TOP 10: Kineserne slår Apple og Samsung på kameraet

Samsung og Apple er blandt de mest solgte smartphones i verden, men de kinesiske producenter laver de bedste mobilkameraer. Se kamerahitlisten her.

Samsung Galaxy S20-serien
Samsungs topmodeller klarer sig dårligere end de kinesiske konkurrenter i kameratests (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S20 Ultra er flagskibet dette forår fra verdens største smartphoneproducent. Det er også den af deres modeller, som har det absolut bedste kamera. Ifølge DxOMark er det den syvende bedste smartphone. Den scorer 122 point i deres test.

Galaxy S20 Ultra skuffer i stor kameratest

Galaxy S20+ er generelt en god smartphone med et ganske godt kamera. Men ud fra top 10-listen fra DxOMark at dømme, så er den altså kun lige til nøds med i top-10. Dermed er Samsung kun på listen med to modeller, mens Apple slet ikke er at finde i top-10. Det skriver Android Authority.

Du kan se top 10-listen over de bedste mobilkameraer herunder.

Kigger vi nærmere på listen er det tydeligt, at de kinesiske producenter er de bedste til, at producere mobilkameraer netop nu – i hvert fald ifølge DxOMark.

Huawei P40 Pro er den absolut bedste smartphone målt på kameraet netop nu. Desværre er det en telefon, som for danskerne ikke giver så meget mening, da den kommer uden adgang til Googles tjenester. Kigger vi nærmere på den aktuelle hitliste, så er det begrænset hvilke af modellerne, som findes på det danske marked.

Top 10: De bedste kameramobiler

  1. Huawei P40 Pro med 128 point
  2. Honor 30 Pro+ med 125 point
  3. Oppo Find X2 Pro med 124 point
  4. Xiaomi Mi 10 Pro med 124 point
  5. Huawei Mate 30 Pro 5G med 123 point
  6. Honor V30 pro med 122 point
  7. Samsung Galaxy S20 Ultra med 122 point
  8. Huawei Mate 30 Pro med 121 point
  9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition med 121 point
  10. Samsung Galaxy S20+ 118 point

Kilde: DxOMark, maj 2020.

Den opmærksomme læser har nok opdaget, at Apple, Nokia, Google Pixel, Sony, OnePlus og Motorola slet ikke er i top 10. Apple iPhone 11 Pro Max har indtaget 11. pladsen med 117 point.

Det betyder ikke, at de ikke kommer med et fornuftigt kamera. Det betyder bare, at andre producenter har gjort det bedre.

Hitlisten for de bedste selfie-kameraer ser noget anderledes ud. Se listen over de bedste selfiekameraer her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

iPhone SE er endnu ikke at finde på listen, da den endnu ikke er testet af DxOMark. Vi har på MereMobil.dk har testet telefonen. Det er dog ikke med fokus på kameraet, men derimod hvordan den generelt klarer sig på alle parametre. Læs testen af iPhone SE her.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test - måske den måske bedste privatdrone.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram