Galaxy S20 Ultra skuffer i stor kameratest

Kameraet skuffer i forhold til Huawei P40 Pro. Samsung Galaxy S20 Ultra har dog stadig et af markedets bedste kameraer lige nu.

Samsung Galaxy S20 Ultra blev annonceret med store fanfarer og skåltaler omkring kameraet. Den store udstående klods på bagsiden skjuler heller ikke, at dette er en producent, der gør noget ud af kameraet. Netop kameraet betyder jo rigtigt meget for de fleste smartphoneejere.

Den store salgstale gik på, at du ud fra et 108 megapixels billede, kunne beskære et nyt billede, uden at miste nævneværdigt af kvaliteten.

I min anmeldelse af Samsung Galaxy S20 Ultra skrev jeg en del om kameraet. Kameraet er uden tvivl som ingen andre kameraer vi hidtil har prøvet. De mange megapixels og telefonens mange kamerafunktioner, udvider helt klart værktøjskassen. Selv det kraftige zoom synes jeg, under de rette forhold, til tider gav nogle imponerede resultater.

Nok om det. Jeg er jo ikke ekspert i kameraer. Det er DxOMark til gengæld.

I forhold til andre telefoner, særligt Huawei P40 Pro, skuffer Galaxy S20 Ultra. Det er ikke et dårligt kamera, men der er bare andre som gør det bedre.

Galaxy S20 Ultra får 122 point i kameratestens samlede score. Det placerer Samsung lige over sidste års kamerasucces fra Huawei, Mate 30 Pro, der dog aldrig kom til Danmark samt lidt over iPhone 11 Pro Max.

Toppen af listen indtages fortsat af Huawei P40 Pro med 128 point, der altså netop nu er “kongen af mobilkameraer”.

De bedste kameramobiler

  1. Huawei P40 Pro (128)
  2. Honor 30 Pro+ (125)
  3. Oppo Find X2 Pro (124)
  4. Xiaomi Mi 10 Pro (124)
  5. Huawei Mate 30 Pro (123)
  6. Honor V30 Pro (122)
  7. Samsung Galaxy S20 Ultra (122)
  8. Huawei Mate 30 Pro (121)
  9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium (121)
  10. Apple iPhone 11 Pro Max (117)

Kilde: DxOMark, 23. april 2020

Skal du gå uden om S20 Ultra?

Samsung Galaxy S20 Ultra fik isoleret set 132 point for fotos. Det er et stykke under Huawei P40 Pro og deres 140 point. Samsung får dog pæne ord omkring billedstøj. Styringen af dette er i nærheden af det bedste i industrien lige nu, skriver eksperterne.

Ved portrætfotos med bokeh er Huawei P40 Pro endnu engang bedre. Det gælder også for lowlight-billeder.

Er Samsungs kamera så mislykket? Nej absolut ikke. Det er stadig blandt de allerbedste kameraer på de telefoner, der er relevante for danske mobilkøbere.

Selvom Huawei P40 Pro er på toppen, så lider Huawei desværre fortsat af den manglende adgang til Google Play Store og de apps du skal bruge i dagligdagen. Du kan læse mere om dette i min anmeldelse af Huawei P40 Pro.

I testperioden tog jeg rigtigt mange billeder i mange situationer med Samsung Galaxy S20 Ultra. Resultaterne var overordnet set rigtigt gode. Jeg kan derfor fortsat anbefale Samsungs topmodel, hvis du vil have et stærkt kamera i lommen med mange muligheder.

Vil du i dybden med Galaxy S20 Ultra kameratesten, så læse den fulde test af S20 Ultra på DxOMark. Se nogle af mine billeder fra Samsung Galaxy S20 Ultra her.

Mere til historien

I midten af maj lander endnu en telefon med 108 megapixels kamera. Det er Motorola Edge+. Det bliver interessant hvordan DxOMark bedømmer dette kamera.

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Samsung er måske på vej med billig foldbar

Det forlyder, at Samsung er på vej med en billig foldbar smartphone, hvilket måske kan være med til udbrede den formatet til flere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram