendt som GMS (Google Mobile Services).  Når det kan lade sig gøre, at lancere en telefon med Googles tjenester midt i handelskrigen, så er det fordi, at Nova 5T i virkeligheden er en gammel telefon.

Huawei Nova 5T er en genudgivelse af Honor 20, som Huawei lancerede maj 2019. Det er før handelskrigen brød ud. Derfor er Nova 5T (og Honor 20) ikke omfattet af handelskrigen.


HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.


Mere til historien

Handelskrigen brød ud i slutningen af maj 2019. Amerikanske virksomheder kunne ikke længere handle med Huawei, fordi Huawei blev set som en sikkerhedstrussel. Dagen efter et totalt handelsforbud kom den amerikanske handelsminister Wilbur Ross med en udsættelse på tre måneder. Denne blev efterfølgende forlænget yderligere én gang.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer