Det store overblik: Mobile World Congress 2018 på 5 minutter

MWC 2018: Galaxy, Sirocco og Xperia XZ2 er blandt hovedpunkterne ved dette års Mobile World Congress. Læs med og bliv klogere på mobil-konferencen i Barcelona.  

Traditionen tro var Barcelona i år hjemsted for et hav af mobiler og andre gadgets ved Mobile World Congress (MWC). Listen tæller blandt andre Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ samt Nokia 8 Sirocco og Sonys seneste smartphones i form af Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Her samler vi op til MWC 2018.

Samsung

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9’s hovedoverskrift er den kamera med variabel blænde. (Foto: MereMobil.dk)

Ved dette års MWC løftede Samsung slørret for Galaxy S9 og S9+. Telefonerne ligner langt henad vejen deres forgængere fra sidste år, men på en række punkter er der sket forbedringer.

Vigtigst er nok en opgradering af bagsidekammeraet. Både Galaxy S9 og S9+ har nu et kamera med variabel blænde. Det betyder, at kameraet kan lukke forskellige mængder lys ind ligesom man kender det fra “rigtige” kameraer. Derudover har Galaxy S9+, ligesom Galaxy Note 8, fået et ekstra kamera i form af et teleobjektiv.

Så små er forskellene på Samsung Galaxy S9 og Galaxy S8

Kameraet er dog ikke det eneste, der har fået en overhaling. Både den store og den lille version af Galaxy-flagskibet kommer nu med stereohøjtalere samt en hurtigere processor. Galaxy S9+ får i øvrigt to ekstra GB RAM sammenlignet med forgængeren. Og ligesom hos konkurrenterne tilbyder Samsung forbedret ansigtsgenkendelse samt animerede emojis.

Samsung Galaxy S9 – alt du skal vide

Samsung selv har store forhåbninger til de nye telefoner. Galaxy S9 og S9+ er tilgængelige fra den 16. marts. Vejledende pris lyder på 6.699 kroner for Galaxy S9 og 7.499 kroner for Galaxy S9+.

Nokia

Nokia 8 Sirocco

HMD Global valgte at genoplive “Sirocco”-navnet med Nokia 8 Sirocco. (Foto: HMD Global)

Ved sidste års MWC præsenterede HMD Global reinkarnationen af en klassiker i form af Nokia 3310. Og igen i år blev en gammel telefon genfødt. Denne gang var der tale om Martrix-telefonen 8810; en såkaldt “slider”-telefon, hvor tastaturet er gemt under et skydelåg.

Det var ikke kun en retro-telefon, der fik sit navn genbrugt.

Det samme var gældende for brandet “Sirocco”, der ved MWC blev knyttet sammen med Nokia 8. Den nye topmodel har ligesom den oprindelige Sirocco-telefon et i øjnefaldende design. Indmaden er et godt stykke ad vejen identisk med Nokia 8 fra sidste år. Du kan læse mere om Nokia 8 Sirocco her.

Her er Nokia 7 Plus – mellemklasse med stor skærm

Nokia præsenterede også en meget billig smartphone sammen med et par andre nyheder. Telefonerne bliver tilgængelige i løbet af foråret.

Sony

For første gang siden Xperia Z fra 2013 havde japanske Sony taget et nyt designudtryk med til MWC.

Udtrykket kom i form af Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact. De to telefoner er langt mere rundede end tidligere Sony-modeller. Og ligesom konkurrenterne har de vinket farvel til jackstikket. Samtidigt er skærmene nu i 18:9 format.

Danske priser på Sony Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Compact

Begge telefoner er udstyret med Snapdragon 845 processor og 4 GB RAM. XZ2 Compact må dog nøjes med en bagside i plastik, mens storebror Xperia XZ2 har glasbagside. Telefonerne lander i butikkerne i starten af april. Prisen for Xperia XZ2 ligger på 5.999 kroner, mens lillebror XZ2 Compact koster 1.500 kroner mindre.

Alle de andre

Energizer Power Max-P16K Pro

Energizer Power Max-P16K Pro (Foto: Energizer)

MWC er også hjem for andre end de store smartphone-producenter. Eksempelvis havde den amerikanske batteriproducent Energizer medbragt telefonen POWER MAX 16K Pro. Som navnet antyder er der maksimal power i form af et batteri på hele 16.000 mAh.

Batteriet er dermed større end det, man finder i Apples iPad Pro på 12,9 tommer og langt større end batterierne i Samsungs nyeste telefoner.

Huawei MateBook X Pro – klar i opgraderet version

Svenske senior-venlige Doro var også repræsenteret i Barcelona. Svenskerne havde medbragt en nye senior-smartphone samt en opdateret klap-telefon. Derudover præsenterede Doro en ny Cloud-tjeneste, der skal gøre det nemmere for pårørende at hjælpe med Doro-telefoner.

I 2017 var trenden skærme med minimal-ramme. Ved MWC tog Vivo den ét skridt længere. Man præsenterede nemlig en koncepttelefon med så lille en skærm-ramme, at der ikke er plads til selfie-kameraet. I stedet kører kameraet ud af telefonens øverste ramme som et periskop.

Mere til historien

MereMobil.dk har i forbindelse med dette års MWC lavet en podcast omkring konferencen. Du kan høre det her.

Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Mobile World Congress 2021 er udskudt i månedsvis

I år blev verdens største mobilkonference ikke til noget, men datoen for 2021 er nu meldt ud, dog måneder senere end normalt.

(mere…)
Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Verdens største mobilkonference, Mobile World Congress 2020, blev aflyst i sidste uge pga. coronavirus. Men hvad med de mange lanceringer af nye produkter?

(mere…)
OFFICIELT: Mobile World Congress 2020 er aflyst

BREAKING NEWS: Mobile World Congress 2020 er aflyst. Årsagen er coronavirus. Flere producenter og udstillere har trukket sig over de seneste uger.

(mere…)
HMD Global trækker Nokia ud af MWC

Mobile World Congress 2020 er ramt af masseaflysninger fra de vigtigste virksomheder. Senest har HMD Global trukket Nokia ud af eventen.

(mere…)
Mobile World Congress 2020 risikerer aflysning

MWC 2020 aflyses eller gennemføres? Skæbnen for dette års Mobile World Congress 2020 vil måske blive endelig besluttet fredag den 14. februar 2020.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram