Nokia 8110 er tilbage - endnu en retro-mobil

Sidste år blev den klassiske Nokia 3310 relanceret. I år kommer en ny version af Nokia 8110.

Nokia 8110 (2018-udgave)

Nokia 8110 (2018-udgave)

HMD Global, som nu er firmaet bag Nokia-telefoner, lancerede sidste år en række smartphones på Android-platformen. Men størst medie-omtale fik den re-lancerede Nokia 3310.

- Nokia 3310 – en klassiker genfødes i 2017

I år har HMD Global også tænkt sig, at appellere lidt til mobilkøbernes følelser. Det gør de med relanceringen af Nokia 8110.

Den oprindelige Nokia 8110 så dagens lys helt tilbage i 1996 – altså for godt 22 år siden. Nokia 8110 var også den første ”slider”-mobil fra Nokia. Her var det fysiske tastatur beskyttet af en slider, når den lå i lommen.

Når der blev snakket i telefon gjorde slideren også, at mikrofonen kom tættere på munden ved samtalerne.

Nokia 8110 henvendte sig særligt som ”arbejdstelefon” og altså erhvervsmarkedet, hvor den var en af de mindste og letteste telefoner på markedet. Men med mere batteritid end eksempelvis Nokia 2110.

- Nokia 3310 var tidens bedste telefon – sådan husker vi den

Om telefonen anno 2018

Nokia 8110 (2018) er en 4G-telefon, der kommer med den ikoniske ”slider”. Og du benytter slideren til at besvare og afslutte opkald – præcis som på den klassiske Nokia 8110.

2018-modellen understøtter også VoLTE.

Og så er der selvfølgelig også mulighed for at spille den opdaterede version af mobilspillet Snake på telefonen.

Nokia 8110 (2018) kommer med Qualcomm 205 Mobile Platform og giver dig adgang til en applikations butik, hvor du finder Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook og Twitter. Du kan også sende og modtage e-mails, samt importere dine kontakter og synkroniserer din kalender med Outlook og Gmail. 

Du kan læse mere om, hvordan specifikationerne var på den oprindelige Nokia 8110 i "arkivet" på GSMArena.com.

Pris og tilgængelighed

Nokia 8110 (2018) bliver tilgængelig i løbet af maj til en vejledende udsalgspris på 79 Euro. Det er endnu uvist om Nokia 8110 (2018) kommer til salg på det danske marked.

Telefonen bliver tilgængelig i to forskellige farver – nemlig Traditional Black og Banana Yellow. 

Billeder af Nokia 8110 anno 2018

Mere til historien

Nokia 8110 kom senere i en forbedret model, der fik navnet 8110i. Dette var den første telefon med SSMS (Smart SMS). Enheden kunne opdateres OTA (Over The Air). Det var også muligt, at modtage ringetoner via SMS, som en del af smart messaging protocol. Nokia 8110i var den første mobiltelefon, der understøttede dette. Det var ligeledes den første Nokia-mobil med monochrome graphic LCD. Du kender måske telefonen fra filmen ”The Matrix”.

Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

(mere…)
Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
Nokia X30 5G er i handlen – se pris og tilgængelighed

Salget af Nokia X30 5G er begyndt. Det er en miljøvenlig smartphone med et såkaldt PureView-kamera.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Ingen nye Nokia-topmodeller på vej

Producenten bag Nokia-brandet, HMD Global, bekræfter, at de ikke har nogle topmodeller på vej. I stedet satser på mere budgetvenlige smartphones.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram