Huawei er på toppen: Etablerer verdens højest placerede 5G-netværk

VIDEO: Lastbiler, 40 okser og 150 mand har slæbt otte ton gear op ad Mount Everest. Nu kan der streames i realtid via 5G. Se video og billeder her.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerSponseret linkinternet på adressenSponseret link på 1 minut.

Hvem skulle tro, at det nu er muligt at snuppe et afsnit eller to af yndlingsserien tæt på toppen af verdens højeste bjerg? Men det er muligt.

Det er Huawei, der har slæbt otte tons udstyr og materialer op ad Mount Everest og nærmest øverst oppe etableret en 5G-forbindelse.

Udover at se tv-serier vil bjergbestigere og andre vovehalse kunne streame udsigten og triumfen i realtid. Og - måske ikke mindst - indsamle og håndtere tunge forskningsdata direkte på bjerget.

I en pressemeddelelse fortæller Huawei, at ekspeditionen foregik i april og at der skulle omkring 150 medarbejdere, uden højdeskræk, og 40 okser til for at få bragt al teknikken til toppen af bjerget.

Den nye, lynhurtige forbindelse gør det således muligt for bjergbestigere og forskere at opleve og videreformidle helt nye sider af Mount Everest.

Zhang Yong, senior-ingeniør hos Huawei, var med på holdet. Han beretter, at det foregik i minus 37 grader og uforudsigeligt vejr.

- "Det var ikke kun en alvorlig test af os, men også en ekstrem-test af Huawei-udstyrets ydeevne", siger Zhang Yong.

Huaweis lastbiler bragte materialer og udstyr til 5.200 meters højde. Derefter tog okser over og slæbte kabler, basestationer og master det sidste stykke.

Huawei og Samsung dominerer det globale 5G-marked

Inden for det danske rige bygger vi også mobilnetværk ret vilde steder. Lyt til denne podcastepisode hvor du kommer tæt på hvor besværligt det er, at bygge mobilnetværk i Grønland.

Er bjerget sunket? 

Straks efter etableringen af netværket tog en ekspedition fat på at udnytte 5G-forbindelsens muligheder.

Ekspeditionen skal genopmåle Mount Everest, fordi et jordskælv i 2015 har sået tvivl om, hvorvidt Mount Everest skulle være sunket. 

Med den forbedrede mobilforbindelse kan det nepalesiske bjergbestigerteam uden problemer sende og modtage forskningsresultater og filer med en hastighed på 1 Gbps, skriver Huawei i pressemeddelelsen.

Mount Everest er verdens højeste bjerg med en tinde 8.848 meter over havet og Huaweis 5G-netværk er med en placering ved 6.500 meter det højest placerede i verden.

Netværket består af fem 5G-basestationer fordelt på Mount Everest Base Camp ved 5.300 meter, Transition Camp ved 5.800 meter og Forward Camp ved 6.500 meter. 

Kommer du forbi Mount Everest i bjergkæden Mahalangur Himal i Himalaya, lige på grænsen mellem Kina og Nepal, kan du koble dig på 5G-forbindelsen. Det kræver dog et abonnement hos China Mobile, oplyser Huawei.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ekspeditionen i april var ikke første gang Huawei var på toppen af Mount Everest. Ifølge Huawei var virksomheden i 2007 den første til at installere et mobilt netværk på Mount Everest. I 2013 opgraderede Huawei til 4G.

Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram