Huawei har sendt “desperate” breve til statsministeren

Huawei har sendt mindst ét brev til den danske statsminister, hvori Huawei truer med ‘økonomiske konsekvenser’. Ekspert kalder det usædvanligt.

Huawei logo
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget et brev fra Huawei med truende ordlyd, afslører Berlingske efter en aktindsigt (Foto: MereMobil.dk)

Over flere år har Huawei forsøgt at påvirke den danske statsminister. Et af brevene betegnes som truende. Det mener eksperter, som Berlingske, der opruller historien, har talt med.

Berlingske skriver, at hidtil ukendte dokumenter er en kæp i hjulet på techgigantens forsikringer om uafhængighed af den kinesiske regering.

Berlingske har fået aktindsigt i kommunikationen, der indeholder breve med anmodninger til den siddende statsminister om ikke at udelukke Huawei fra opbygningen af telenet i Danmark.

Hvis Huawei ikke bliver behandlet “som ønsket” bliver resultatet “økonomiske konsekvenser”, skriver Berlingske.

-“Kinesiske virksomheders lyst til at investere i Danmark vil blive ‘alvorligt påvirket’, hvis Huawei kommer i ‘knibe’,” lyder det i artiklen.

Brevet er sendt til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i marts 2019. Det var i den periode, hvor Huawei og TDC var i forhandlinger om en mulig milliardkontrakt. Kontrakten endte med at gå til Ericsson.

Professor i statskundskab, Peter Munk Christiansen siger til Berlingske, at det er usædvanligt med en ordlyd, som får karakter af en trussel. Peter Munk arbejder ved Aarhus Universitet og har stor viden om lobbyisme, skriver avisen.

Også den siddende statsminister Mette Frederiksen (S) har modtaget lobbybreve fra den kinesiske techgigant.

Overfor Berlingske afviser Huawei, at være involveret i politiske diskussioner. Huawei ønsker blot at passe sin forretning.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Huawei har travlt med opbygning af telenetværk flere forskellige steder i verden. Senest har Huawei bygget 5G-netværk på Mount Everest.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram