Samsung og Huawei dominerer det globale 5G-marked

8

Der er lange udsigter til 5G i Danmark, men de store smartphone-producenter øger allerede nu eksporten af 5G-smartphones. Samsung er størst.

Samsung Galaxy S10 5G
Samsung Galaxy S10 findes i en 5G-version på nogle markeder. Senest har Samsung lanceret Galaxy A51 til en vejledende pris på 2.299 kroner (Foto: Samsung)

Ifølge den engelsksprogede sydkoreanske avis Korea Herald var der tæt parløb i toppen af 5G-mobilerne i årets første kvartal.

Kun godt et enkelt procentpoint skilte Samsung og Huawei ad. Samsung sendte ikke færre end 8,3 millioner 5G-ready smartphones afsted i Q1 2020. Det gav den sydkoreanske tech-gigant en global markedsandel på 34,4 procent.

Kinesiske Huawei opnåede med omkring 8 millioner 5G-smartphones, ifølge Korea Herald, en markedsandel på 33,2 procent.

Således var Huawei tæt på at at overtage den førsteplads som Samsung satte sig tungt på i sidste kvartal af 2019.

Her sendte Samsung godt 6,7 millioner 5G-smartphones på markedet. Det var nok til helt at dominere det globale marked med en markedsandel på 53,9 procent.

5G-telefonerne er her – hvad med telefonerne?

Kampen om kundernes gunst på det kommende 5G-net er således skærpet. Det sker på trods af, at udrulningen af 5G-nettet går langsomt – specielt i Danmark.

For nylig kunne vi berette, at de fire store spillere på det danske mobilmarked samstemmende kunne melde, at 2020 IKKE bliver året, hvor 5G får sit danske gennembrud.

LÆG OGSÅ: Samsung er klar med billig 5G-telefon

Heftig debat om 5G

5G har på grund af risikoen for stråling desuden været diskuteret heftigt gennem længere tid. Det fik den internationale myndighed ICNIRP til, at lave en justering af dens retningslinjer, så de blev mere detaljerede.

I den forbindelse oplyste Eric van Rongen, formand for ICNIRP, at der ikke er påvist nogle negative effekter for menneskers helbred ved brug af mobiltelefoner.

Store doser af stråling kan dog føre til varmeskader på kroppen, lyder det fra Eric van Rongen. Disse mærkes som varme og irritation og kan give brandsår og hedeslag.

– “Her taler vi om doser, der ligger meget langt over grænseværdierne,” fortæller Eric van Rongen.

Læs mere ICNIRP og 5G-grænseværdierne her

Vil du vide mere om 5G og de eventuelle sundhedsskadelige virkninger, så kan du høre denne podcast fra DR. Den er en af en serie på fem episoder, hvor der stilles skarpt på de mange påstande om 5G.

Mere til historien

I kølvandet på Samsung og Huawei kæmper Vivo med en markedsandel på 12 procent. Xiaomi tog sin bid af markedet med 10,4 procent, mens Oppo sneg sig ind i top-fem med en andel på 5 procent af det globale 5G-smartphonemarked.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer